Sve tajne NASE

Osnovni razlog zasto se ogromna vecina ISTINSKIH ISTINA ne saopstava javno, su INTERESI POJEDINIH GRUPA NA ZEMLJI.

Da se neke tajne kazu - kostalo bi covecanstvo jako mnogo NOVCA.

Recimo, samo da NASA kaze jednu kratku, prostu recenicu: "NISMO SAMI!" - od tog momenta svet vise ne bi bio isto kao danas.

Sve bi se okrenulo naglavacke, od religije do nauke..

Neki put se nesto krije da ne izazove paniku u narodu. Recimo da naucnici sigurno znaju da ce u Zemlju udariti asteroid koji ce okoncati zivot na Zemlji, to bi znali najvise 20 ljudi na svetu, sve do 6-12 sati pre udara..

Kriju se tehnoloke tajne i tajne koje mogu promnuti istoriju covecanstva...

Preporucujem odlicnu knjigu od S. Lema "Glas gosodara" koja govori bas o toj problematici.

Da NASA kaze nismo sami, izbila bi situacija iz mog prethodnog posta.

A i generalno, dal bi siroki narodni auditorijum uradio nesto pametno da cuje, da recimo vanzemaljski zivot zaista postoji?Eventualno bi poceli da divljaju, a kada bi ih pitali sto divljaju, ne bi znali odgovor.

Hah. . pa jetse. . u pravu si. . nebi znali da odgovore zasto divljaju. . mislim, jer ni ne poznaju sebe kao osobu. .njima upravljaju nek itamo nagoni, neizlecivi.

Osnovni razlog zasto se ogromna vecina ISTINSKIH ISTINA ne saopstava javno, su INTERESI POJEDINIH GRUPA NA ZEMLJI.

Da se neke tajne kazu - kostalo bi covecanstvo jako mnogo NOVCA.

Recimo, samo da NASA kaze jednu kratku, prostu recenicu: "NISMO SAMI!" - od tog momenta svet vise ne bi bio isto kao danas.

Sve bi se okrenulo naglavacke, od religije do nauke..

Neki put se nesto krije da ne izazove paniku u narodu. Recimo da naucnici sigurno znaju da ce u Zemlju udariti asteroid koji ce okoncati zivot na Zemlji, to bi znali najvise 20 ljudi na svetu, sve do 6-12 sati pre udara..

Kriju se tehnoloke tajne i tajne koje mogu promnuti istoriju covecanstva...

Preporucujem odlicnu knjigu od S. Lema "Glas gosodara" koja govori bas o toj problematici.

Evo pokusacu da skinem knjigu na net-u, ako je naravno ima. A zar mislis da covecantvo nebi trebalo da zna sta se dogadja? Po meni. .bolje da znamo celu istinu, nego da krivo percepciramo stvarnost. A ovako .. pa i da stvarno postoje druga bica medju nama, pa boze moj i mi smo nesavrseni, isto ko oni. . ali pokazimo ljubav,mir,dijalog i nema problema. Neznam zasto da se takve stvari kriju od nas, kad ljudi mogu mnooogo dobri i posteni da budu.

Hah. . pa jetse. . u pravu si. . nebi znali da odgovore zasto divljaju. . mislim, jer ni ne poznaju sebe kao osobu. .njima upravljaju nek itamo nagoni, neizlecivi.

Divljali bi, recimo, zato sto su to vanzemaljci.Ili cisto da divljaju.Ili da divljaju za nove patike.Generalno, verujem da ljudi ne bi lepo pojmili i prihvatili NASA-ine tajne jer bi garant na te iste tajne gledali prostodusno.

Evo pokusacu da skinem knjigu na net-u, ako je naravno ima. A zar mislis da covecantvo nebi trebalo da zna sta se dogadja? Po meni. .bolje da znamo celu istinu, nego da krivo percepciramo stvarnost. A ovako .. pa i da stvarno postoje druga bica medju nama, pa boze moj i mi smo nesavrseni, isto ko oni. . ali pokazimo ljubav,mir,dijalog i nema problema. Neznam zasto da se takve stvari kriju od nas, kad ljudi mogu mnooogo dobri i posteni da budu.

Morate znati jednu stvar: NISU SVE ISTINE ZA SVA VREMENA!

Kopernik je rekao istinu u krivo vreme, pa su ga spalili na lomaci..

Galilej je zamalo isto tako prosao...

Darwin je 20 debelih godina CEKAO vreme da objavi svoje epohalno delo "Poreklo vrsta"..

Istina j da danas vise ne spaljuju nalomaci.....Ali, spaljuju na TV, na interntu, kao ljude i nacnike, a isto tako i ekonomski....

Sve one koji se USUDE da kazu nesto sto ne ide u prilog VAZECIM ISTINAMA.

