@Milunka-posto ne volim ne-argumentovane diskusije-ja sam moje argumente vec izneo ali opet cu i nije mi tesko. Dakle ovo je Tvoja izjava sta zelis -citiram:
Пошто, како се год завршило с овим мојим "Фуђијем", чак и ако успеју да га поправе, намеравам да потом узмем нешто друго, има ли штогод да би ми могао препоручити од фото апарата, а да задовољава следеће критеријуме:
-генерално добар квалитет фотографије
-широкоугаони објектив - што шири, за што боље обухватање у једном снимку, рецимо, фасада зграда
-снажан зум, од 15х, на више
-пристојне фотографије објеката у покрету
-пристојно фоткање при слабијем осветљењу, већ и у старту, а поготово мануелним подешавањима, нарочито у вези с екстеријерима - улице, зграде...
-робуснија и издржљивија израда, ергономски менији и само држање апарата
-до максимум 400е
i ja sam ti lepo
argumentovano izneo predloge na osnovu Tvojih potreba-slabije osvetljenje, objekti u pokretu, robustnija izrada-predloge koji ssu bili u okvoiru cenovnog ranga i sve ispunjavali a Ti si kupila nesto savim deseto-i sad vracas pricu na kompakt aparate, mobilne itd. Ma OK moze se s time slikati ali-slabije svetlo, sport, bez blica-ZABORAVI! Ne nego Ti imas u svojoj glavi neke svoje dogme i pitas ovde cisto da bi pitala a pitam se dali ijedno misljenje uuzmes ozbiljnije u razmatranje...a neko posveti vreme, trud da to iznese...Da ne bude zabune ja ne preporucujem svakome DSLR-vec na osnovu budzeta-koji je u Tvom slucaju-na osnovu onoga sto si Ti ovde iznela-bio DOVOLJAN za DSLR...
Dalje imala si jedan od najboljih aparata u toj klasi-Fuji F70-svi testovi svi to govore-i ja licno imam- i nije Ti valjao...?zapitam se...Milsim OK pokvario se to je nesto drugo...na stranu to...Dalje u vezi programa-imam i Faststone i program je poprilicno zahtevan za jedan program za pregled slika...Mislim jel kontas Ti da je to sto Ti radis je kao poredjenje tipa-analogija s kolima: volim brzu voznju, imao sam Yuga, imam para za lupam neki stariji sportski auto ali dobar-a ja ipak kupujem nesto sto nije ni blizu sportskog auta...msilim moze OK-ali nema BRZE VOZNJE!
Mislim ne znam stvarno sto jan uopste ulecem u diskusiju kad i pored svega sto Ti kazes-ja vidim da Ti
ignorises to sto Ti se kaze...OK je i to-ali ja se ubuduce ogradjujem-evo rec necu reci kao savet jer je to baceno u vetar...jer Ti neces da se pomeris iz mesta-neces da naucis da podesis par osnvnih stvari na fotografiji, neces da nacis osnove fotografije-kadar, expozicija i sl., neces da razmislis o bilo cemu...Pa onda ti i ne treba aparat-kupi solidan mobitel sa 12 Mpix kamerom za 200evra jer i tako i tako neces uspeti da izvuces maksimum iz aparat sta god koristila...
Dalje prica oko Photoshopa je na granici sa lupanjem gluposti-svako ko je iole koristio Photoshop nije nikad nista lose, negativno rekao za njega jedino Ti koji ga ocito nisi dotakla kritikujes...? I da moze PS poprilicno da ispravi neke greske-ako su ostali elementi slike OK a fotkja je podexponirana ili preexponirana u jednoj dobroj meri moze da se ispravi...i da se namesti bolji balans belog(WB), i bolji kolorit, i ostrina...i kompozicija da se ispravi u jednoj meri...i da se skloni nesto ako smeta u kadru...Pod uslovom da poznajes osnove fotografije i da znas sta treba od toa da se koriguje...I sat god Ti mislila-da ja imam DSLR ali imam i prdavca Fujija is njim fotkam i zadovoljan sam i sa njegovim fotkama-ali
znam sta mogu a sta ne mogu sa njim! Slikam cak i sa Nokijom E 51 kojoj e krsh kameratipa 1,3 Mpix mislim ili 2 pa opet i to mi odradi posao...ali znam sta mogu sa njim i koliko mogu...
Mislim i ovde je opet pocela ista orica-OK postoje delovi foruma za amatere i to je OK-aili opet se i u druge delove trpaju bzvz fotke bez razmsiljanja, opet se vrlo
blaga kritika ignorise ili osudjuje...
Lako moze covek druge da slaze ali sebe nikad...i sam si sebi sudija...e sad sto je vecina ljudi nespremna da prihvati da ne zna pa da nauci-kad-tad/ne nego ce pre ceo zivot ostati u neznanju...to je bolje....mmmmda
^^ think about it^^