Svekar...

Ni ja nisam imala prilike da upoznam oca mog muža
Po svekrvinim pričama, on je bio najbolji čovek na svetu; ali po priči mog muža i njegovog brata... daleko je sve to bilo od sjajnog
tako da mislim da i nemam za čim da žalim

мој свекар је био јако стар кад сам се удала
звала сам га дедица:) а мм је то прихватио, а свекар се није љутио....:)
пили сми кафу заједно:D:mrgreen:
и тако један прави дедица који је захтевао сталну негу....

Moj svekar me jako podseca na mog pokojnog dedu :)
a mislim da ce biti sjajan deda...bas je zreo za unucice :) ok je skroz,mada se mm i on ne slazu nesto ali prema meni je sasvim korektan,mada zna da me zeza kao da sam detence haha

Moj suprug ima običaj da kaže , delimično u šali‚‚Ti imaš najboljeg svekra na svetu.Šalje ti novac, a nemaš nikakve obaveze prema njemu.‚‚
Naime, on i svekrva su se davno razveli,on se oženio, ali joj je pomagao uvek ,kada joj je trebala njegova pomoć.Ona se nije ponovo udala i on joj je i dan danas kriv, za sve što joj nije po volji, iako živi u drugom,dosta dalekom , gradu.
Mene ne interesuju njihovi razlozi za razvod,ali evo kako su se ponašali ,onda kada sam izgubila bebu.Svekar je zvao svakog dana, dok sam bila u bolnici,nakad i više puta dnevno, sa rečima utehe i podrške, a svekrva ni jednom.Kada sam došla iz bolnice, svekrva me pustila na miru, oko mesec dana , a onda , ponovo počela da provocira svađe.Pošto nisam htela da se svađam i jednog dana joj to i rekla, stala je ispreds mene i sa ciničnim osmehom počela da viče‚‚Ti si molila boga da izgubiš bebu, zato ti se to i dogodilo.‚‚ZATO ZNAM, DA JE SVEKAR DOBAR ČOVEK.

Potrebna mi je pomoc, jer ne znam vise sta da radim, pooooluuudecuuu!
Zivimo u kuci sa njegovima, mi odvojeno na svom spratu, imamo malo dvoristance. Prvo je bila prica da ce oni otici u selo da zive, mi digli kredit, renovirali kucu, super sredili nama stan i cvrc, valjda im sad odgovara tu, nalaze milion razloga da moraju da ostanu. Dobro, mozda mi ne bi ni smetalo, imamo svoj sprat, ali, svekar me izludjuje!
Mm nikad nije bio u posebnim odnosima sa njim, jer je uvek voleo da popije i maltretirao ih, tako da je on gledao da sto vise bude van kuce i zivi svoj zivot. Zavrsio je faks, sto njegovima (citaj ocu, koji je vodoinstalater) umesto da imponuje, sluzi za prozivanje (kad je ucirkan) u stilu, misle da su bolji od nas i sl. A sve je pocelo od toga, sto to dvoriste koje delimo, smatram zajednickim i zelela sam sto lepse da ga uredim. I kad mi neko dodje da mozemo da sedimo i sl. Medjutim, njegov otac, kao prvo nema prijatelje (valjda su svi digli ruke od njega) i njemu samo smeta ako ti neko dodje i non stop gundja sebi u bradu, pa ljudima bude neprijatno. Onda, ima obicaj, da non stop vadi sve iz supe i recimo uhvati da pere neke stare krpe i tepihcice i to kaci na gelender, gde se nalaze nase stepenice za sprat. E, tu sam poludela! Nekoliko puta sam zakacila o te stvari, a recimo, doteram se, krenem negde. Ili dodju mi drugarice, npr, ide s posla u stiklama, sredjena i sad se tu provlaci da se ne isprlja (stepenice su nam uske). A da ne spominjem bakterije i sl.
Mislim, stvar je u tome sto on to moze da okaci negde gde se to ne vidi ili nikome ne smeta, ali njega boli uvo, tu mu je najzgodnije. MM mu je nekoliko puta skretao paznju na to, on uvek onda gudja u fazonu, ne znam sta vam to smeta, pa skloni. Ali, to samo kad je mm kod kuce, vikendom npr. Posto ja ne radim, ja to vidjam svakodnevno, ali mene naravno, ne konstatuje.
Danas sam poludela i bez obzira sto sam vaspitana da postujem starije, a pogotovo to sto je njegov otac, ja vise ne znam kako da objasnim tom coveku da mi se gade njegove stare i prljave stvari koje kaci po stepenicama. Danas sam ga zamolila da to skloni, a on mi je odgovorio u fazonu, dobro, sada cu, ne znam sta ti to smeta, imas mesta da prodjes?!
Pa smeta mi jer uvek ocesem svoje stvari o to prljavo i odvratno sto kaci!