Divljali bi, recimo, zato sto su to vanzemaljci.Ili cisto da divljaju.Ili da divljaju za nove patike.Generalno, verujem da ljudi ne bi lepo pojmili i prihvatili NASA-ine tajne jer bi garant na te iste tajne gledali prostodusno.

Ti svakako treba da procitas knjigu koju sam preporucio:."Glas gospodara", pa ces svakako sasvim drugacije kasnije gledati na to pitanje...

I ja sam mislio kao ti dok nisam procitao tu knjigu.

U knjizi (SF zanr) nema malih zelenih ni neprirodnih pojva.
Radnja se odigrava na Zemlji.

Jedna stanica za pracenje sumova u Komosu odjednom prima neki cudan sum za koji se cini da je MOZDA poruka neke udaljene civilizacije...

Svi pokusavaju da desifruju, vest izlazi u javnost i covecanstvo, malo po malo, preko raznih dogadaja koji su usledli (a koji su sasvim logicni da uslede!) dolazi skoro do ruba propsti!

A nikada se ne zna da li je to samo zracenje nekog kvazara ili poruka inteligentnih bica iz Svemira...

Knjiga obiluje strucnim proracunima i formulama jer je pisac bio naucnik i teska je za citanje, ali vrlo interesantna.

Ti svakako treba da procitas knjigu koju sam preporucio:."Glas gospodara", pa ces svakako sasvim drugacije kasnije gledati na to pitanje...

I ja sam mislio kao ti dok nisam procitao tu knjigu.

U knjizi (SF zanr) nema malih zelenih ni neprirodnih pojva.
Radnja se odigrava na Zemlji.

Jedna stanica za pracenje sumova u Komosu odjednom prima neki cudan sum za koji se cini da je MOZDA poruka neke udaljene civilizacije...

Svi pokusavaju da desifruju, vest izlazi u javnost i covecanstvo, malo po malo, preko raznih dogadaja koji su usledli (a koji su sasvim logicni da uslede!) dolazi skoro do ruba propsti!

A nikada se ne zna da li je to samo zracenje nekog kvazara ili poruka inteligentnih bica iz Svemira...

Knjiga obiluje strucnim proracunima i formulama jer je pisac bio naucnik i teska je za citanje, ali vrlo interesantna.

Eto odgovora u boldovanom...Zato sto je to procurilo u javnost, civilizacija dolazi do ruba propasti.Jerbo siroke narodne mase nisu spremne da prime neka saznanja.

Morate znati jednu stvar: NISU SVE ISTINE ZA SVA VREMENA!

Kopernik je rekao istinu u krivo vreme, pa su ga spalili na lomaci..

Galilej je zamalo isto tako prosao...

Darwin je 20 debelih godina CEKAO vreme da objavi svoje epohalno delo "Poreklo vrsta"..

Istina j da danas vise ne spaljuju nalomaci.....Ali, spaljuju na TV, na interntu, kao ljude i nacnike, a isto tako i ekonomski....

Sve one koji se USUDE da kazu nesto sto ne ide u prilog VAZECIM ISTINAMA.

Kopernika spalili na lomaci???????? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Sto se tice tajni koje se "cuvaju" veoma sam skeptican...
STA oni to mogu da znaju, toliko vazno, da bi krili od nas?
Postojanje vanzemaljaca?
Pa ako su stupili u kontakt sa nekom vanzemaljskom civilizacijom, to samo po sebi znaci da je takva civilizacija toliko naprednija od nase, da bi joj eventualno istrebljenje ljudi sa planete, bilo isto onoliko moralno koliko je za nas moralno da zgazimo nekog crva(kada bi to zeleli)....
U nekom drugom slucaju(da im to nije cilj), to je sasvim nebitna informacija.....
Ukoliko neki asteroid treba da udari u zemlju, a ako nam nema nikakvog spasa, zar ce nesto promeniti to sto ce svi znati?
Samo ce nastati nove religijske sekte, masovna samoubistva, i verovatno ce pola sveta da se istrebi samo pre nego taj asteroid udari.
Opet, ako posotji nacin, oruzje, orudje koje moze to da spreci, tu bi vec bilo ukljuceno mnogo ljudi, i brzo bi se saznalo.
Kakva JOS moze biti informacija , koja bi za nas, obicni svet bila vazna da znamo?
Jednostavno ne postoji........
a prica o sletanju na Mesec, i naklapanja o tome kako amerikanci nisu otisli tamo, je mnogo puta ispricana, i nema bas nikakvog osnova, te je sasvim bezveze da ponovo o tome pricamo.

