Све врсте пејзажа

Hvala vam ljudi...nego ajde da naučimo nešto...
Kakava su vaša razmišljanja i stavovi (ako ste nekad razmišljali na tu temu, a bitno je...) oko presecanja osobe koje fotografišete i horizonta (u ovom slučaju mora i neba) ?

Mislim da si ti ovde primenio odlicno resenje, sa onim udaljenim ostrvom koje spaja figure, more i nebo. Pokusajmo da zamislimo sliku bez tog ostrva: sasvim drugaciji, i mnogo gori rezultat. U principu, ako je na horizontu jak kontrast boja, to uvek preti da "presece" i "podeli" figuru. Uvek treba uradti nesto kao sto si ti uradio sa ovim ostrvom. Recimo, ako fotografisemo figuru u planini, uvek je bolje da je iza nje obliznje brdo, pa iza udaljeni vrhovi planine, u dubini jos neki udaljeni vrh, pa tek onda nebo. Tako dobijes "celu lepu figuru".

.. mnogo filosofije!! ali zaborawljate jednu jako bitnu stawku: niste u studiju i ne možete da razmeštate objekte, baš, kako wam se ćefne! uwek nešto izmakne kontroli... to su uglawnom fotke momenta, jer ako ga ne uhwatite... poof! ode!!! gone with the wind......
bye2ey6-1.gif

Odličan trenutak, ali je fotka kriva, ispravi je u PS-u. I sledeći put kad slikaš nešto slično probaj da ti nebo:zemlja/zemlja:nebo budu u proporciji 1:2...

:super:

Pa ni ja nisam zadovoljna. Fotkala sam sa svoje terase, brzinski, pod nekim glupavim kutem, bez stalka.
Šta sam još htila reći...a da, nijednu fotku ne želim ni malo dirati. Kada naučim fotkati, tada ću ih 'obradjivati' .
Možda zvuči glupo, ali...

edit: Hvala ti :)

Poslednja izmena:
.. mnogo filosofije!! ali zaborawljate jednu jako bitnu stawku: niste u studiju i ne možete da razmeštate objekte, baš, kako wam se ćefne! uwek nešto izmakne kontroli... to su uglawnom fotke momenta, jer ako ga ne uhwatite... poof! ode!!! gone with the wind......
bye2ey6-1.gif

Ni djole u2 nije bio u studiju i nije mogao da po volji razmesta objekte, kako mu se cefne, pa je ipak sjajno iskoristio ono ostrvo.

Poslednja izmena:
Po mom mišljenju čovek da živi i 100 godina - svaki bi mu zalazak Sunca bio drugačiji kao što u ostalom i jeste ! Tako su nam više sile odredile !

Moderator:
Na žalost, ovde postavljamo samo ono što smo sami fotografisali, ako imaš nešto svoje, bilo bi lepo da to podeliš sa nama...a ako su ove fotografije koje si postavila tvoje, postavi ih u većoj rezoluciji i pročitaj pravila...

Poslednja izmena od moderatora:

Back