Све врсте пејзажа

@DJole . Jel ti se ne svidja , ili obratno .
Mislim ako ne valja , samo kazi , ti si od uvek konstruktivan . A ja cu odma da ti opisem osnovnu obradu , ( primenjenu ) , Ja ove sliko ovde kacim , pre svega zbog kritike . A objasnicu i ostalo .

Poslednja izmena:
saturacija saturacija saturacija ;) i malo levela i boja :)

odlicne su boje... volim ih tako nabudzene...

Nije , draga , saturacija . Na drugi nacin je to....
Efvo da objasnim
\ Prvo , zavrnuta blenda , i malo duza expozicija,.
Drugo, ovaj objektiv je san snova 17 -40 canon . Strava.
Polarizacioni filter B&W.

Raw.
E sad CS3
Prvo svodjenje levelsa na optimum , a onda , zatamnjujem meko . to jest vodu i vazduh .
Boja se pojacava samim tim zatamnjenjem . Ne dtiram tvrdo , to jest kopno biljke i td . To radim u vise lajera

Daklem , to pojacanje boja , dolazi kao rezultat obaranja levesa, na mekim delovima .
Onda uzmem pojedinacne boje , npr . plavu , pa je potamnim , pa zutu pa joj dodam kontrast , i td ,. I sad , ostalo je stvar ukusa.

Jedino sto sam fajl mora da bude dobar . Zao mi je samo sto mi se slika toliko iskilavi i upropasti , kad je smanjim za WEB.

Daklem taj efekat jace bioje dolazi od ob

@sanovnik...hehe ko da sam znao... sad sam video ovu fotku gore sa pecarošima i sad znaš na čega mislim sa onim komentarom sa teme jesen...
a što se tiče boja u pozitivnom kontekstu sam mislio, to sam hteo da čujem, lepo objašnjenje...vidim tu je i filter, dobro raw ko raw moćan, šta ću ja lele bez njega, a što se tiče leyera i obrade, ću da probam, pa da vidim šta će da isapdne...

@pričalice, kod prve fotke, post #64, ja bih izbacio deo, ali ne i celo drvo iz prvog plana, znači krop od gore i sa leve strane, time će čamci i onaj deo kopna doći više do izražaja...
kod čamca sa bovom, kropno bi celu pozadinu sa brdom i nebom, ostavio samo čamac sa bovom i refleksijom, ali to je potpuno drugačiji kadar i zahteva ponovno fotkanje...
ova treća sa refleksijom sunca što zbog što zbog obrade nije uspela, ne bi trebao da postavljaš fotografije koje su toliko izgorele od refleksije sunca, a šuma ima na sve strane

Dragi Djole .
Hvala ti najlepse .. Pazii , filter uradi 70% , a ovo ostalo je obrada,. Koji aparat koristios , jer su tvoje slike cesto odlicne .
Kad si ti u pitanju , nema sta da se kaze , nego samo kad budes u mogucnosti , neki aparat koji ima opciju . Al nemoj da se opterecujes dargi prijatelju , nego fotkaj sa cime mozes . Ovde se ne radi ni o talentu , ni o znanju , nego iskljucivo tehnickim dostignucima ( japanskim ) . Samo zapamti da ...meko tamnije , a tvrdo kontrastnije i svetlije . To je formula koja ne promasuje , a to uzu pomoc cetkice histori i u vise lajera.

moreisvmarkoranoujutro8qj8.jpg

Back