Da li NASA laze? Mislim da ne. Da li NASA ne govori istinu? Opet mislim da ne. Ali evo kako to funkcionise: Ljudi ne umeju da tumace istinu.
Recimo: U jednim americkim novinama je pre par godina izasla vest: Po sadasnjoj potrosnji, imamo rezervi uglja za jos 500 godina. Ono sto je najstrasnije je sto to jeste istina. Ali ljudi ne umeju da je tumace. Zasto? Zato sto potrosnja uglja nece biti ista, povecace se najverovatnije. A ako se to desi, za samo nekih 5%, tog uglja vise nece biti ne za 500, nego 50 godina. Tako mislim da je i sa NASA-om. Zaista mislim da je tesko, ako ne i neizvodljivo drzati takve neke tajne "tajnim". Mozda, ne znam. Ali pre bih rekao da mi sami ne mozemo da protumacimo istinu o stvarima. Jer ne govori se neistina, samo se fokusira na ono sto javnost zeli da cuje, a da je opet istinito, a upravo u tome lezi i istina koju mozda ne zelimo da cujemo, a vecina i ne moze.

Sto se tice tajni koje se "cuvaju" veoma sam skeptican...
STA oni to mogu da znaju, toliko vazno, da bi krili od nas?
Postojanje vanzemaljaca?
Pa ako su stupili u kontakt sa nekom vanzemaljskom civilizacijom, to samo po sebi znaci da je takva civilizacija toliko naprednija od nase, da bi joj eventualno istrebljenje ljudi sa planete, bilo isto onoliko moralno koliko je za nas moralno da zgazimo nekog crva(kada bi to zeleli)....
U nekom drugom slucaju(da im to nije cilj), to je sasvim nebitna informacija.....
Ukoliko neki asteroid treba da udari u zemlju, a ako nam nema nikakvog spasa, zar ce nesto promeniti to sto ce svi znati?
Samo ce nastati nove religijske sekte, masovna samoubistva, i verovatno ce pola sveta da se istrebi samo pre nego taj asteroid udari.
Opet, ako posotji nacin, oruzje, orudje koje moze to da spreci, tu bi vec bilo ukljuceno mnogo ljudi, i brzo bi se saznalo.
Kakva JOS moze biti informacija , koja bi za nas, obicni svet bila vazna da znamo?
Jednostavno ne postoji........
a prica o sletanju na Mesec, i naklapanja o tome kako amerikanci nisu otisli tamo, je mnogo puta ispricana, i nema bas nikakvog osnova, te je sasvim bezveze da ponovo o tome pricamo.

Ja se u potpunosti slažem sa tobom.
NASA kao nešto zna a neće da kaže i onda preko raznih "naučnika" otkriva neke gluposti i pravi sebi reklamu kao "mi smo pametni i imamo toliko tajni da ni sami neznamo šta imamo ".
Sve je to zamajavanje javnosti jer jednostavno nemaju pojma o ničemu.Razne pretpostavke,ispitivanja i gledanja u vasionu je sve što,nažalost,znaju.
Za Ruse pa se ništa ne zna......

Ja se u potpunosti slažem sa tobom.
NASA kao nešto zna a neće da kaže i onda preko raznih "naučnika" otkriva neke gluposti i pravi sebi reklamu kao "mi smo pametni i imamo toliko tajni da ni sami neznamo šta imamo ".
Sve je to zamajavanje javnosti jer jednostavno nemaju pojma o ničemu.Razne pretpostavke,ispitivanja i gledanja u vasionu je sve što,nažalost,znaju.
Za Ruse pa se ništa ne zna......

Gledao sam pre dosta vremena neku emisiju(i nije bilo tako davno), gde tip objasnjava koliko se frapirao kada je usao u glavnu bazu NASA u hjustonu, za svemirska putovanja..I tamo video tako STARE racunare, da se slikovito izrazio:Ceo sistem u hjustonu bi bio mnogo bolji i kvalitetniji da sam ja umrezio 4 pentiuma, od ovoga sto sad imaju(u medjuvremenu su se valjda osavremenili).......

Gledao sam pre dosta vremena neku emisiju(i nije bilo tako davno), gde tip objasnjava koliko se frapirao kada je usao u glavnu bazu NASA u hjustonu, za svemirska putovanja..I tamo video tako STARE racunare, da se slikovito izrazio:Ceo sistem u hjustonu bi bio mnogo bolji i kvalitetniji da sam ja umrezio 4 pentiuma, od ovoga sto sad imaju(u medjuvremenu su se valjda osavremenili).......

A ja uopste ne mogu da shvatim da neki ljudi mogu da razmisljaju kao ti....

Pa tebe bi na zapadu izmanipulisalo dete od 4 godine.

Oce, ce izvrsavaju svemirska istrazivanja na Commodore 64...

Oce, ce izvrsavaju svemirska istrazivanja na Commodore 64...

