Potrebna mi je pomoc, jer ne znam vise sta da radim, pooooluuudecuuu!
Zivimo u kuci sa njegovima, mi odvojeno na svom spratu, imamo malo dvoristance. Prvo je bila prica da ce oni otici u selo da zive, mi digli kredit, renovirali kucu, super sredili nama stan i cvrc, valjda im sad odgovara tu, nalaze milion razloga da moraju da ostanu. Dobro, mozda mi ne bi ni smetalo, imamo svoj sprat, ali, svekar me izludjuje!
Mm nikad nije bio u posebnim odnosima sa njim, jer je uvek voleo da popije i maltretirao ih, tako da je on gledao da sto vise bude van kuce i zivi svoj zivot. Zavrsio je faks, sto njegovima (citaj ocu, koji je vodoinstalater) umesto da imponuje, sluzi za prozivanje (kad je ucirkan) u stilu, misle da su bolji od nas i sl. A sve je pocelo od toga, sto to dvoriste koje delimo, smatram zajednickim i zelela sam sto lepse da ga uredim. I kad mi neko dodje da mozemo da sedimo i sl. Medjutim, njegov otac, kao prvo nema prijatelje (valjda su svi digli ruke od njega) i njemu samo smeta ako ti neko dodje i non stop gundja sebi u bradu, pa ljudima bude neprijatno. Onda, ima obicaj, da non stop vadi sve iz supe i recimo uhvati da pere neke stare krpe i tepihcice i to kaci na gelender, gde se nalaze nase stepenice za sprat. E, tu sam poludela! Nekoliko puta sam zakacila o te stvari, a recimo, doteram se, krenem negde. Ili dodju mi drugarice, npr, ide s posla u stiklama, sredjena i sad se tu provlaci da se ne isprlja (stepenice su nam uske). A da ne spominjem bakterije i sl.
Mislim, stvar je u tome sto on to moze da okaci negde gde se to ne vidi ili nikome ne smeta, ali njega boli uvo, tu mu je najzgodnije. MM mu je nekoliko puta skretao paznju na to, on uvek onda gudja u fazonu, ne znam sta vam to smeta, pa skloni. Ali, to samo kad je mm kod kuce, vikendom npr. Posto ja ne radim, ja to vidjam svakodnevno, ali mene naravno, ne konstatuje.
Danas sam poludela i bez obzira sto sam vaspitana da postujem starije, a pogotovo to sto je njegov otac, ja vise ne znam kako da objasnim tom coveku da mi se gade njegove stare i prljave stvari koje kaci po stepenicama. Danas sam ga zamolila da to skloni, a on mi je odgovorio u fazonu, dobro, sada cu, ne znam sta ti to smeta, imas mesta da prodjes?!
Pa smeta mi jer uvek ocesem svoje stvari o to prljavo i odvratno sto kaci!