moj svekar je gori od svekrve...:dash:

I moj bivši svekar je gori od svoje žene ... stalno nam se mešao u brak, u svaku glupost i sitnicu, a njegov sin nije sme ni da pisne pred njim.
Čovek bolesno narcisoidan, arogantan i samoživ koji sve najbolje zna i sve najbolje radi ...
Užas od čoveka u svakom smislu !!!!
Hvala Bogu što više ne moram ni da ga gledam ni slušam ...

Звезданко, што се бечиш? :lol:

Паз', родитељи оног мог екса били јааако стари. Обоје преко 70 година. Његов отац се понашао према мени као да сам му унука.
Баш сам му била драга- загрли, пољуби, помази по глави...
Кад сам дипломирала сачекао ме је испред факултета да ми честита. ;) То није урадио ни мој отац. :)
Има разних ситуација.

Imamo temu o svekrvama, a o svekrovima ne... To je diskriminacija:rtfm: :mrgreen:
Kakav je vas odnos sa svekrom? Da li vas postuje, da li je dobar prema vamaili vam pravi probleme... Itd itd...

Moj decko je preslikani otac :) I fizicki, i psihicki. Imas vazda pametno nesto da cujes od coveka, iako ima jedno 10 godina manje skole od mene. A flegma klasicna, ko i moj decko, nikad nisam cula da povisi ton il tako nesto. Bas ga gotivim.

Potrebna mi je pomoc, jer ne znam vise sta da radim, pooooluuudecuuu!
Zivimo u kuci sa njegovima, mi odvojeno na svom spratu, imamo malo dvoristance. Prvo je bila prica da ce oni otici u selo da zive, mi digli kredit, renovirali kucu, super sredili nama stan i cvrc, valjda im sad odgovara tu, nalaze milion razloga da moraju da ostanu. Dobro, mozda mi ne bi ni smetalo, imamo svoj sprat, ali, svekar me izludjuje!
Mm nikad nije bio u posebnim odnosima sa njim, jer je uvek voleo da popije i maltretirao ih, tako da je on gledao da sto vise bude van kuce i zivi svoj zivot. Zavrsio je faks, sto njegovima (citaj ocu, koji je vodoinstalater) umesto da imponuje, sluzi za prozivanje (kad je ucirkan) u stilu, misle da su bolji od nas i sl. A sve je pocelo od toga, sto to dvoriste koje delimo, smatram zajednickim i zelela sam sto lepse da ga uredim. I kad mi neko dodje da mozemo da sedimo i sl. Medjutim, njegov otac, kao prvo nema prijatelje (valjda su svi digli ruke od njega) i njemu samo smeta ako ti neko dodje i non stop gundja sebi u bradu, pa ljudima bude neprijatno. Onda, ima obicaj, da non stop vadi sve iz supe i recimo uhvati da pere neke stare krpe i tepihcice i to kaci na gelender, gde se nalaze nase stepenice za sprat. E, tu sam poludela! Nekoliko puta sam zakacila o te stvari, a recimo, doteram se, krenem negde. Ili dodju mi drugarice, npr, ide s posla u stiklama, sredjena i sad se tu provlaci da se ne isprlja (stepenice su nam uske). A da ne spominjem bakterije i sl.
Mislim, stvar je u tome sto on to moze da okaci negde gde se to ne vidi ili nikome ne smeta, ali njega boli uvo, tu mu je najzgodnije. MM mu je nekoliko puta skretao paznju na to, on uvek onda gudja u fazonu, ne znam sta vam to smeta, pa skloni. Ali, to samo kad je mm kod kuce, vikendom npr. Posto ja ne radim, ja to vidjam svakodnevno, ali mene naravno, ne konstatuje.
Danas sam poludela i bez obzira sto sam vaspitana da postujem starije, a pogotovo to sto je njegov otac, ja vise ne znam kako da objasnim tom coveku da mi se gade njegove stare i prljave stvari koje kaci po stepenicama. Danas sam ga zamolila da to skloni, a on mi je odgovorio u fazonu, dobro, sada cu, ne znam sta ti to smeta, imas mesta da prodjes?!
Pa smeta mi jer uvek ocesem svoje stvari o to prljavo i odvratno sto kaci!

