gnjec
Aktivan član
- Poruka
- 1.817
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
gnjec:al sto je najgore imaju poklonike...to me plasi
Hetman:Pa, ne moras bas mnogo da se brines. Naime, jedna od "lepih" srpskih tradicija ocuvanih u Sveboru jeste podela i frakcionastvo, tako da su oni vec imali ozbiljne svadje i razmimoilazenja (igrom slucaja imam insajdera ;-), te cisto sumnjam da ce u takvoj atmosferi uspeti da bogzna sta postignu.
gnjec:prvo...meni je ovde nesto sumnjivo jer covek koji je napravio svebor je aikidoka...sto ce ga reci da nema pojma sa boxom, rvanjem i ostalim zapadnim vestinama...ajde istocnjacke mozda i moze nesto da poveze...
gnjec:mislim da je glupo menjati nazive udarcima koji su vec ustaljeni
...al nazvati udarac "cuburski udarac glavom" e to je vec parodija
gnjec:dugo se bavim borenjem i ono sto sam video mi izgleda kao losa parodija na dobar film
mač-ak:Pozdrav forumašima
Zna li ko od Vas
Na kojoj je olimpijadi poslednji put održano takmičenje u skoku u dalj iz mesta i u skoku u vis iz mesta?
Smatrate li normalnim to što su te dve discipline izbačene iz olimpiskog programa.
Samo me interesuje znate li ko je doneo tu odluku?
Što je ovaj svet uskraćen za to ,da se zna ko ima najbolji odraz iz mesta(u vis ili dalj)
Тек сам сад прочитао твој пост. Потпуно се слажем с тобом, и кажем свака ти част! Иначе по оном сто си рекао о техникама борбе и начинима комбиновања чини ми се да је то практично Српски кунг-фу(и он представља одбрану од других вештина). Питаћу тренера за то...UrosWasHere:Ne prcajte gluposti kada nikad niste ni videli a kamoli ucestvovali.
Ja sam redovno odlazio na treninge svebora pola godine i mogu vam reci da sam nikada u zivotu nisam vise uzivao na treningu. Naravo radilo se zestoko i cedio sam znoj posle svakog treninga ali cela atmosfera je fantasticna.
Ne propagira se agresivnost, vec unapredjivanje sebe na fizickom, ali na duhovnom planu. Akcenat je na pravoslavlju i ljubavi. Mnogim ljudima ovo zvuci kao glupost.
Ajde da zanemarimo ceo pravoslavni deo i da se forkusiramo samo na borilacku vestinu.
Mogu vam reci da je kombinacija borilackih vestina zvana Svebor jedna od najefikasnijih stvari u pravoj borbi(ulicnoj tuci), koju sam ja ikada video. A video sam ih poprilicno. Pocinje se od blokova i udaraca rukama. Krose, direkt, aperkat. Zatim se uci izbegavanje udaraca i udarci nogama. Potom klinc, rvanje, parter, poluge. Radi se o kompletnoj borbi.
Setite se kako obicno pocinju tuce na ulici, kafani ili bilo gde. Prvo guranje, udaranje, hvatanje u klinc, obranje na zemlju, borba na zemlji. Naravno da svaka tuca ne ukljucje obavezno sve ove elemente, ali sve su to moguce varijate.
Dzaba tebi ako si npr. rvac a potuces se sa nekim bokserom koji te onesvesti jer ti ne znas da postavis gard. Ili ako si odlican udarac, a neki ajkidista te uhvati u polugu i polomi ti ruku, jer ti to ne ocekujes niti znas kako da se izvuces.
Jos se radi grupna borba, zatim borba protiv vise protivnika, borba nozem, borba motkom i ostalim "pomagalima".
Neko ih je popljuvao jer ima dosta elemenata iz ajkida. Da ima, kao iz boksa i dziju-dzice i rvanja i dzudoa i sistem-a i brazilske dziju-dzice i jos nekih drugih borilacih vestina. Pa sta? To je lose? Cela filozofija je da se obuhvati sirok spektar borilackih vestina. Tu se jos ukljucuje i nacin na koji su se Karadjordjevi ustanici pripremali za borbu, njihov nacin borenja i ratovanja. Zasto je to lose?
Iako se uzucava borba, ostro se osudjuje nasilno ponasanje(bahatost) i agresivnost. Sa druge strane ako te neko matretira tj. napadne i ne mozes da izbegnes tucu, polomi ga...
Hocu izrazito da naglasim da to nisu matore budale koje idu okolo, dizu tri prsta i vicu "Srbija do Tokija!"
Glavni ljudi su izuzetno obrazovani, inteligenti ljudi, profesori i doktori koje sam sa velikim uzivanjem slusao i od kojih sam ucio ne samo o borilackim vestinama vec i o drugim,zivotnim stvarima.
Izvinjavam se ako sam malo ostro reagovao u pocetku, ali SVEBOR je jedna jako plemenita organizacija koja stvarno ne zasluzuje ovakvo podsmevanje. Jako mi je krivo sto su me razne okolnosti(izmedju ostalog i moja sadasnja lokacija) sperecile da i dalje budem deo Svebora.
Sve najbolje.