Sve za rubikovu kocku

Gale85

Početnik
Poruka
13
Na ovoj temi pitajte sve sto vas zanima za rubukovu kocku. Nemogu vas nauciti da brzo slazete kocku ali vam mogu pokazati osnovni sitem slaganja rubikove kocke i da pravite razne oblike na kocki. Mogu vam cak pomoci i da kocku slozite rucno to jest ako su povadjeni svi delovi na kocki kako da ih vratite na svoje mesto.

Prvo da vam objasnim jednu stvar ukoliko vam se desi da prilikom slaganja kocke da vam ispadne jedna kockica ukoliko je ne vratite onako kako je bila mozete algoritme radite do sutra nikad je necete slozite nego cete morati rasturiti celu kocku i da je "rucno" slozite. Kakve trikove da vas naucim kako se pravi krst ili plus na kocki a to je i osnovni metod slaganja kocke i onda to pokazete nekoj devojci i kazete joj "Ovo je znak da hocu da saberem sa tobom a posle mozemo i da se umnozavamo ako hoces" z:lol: z:lol: z:lol:

Ajde za pocetak da napravite da je sve na svom mestu osim centralne. Ako vam je kocka slozena spustite levu i desnu stranu ka telu onda gornju i donju okrenite na levu stranu. Nakon toga prednju stranicu i onu koja je paralelna sa njom a to je zadnja stranica okrenite na desno. Jedna strana je vec formirana a za ostale cete se lako snaci. Ukoliko nemozete da se snadjete recite mi da vam napisem algoritam

Ok ako ste shvatili ovaj trik da vam objasnim kako onda kocku vratite u prvobitno stanje. Trik je u tome da se spajaju centralne. Recimo krenete od bele u putanji sa belom stranom nadjite gde je bela centralna samo spojite belu stranu sa belom centralnom nakon toga odmah cete shvatiti koju sledecu centralnu trazite kada ih spojite sve kocka je slozena. Pogledajte ovaj klip da bi shvatili o cemu vam govorim

Vrti dok imas vremena i zivaca, pre ili kasnije ce sve da se sloze

To je moj trik
Не бих баш рекао. Рубикова коцка има тачно 43,252,003,274,489,856,000 комбинација, тако да је вероватноћа да ћеш је сложити тако 0,000000000000000000000000000001 % :)

Ако некога нешто занима око коцке, нека постави, иначе слажем коцку и рекорд ми је 11 секунди, поздрав.

Na ovoj temi pitajte sve sto vas zanima za rubukovu kocku. Nemogu vas nauciti da brzo slazete kocku ali vam mogu pokazati osnovni sitem slaganja rubikove kocke i da pravite razne oblike na kocki. Mogu vam cak pomoci i da kocku slozite rucno to jest ako su povadjeni svi delovi na kocki kako da ih vratite na svoje mesto.
Ja je složio bar sto puta. Imaju prosti algoritmovi za slaganje gde oćeš da se pokupe na netu, zapamtiš ih i možeš žmureći da je složiš.

Sa žaljenjem konstatujem da je ova tema mrtva, ali nadam se da će mi neko ipak odgovoriti. Ima li ovde neko ko se razume u slaganje rastavljene kocke 4x4x4. Zaglavila mi se i ne mogu da je okrećem, dobila sam savet da je jedini spas da je rastavim i ručno sastavim, a ja to ne umem. Help, helppp...

Back