sve sto sam imala, to sam zelela

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnogi pokazuju samo ono sto je lepo,nemoj misliti da je sve tako savrseno..
Svako se muci da bi poboljsao svoj zivot,a u Srbiji to i ne ide tako lako..
To sto ja znam da vecina prezivljava s,kraja na kraj meseca,usetkaju nesto para,idu u minus da bi isli na kratko letovanje i to je to..

I trebali bi uglavnom da pricamo o lepom.
Ovo i jeste forum, mesto gde pricamo o povrsnim stvarima, iznosimo uglavnom lepe i ruzne samo kao izduvni ventil.
Ne mogu da zamislim forum kao mesto gde bi svako otvorio svoju dusu.
Nikome nije uvek ni belo a ni crno.
Хаха, онај ко преживљава тешко да иде на летовање а у минусу је стално.
Ljudi su drugaciji.
Uvek me iznova sokiraju ali sta cu...
Nemaju nemaju nemaju... kukaju... a cigare ne vade iz usta...
Prave svadbe i krstenja, a decu ne vode ni na planinu ni na more...
Kukaju nemam para, kad ih dobiju, decu hrane grickalicama i kupovnom nezdravom hranom.
Busaju se da su sirotinja, al deci za NG kupe tablet i deca 12 sati dnevno bulje u to.
itd... itd...

Poenta je da smo razliciti.

svako dobije ono sto zeli, jer ne zna za bolje

koliko ima istine u ovome
jeste li dobili sta ste zeleli?
jeste li znali za bolje?

Slazem se sa prvim delom recenice da svako dobije u zivotu ono sto zeli, jer ako nesto zaista mnogo zelis, bez dileme, ostvarices, na ovaj ili onaj nacin u zavisnosti od toga koliko nesto zelis. Problem jeste u tome sto mnogo puta necemo sami sebi da priznamo da neke stvari i ne zelimo u dovoljnoj meri, a drugi problem je u tome sto mnogo ljudi ce do sutra da ti prica o tome sta ne zeli, a kada ih pitas istinski sta zele, ne znaju da ti kazu. To je opste rasprostranjen fenomen, jer generalno, svi mi (neko u manjoj, neko u vecoj meri) volimo da nas stihija vodi kroz zivot jer na taj nacin negde izbegavamo odgovornost za neuspeh. To je isto kao kada kazes da zelis nesto, onda ako ti zelja donese na kraju nesrecu ili nezadovoljstvo, ne volis kada si svestan da je licno tvoj izbor doveo do promasaja, nego ti je lakse da pravdas da se nesto desilo iako ti to mozda i nisi zeleo. Nesrecna sam u braku, lose mi je, a eto, nisam ga ja toliko ni zelela, nego se desilo da sam ostala trudna...nisam kriva ja, kriva je sudbina.

Ono, ne znati za bolje mi nije bas jasno u kontekstu zelje.

Sta je sa bolesnima koji zele da budu zdravi. Zasto se njima ne ostvari zelja? Ako se vec zelje ostvaruju samo pozitivnim radom i trudom i mislima

To kao i ona mantra "svako dobije ono što zasluži".
Brate, ne dobije.

Ne bih se slozila sa vama dvema.

:)

To sto ste vi navele je pojednostavljeno. Nije dovoljno nesto zeleti deklarativno. Postoje zelje koje su nemoguce, koje nisi sposoban ni fizicki ni psihicki da ispunis, postoje stvari koje nisu do tebe...ALI...mnogo toga jeste.

Zato verujem i sto vise sam starija uvidjam da je tvoj karakter tvoja sudbina najvecim delom i da dugorocno kad podvlacis crtu, imas zivot kakav zasluzujes. Ko zeli iz dubine duse da se uda, uda se...ta ne gleda da li voli, da li ne voli niti postavlja milion uslova. Ko zeli da ima decu, imace ih...na ovaj ili na onaj nacin, ako ne moze, usvojice, postati hranitelj.

Nije to zamisliti zelju i ona se ostvari. To je zivot u skladu sa zeljom, mnogo, mnogo odluka, mnogo mnogo izbora, dugogodisnjih ponasanja koja ti usmeravaju zivot ka ispunjenju te zelje. Necija zelja je toliko jaka da ne bira sredstva, neko ipak ne zeli na tom putu da izgubi sebe...uglavnom samo znaci da nije to zeleo dovoljno.