Ja nekad stvarno ne razumem. Ovo govorim bez ikakve zle namere. Shvatam da si htela da napravis sebi svoj kutak, al ne mozes da ocekujes da ti neko da plac i kucu i jos da crtas nekom ko je ceo zivot radio za tu kucu gde ce da zivi. Mi smo otisli, nemam jos gomilu stvari, placam kiriju,al nikom nisam trazila nista (ni mojim, ni njegovim) i radim kako zelim. Kad resim u kom gradu zelim da zivim, otplacivacu stan od nasih para. Ne ocekujem da se sad uselim u njihov stan i budem u fazonu "aj ti mrs na selo". mozda gresim, ne znam, ali to je neko moje vidjenje stvari.

kako su svi ti dobri ljudi oženili rospije?

Ja, recimo, nikad nisam izjavila da je majka mog decka rospija. Nikad mi zena ruznu rec nije rekla. Postoje stvari koje mi smetaju u njenom odnosu prema meni, ali nemam ni 1 ruznu rec da kazem za nju. I ne bih ni rekla. Pomislim, to da, al se setim da ga je ona rodila, i svaku tu misao zadrzim u glavi. Na kraju krajeva, i moja ce majka biti svekriva :) Ali, kako vidim, ima situacija i ljudi kojima je drugacija situacija u zivotu, i ne znam kako bih reagovala na njihovom mestu, zaista

Ja, recimo, nikad nisam izjavila da je majka mog decka rospija. Nikad mi zena ruznu rec nije rekla. Postoje stvari koje mi smetaju u njenom odnosu prema meni, ali nemam ni 1 ruznu rec da kazem za nju. I ne bih ni rekla. Pomislim, to da, al se setim da ga je ona rodila, i svaku tu misao zadrzim u glavi. Na kraju krajeva, i moja ce majka biti svekriva :) Ali, kako vidim, ima situacija i ljudi kojima je drugacija situacija u zivotu, i ne znam kako bih reagovala na njihovom mestu, zaista

Rekla si decka?Jedno je biti devojka Njenom sinu,a drugo zena.Mada ima retkih slucajeva da to ne mora biti pravilo!
Moja bivsa sveki,dok sam se sa njenim sinom zabavljala,a to je trajalo 8god.za mene je bila najdivnije stvorenje na svetu,a evo razvedena sam 9godina i ne ostavlja me na miru!

Rekla si decka?Jedno je biti devojka Njenom sinu,a drugo zena.Mada ima retkih slucajeva da to ne mora biti pravilo!
Moja bivsa sveki,dok sam se sa njenim sinom zabavljala,a to je trajalo 8god.za mene je bila najdivnije stvorenje na svetu,a evo razvedena sam 9godina i ne ostavlja me na miru!

Ne bih se složila...
Ja sam godinu dana bila devojka...
4 godine devojka sa kojom njen sin živi zajedno...
I sad skoro 2 godine žena...

Ona je žena ista od početka... sa svim vrlinama i manama... ;)

I ja zivim sa deckom, zajedno smo 5 godina, cini mi se da je ista, sto kaze cicak, sa svim vrlinama i manama. Doduse, mozda je lakse jer zivimo 200 km od njegovih i mojih.

Back