Све врсте пејзажа

Upravo tako, ove crvene su jako otrovne, čitao sam o njima. Prilično dobro poznajem pečurke koje ovde rastu i znam da je ta jedna od otrovnijih ovde.
Ova dole je prstenjača ili sunčanica. Jako je ukusna, po meni najukusnija. Spremam je u sosu, a jako je ukusna kad se okrene naopačke posoli i baci na roštilj. Ukusnija je od mesa, kad onako pocrveni, dobije koru ko najbolje pečeno meso.
Treba probati.

70681085.jpg

he-he, bravo.
Prva na ovoj strani je lisicarka, izuzetno dobra i ukusna, druga je presnac ili celogriz(polomiti i ako tece belo mleko i nije ljuto to je to), moze se jesti cim se ubere vrlo ukusan, treci je smrcak, jestiv, cetvrta je vrganj, ali me zbunjuje stablo, mozda i nije za sestu mi se cini da je puhara, nisam siguran iz ove perspektive, ako jeste ukusna je na zaru i to samo mlada, sedna mi lici na ledenjacu ili neka puzavica, jestiva, ne mnogo kvalitetna, osma i deveta, pojma nemam, deseta mi lici na nesto, ali nema veze.

Ne Mijo, te crvene nisu jako otrovne, bas su slabo otrovne ali one imaju neke halucinogene supstance u sebi, ali zato gotovo sve druge iz tog roda gljiva su skoro sve smrtno otrovne, sem jajcare koja je jedna od najukusnijih i najhranljivijih gljiva.

Pz, nista to nije cudno, ima da se naidje i na vise vrsta.

@danez
danez ova poslednja bela pecurka mi se svidja mnogo. Mislim da bi trebalo da deo ispod pecurke koji je ostar da zamutis a onda da poostris glavu ili kapu pecurke (kako se vec zove) da dodje do izrazaja.

@toledo19
Ova sa zracima je ok mada mislim da je nebo previse plavo mada mozda gresim.:think:
A ova druga mi je odlicna takva kakva je! Mislim da je dobro sto si prekrsio pravilo trecine i uradio centralnu kompoziciju. Ono sto mi smeta na fotki je da je deo gde je more nekako maglovit, vidis kako je to uradio pz67. Znaci centralno mi je ok ali bi mozda mogla da se skrati fotka sa svake strane za malo... nisam siguran. U svakom slucaju odlicno!

dobar kadar, lepe boje, jedino sto mi smeta je to u levom donjem uglu, kvari ritam a ova plava bas umiruje. ali kontam da nisi mogao da izbegnes to u levom uglu, verovatno nisi imao izbora.

Ta pozicija se nalazi na jednoj gvozdenoj platformi od neka 2-3 metra..frka je nevidjena kao da si na vrhu sveta i da ces se svakog trenutra survati dole..da sam to zbunje izbegao brodic bi bio u samom uglu
04062009813.jpg

Sto se mene tice i objasnjenja sta je neko poput mene pocetnika hteo da kaze fotkom..samo mogu reci nesto sto mi u tom trenutku privuce paznju..naravno da pokusam izbeci neke isechke po uglovima i krajevima koliko je to moguce..posto je ocigledno da je to jedna od osnovnih zamerki koje odvlace paznju od sustine

Back