Све врсте пејзажа

81-1.jpg

Super... Lep kadar Tab.
Samo mi reci, tom belom nebu iza nema leka jel? Kod mene je na većini fotografija tako, a realno nebo i jeste tako belo. Ali ne svidja mi se :D
navodno CPL filter pomaže, jer ne propušta svaku svetlost..ali nemam pojma...

PS - Mislio na prvu fotografiju :)

Poslednja izmena:
preeksponirano nebo je na zalost cesta pojava kad se ne fotka u vreme kad treba da se fotka :)

zato ziveo photoshop..sve moze da sredi :)
bilo da se napravi gradijent bilo da se ubaci neko lepo nebo :)

sto se tice filtera koliko sam skpairao svojevremeno kad sam gledao te stvari GND filteri su kao stvoreni za ove stvari

Super... Lep kadar Tab.
Samo mi reci, tom belom nebu iza nema leka jel? Kod mene je na većini fotografija tako, a realno nebo i jeste tako belo. Ali ne svidja mi se :D
navodno CPL filter pomaže, jer ne propušta svaku svetlost..ali nemam pojma...

PS - Mislio na prvu fotografiju :)
Leka ima samo ako nisi zagrizeni protivnik Photoshopa :) Bdw nebo NIKAD nije skroz belo....zato upravo i sluze korekcje u Photoshopu...a drugi lek je-na licu mesta-kad se ima vremena>pogledas histogram i korigujes expoziciciju za blednu npr ili nekad i vise...

Leka ima samo ako nisi zagrizeni protivnik Photoshopa :) Bdw nebo NIKAD nije skroz belo....zato upravo i sluze korekcje u Photoshopu...a drugi lek je-na licu mesta-kad se ima vremena>pogledas histogram i korigujes expoziciciju za blednu npr ili nekad i vise...

Nisam protivnik, ali još ne umem to da uradim, a da se ne primeti :D
A i histogram još uvek ne znam tačno da protumačim..znam samo osnove :)
Hvala.

Back