Sve o suplementaciji u bodibildingu i srodnim sportovima

Dymatize_Elite_Whey_Protein_Isolate_Protein_Powder.jpeg

Ćao svima,da vas pitam idem u teretanu već neko vreme i razmišljam da uzmem neki preparat za masu ali nemam blage veze o tome šta da pijem ako može bilo kakva pomoć :D. Imam 14 god
Не постоји препарат од кога би ти сад могао да изградиш масу. Ако ти остатак исхране не ваља, тај препарат ти апсолутно ништа неће користити.
Ако хоћеш да изградиш масу, онда мораш да једеш преко твоје потребе, мораш да уносиш вишак, да би се тај вишак претворио у масу. А за то је на првом месту одговорна исхрана, препарати се тек онда исплате, ако ти је исхрана 100% добра. Али док ти исхрана није 100% добра, онда сав новац улажи у исхрану док не дође до 100%.

Nabavio sam protein konoplje. Zadovoljan sam ucinkom i to sto nema vestackih boja i aroma.
Колико кошта једно паковање? Колику тежину има једно паковање?

4 din gram, a 50% protein. Malo poskupo ali ako ne trošiš životinjske onda O.K.
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/546541/0
Ima sve ali je mnogo skupo za neku redovnu i potpunu upotrebu.
Ма и било би ок, ако би га човек користио само после тренинга, мада има много масти. Да би се после тренинга протеинска синтеза максимирала, потребно је око 25г беланчевина и 30г брзих угњених хидрата (нпр. декстрозе). 50г прашка саджи 25г беланчевина (одлично), али и 10г масти, то после тренинга уопште није мало масти, кад је инсулин најосетљивији, само би сметало протеинској синтези. У том случају боље попити већу шољу неког високопротеинског јогурта. Мислим са 15€ можеш сваки дан попити по једну 500г чашу јогурта и више имаш од тога, него од овог прашка, иако сам по себи није толико лош, поготово за вегетаријанце.

Uzimam 30 grama posle treninga i 20 pred spavanje nekad stavim i u ovsene za dorucak.
U sustini mi traje nedelju dana. Jbg,jeste skupo,celokupna prirodna uravnotezena prehrana je preskupa i to je glavni problem.
Је ли пратиш неки специфичан концепт исхране или једноставно гледаш класично здраво да се храниш?

Pa kolko pokupis masti iz pola litra jogurta? Isto toliko samo su zivotinjskog porekla.
I sta ce mi toliko hidrata iz pola litra jogurta.
Не, овај што је пијем (мада није класичан јогурт) на пола литра има 35г беланчевина, 25г угљених хидрата и 2-3г масти.
То попијем после тренинга, поједем 1-2 банане и то ми је супер. Када тренирам ноге поједем једну више.
И научно је доказано, да ти угљени хидрати из нпр. млека много боље хидрирају мишиће после тренинга, него класичан напитак сурутке+декстрозе.

Poslednja izmena:
Ne, ne, ketogenu ne. Pa neki školski low carb je bez skrobnih uh. A ja ih imam od 30 do 50g što i nije neka količina za mene. Ostalo je po P.S.-u. Nije mi cilj neki jednocifren %BF-a, tu oko 12% je skroz ok. Ipak je belo masno tkivo više organ nego čist energetski višak.
Па ако укупно узимаш 30-50г угљених хидрата, пре или касније ће ти тело адаптирати рад на кетонима уместо глукози, тако да се онда ипак храниш кетогено. ;)

И ја исто имам ту око 20-так % и хоћу да скинем масти на исто тако неких 12%. Имам намеру да кренем са кетогеном исхраном, јер ми то најбоље одговара, најбоге се тад осећам. Али за почетак хоћу да испробам Бред Пилонов принцип поста (24 сата узастопног поста једном до два пута недељно) и тако евентуално скинем бар пар кила, пре него што кренем са неком озбиљнијом редукционом дијетом.

Бити у кетози и није тако лоша ствар. ;) Или је избегаваш из здравствених разлога?
Ne, nemam zdravstvenih problema. Ketogena jeste dobra ali za mnogo niži %BF od mog (našeg), a izlazak iz nje je posebna priča. Sa low carb gubim 3 kg mesečno i sada ću da samnjim na 2 kg.
Radim punjenja 5. ili 6. dana i ide dobro. Čak sam vizuelno izgubio masnoće, a vaga se popela na 115 kg, moraću malo da smanjim unos proteina ali me onda brže baca u ketozu.
A ukupno Uh uzimam više od 30-50g ali su ostali vlaknasti. Od voća maznem ponekad neki grapefruit, a u dane punjenja znam i za drugo voće (ali umerno).
Sve u svemu i ja mislim da ketoza (za one koji je žele) nije nikako loša stvar. Pod uslovom da su zdravi (prevashodno bubrezi)

Back