Nazalost ti si zaboravio kontekst o kojem ja pricam.
a kontekst je u tome da je SAV posao NASE bio usmeren na komercijalizaciju programa slanja satelita u orbitu uz pomoc spejs satla.....Poslednji ozbiljni svemirski program, za koji su dobili vece novce je ispitivanje Halejeve komete pri ponovnom prolazu 1986.
A prvi spejs satl je poleteo 1981. godine, kada je NAJBOLJI i najsavremeniji racunar bio kanta za smece za bilo koji danasnji pentium.
Poenta nije samo u tome sto se NASA nije modernizovala, nego i u tome sto se racunarska tehnika suvise brzo razvijala.........a ako su 1969. slali uz pomoc katodnih cevi kosmonaute na Mesec, sasvim je lako zamislivo da se nisu na vreme osavremenili.sto je u toj gledanoj emisiji i potvrdio ucesnik....On je inace bas bio doveden u NASU za to osavremenjivanje.

Ma znate vi svi.... Lepo priznajte da nemate pojma i da samo nagadjate i nema rasprave... Ali ne mogu ni da zamislim koji bi to haos bio da se procuje da ce asteroid udariti za 12 ili 24h. Ajjoooj, garant bi se istrebili za taj jedan dan. Rusi bi pripucali na Amere cisto iz zezanja radi svim onim nuklearnim kuku-lele stvarcicama, Kinezi bi se pridruzili (da ne propadne bzvz).I eto havarije. I fora bi bila kazu posle da nas za malo promasio asteroid.. :/ Opet lupam gluposti... :(

Nazalost ti si zaboravio kontekst o kojem ja pricam.
a kontekst je u tome da je SAV posao NASE bio usmeren na komercijalizaciju programa slanja satelita u orbitu uz pomoc spejs satla.....Poslednji ozbiljni svemirski program, za koji su dobili vece novce je ispitivanje Halejeve komete pri ponovnom prolazu 1986.
A prvi spejs satl je poleteo 1981. godine, kada je NAJBOLJI i najsavremeniji racunar bio kanta za smece za bilo koji danasnji pentium.
Poenta nije samo u tome sto se NASA nije modernizovala, nego i u tome sto se racunarska tehnika suvise brzo razvijala.........a ako su 1969. slali uz pomoc katodnih cevi kosmonaute na Mesec, sasvim je lako zamislivo da se nisu na vreme osavremenili.sto je u toj gledanoj emisiji i potvrdio ucesnik....On je inace bas bio doveden u NASU za to osavremenjivanje.

I, jel su se osavremenili sada?

Sve sto se krije, a ja verujem da je tako, radi se sa razlogom! Jer se u ta svemirska istrazivanja ulaze jako puno para da bi se odnelo par tona tehnike tamo gore i da bi se neki Habl teleskop zezao sa gomilom slika zvezdica i prasine tj. nicega!
A i meni je nasa tehnologija totalno sumnjiva, od tocka i vatre do parne masine mi je sve manje vise jasno, pa cak i do Tesle i struje ali posle toga tehnologija koja je nastala totalno je izasla iz svakog moguceg ljudskog saznanja!
Pa jel moguce da se za manje od 50 godina prevali put od prvog leta koji je bio par metara do slanja bespilotne sonde na Mars ili jos dalje, nemoguce!
A ljudi koji su ovde pre mene rekli da se nesto krije jer mozda i nije pravo vreme da se otkrije su svakako u pravu! Ljudi danas ne shvataju kako radi automobilski motor a kamoli nesto komplikovanije!

Pa odgovor na tvoje pitanje je prost, postoje ljudi koji su obuceni u raznim oblastima. Pitaj nekoga ko je zavrsio elektrotehniku, mehaniku ili nesto slicno da ti objasni sta ti nije jasno. :)

Verujem da se kriju neke stvari, e sada koje, stvarno ne bih znao. Cak ni nemam ideju sta bi mogli da sakriju.

To je bio primer druze :)
Svestan sam kako radi motor, ali mi za recimo objasnjenje nekih savremenijih otkrica ipak treba strucnija pomoc :) A da napomenem da ima mnogo ljudi koji ne znaju ni da se podpisu kao svet i gde ces onda njima da kazes za vanzemaljce kad im ni avion nije najjasniji

To je bio primer druze :)
Svestan sam kako radi motor, ali mi za recimo objasnjenje nekih savremenijih otkrica ipak treba strucnija pomoc :) A da napomenem da ima mnogo ljudi koji ne znaju ni da se podpisu kao svet i gde ces onda njima da kazes za vanzemaljce kad im ni avion nije najjasniji

Zato ljudi i mlate pare na takvim "knjigama", "dokumentarcima" i "predavanjima"...

Back