Takodje shvatanje okolnosti, trenutka, dobra procena sveta u kome zivis jeste kljucno jer imas ljude koji zive u nekim.snovima i projekcijama kakav bi svet trebao da bude a ne kakav jeste. Ako ne mozes to da prihvatis propadas. Neko se nece pomiriti da sastavlja kraj sa krajem i zivi na ivici egzistencije a ima kvalitet, ima mozak, vredan je radan je. Prekvalifikovace se, radice poslove ispod svojih kvalifikacija, oticice u inostranstvo, otvorice nesto privatno...a zasto? Zato sto zeli vise para. Neko drugi kaze 'pa necu ja da perem sudove sa fakultetom'...onda nista, to ti je sto ti je...sedi tu gde jesi jer to realnost. Znaci sta? Bitniji mu je kvalitet posla, status nego koliko ce zaraditi.

A da imas i jare i pare ima samo u snovima kao i da ti put do ispunjenja zelje bude posut ruzama a ne odricanjima.

Nein.
Upravo je pojednostavljen na;in razmišljanja da sve ovisi o samom čoveku.
I kapiram ja zašto je to tako: lepo zvuči, daje vetar u leđa, donosi utehu.. ali stvarnost demantuje - da ne navodim milion primera.

A to koliko je okolina sposobna da proceni da li se neko dovoljno trudio i da li je dovoljno želeo - mačku o rep.

Ne bih se slozila sa vama dvema.

:)

To sto ste vi navele je pojednostavljeno. Nije dovoljno nesto zeleti deklarativno. Postoje zelje koje su nemoguce, koje nisi sposoban ni fizicki ni psihicki da ispunis, postoje stvari koje nisu do tebe...ALI...mnogo toga jeste.

Zato verujem i sto vise sam starija uvidjam da je tvoj karakter tvoja sudbina najvecim delom i da dugorocno kad podvlacis crtu, imas zivot kakav zasluzujes. Ko zeli iz dubine duse da se uda, uda se...ta ne gleda da li voli, da li ne voli niti postavlja milion uslova. Ko zeli da ima decu, imace ih...na ovaj ili na onaj nacin, ako ne moze, usvojice, postati hranitelj.

Nije to zamisliti zelju i ona se ostvari. To je zivot u skladu sa zeljom, mnogo, mnogo odluka, mnogo mnogo izbora, dugogodisnjih ponasanja koja ti usmeravaju zivot ka ispunjenju te zelje. Necija zelja je toliko jaka da ne bira sredstva, neko ipak ne zeli na tom putu da izgubi sebe...uglavnom samo znaci da nije to zeleo dovoljno.

Takodje shvatanje okolnosti, trenutka, dobra procena sveta u kome zivis jeste kljucno jer imas ljude koji zive u nekim.snovima i projekcijama kakav bi svet trebao da bude a ne kakav jeste. Ako ne mozes to da prihvatis propadas. Neko se nece pomiriti da sastavlja kraj sa krajem i zivi na ivici egzistencije a ima kvalitet, ima mozak, vredan je radan je. Prekvalifikovace se, radice poslove ispod svojih kvalifikacija, oticice u inostranstvo, otvorice nesto privatno...a zasto? Zato sto zeli vise para. Neko drugi kaze 'pa necu ja da perem sudove sa fakultetom'...onda nista, to ti je sto ti je...sedi tu gde jesi jer to realnost. Znaci sta? Bitniji mu je kvalitet posla, status nego koliko ce zaraditi.

A da imas i jare i pare ima samo u snovima kao i da ti put do ispunjenja zelje bude posut ruzama a ne odricanjima.

Padne ti saksija na glavu i uzalud ti svo "shvatanje okolnosti, trenutka, dobra procena sveta u kome zivis" ...Ti o novcu, poslu i fakultetu, a one o životu.

Poslednja izmena:
Mnogi pokazuju samo ono sto je lepo,nemoj misliti da je sve tako savrseno..
Svako se muci da bi poboljsao svoj zivot,a u Srbiji to i ne ide tako lako..
To sto ja znam da vecina prezivljava s,kraja na kraj meseca,usetkaju nesto para,idu u minus da bi isli na kratko letovanje i to je to..

Nista nije savrseno naravno a ovde gledam ok. kupatila,kuhinje,predsoblja,sobe i ostalo kod forumasa na vise pdf ne samo ovome a oni to ne umeju da postuju.
Prihvataju zdravo za gotovo,ne znaju da cene sta imaju.
Neshvatljivo.

Sta je sa bolesnima koji zele da budu zdravi. Zasto se njima ne ostvari zelja? Ako se vec zelje ostvaruju samo pozitivnim radom i trudom i mislima

ne znam cicak da li dovoljno zele
to je sad visi nivo..ne znam da li mozemo o tome uopste da polemisemo
imas one koji su bolesni od najtezih dijagniza, imaju zelju da ozdrave i sve ucine da do toga dodju
imas i one koji kazu da zele da ozdrave, a nista ne promene, nikakav napor ne naprave osim sto kukaju
niko ne kaze da je dovoljno samo pozeleti..put od zelje do cilja je tezak

Back