E hvala vam svima na odgovorima, sad sam stigla tek kući..
Ovako, da pojasnim, maca nije šugava, nego je samo šašavo obojena pa sam je od milošte zvala šugava moja tj. Šušu ili Šuška ili Šuškavac ili hiljadu i jednu varijaciju na temu

.
I jesam je i vakcinisala i čistila redovno od parazita i sve, ali i dok je bila u stanu, jer mace se i u stanu putem naše odeće i obuće mogu zaraziti koječim (baj d vej, veterinar sam, iako bez zaposlenja, al' to je druga problematika sada :|)
I da, i sterilisala sam je, baš zato što je bila kućna maca (tj. živela je u stanu) i nije mnogo išla napolje, pa sam čitala svašta nešto i raspitivala se kod profesora na fakultetu i prelomila da je bolje da je sterilišem ako se već neće nikad pariti... da sam znala da će biti ovakav razvoj situacije - ne bih je sterilisala, al' j.bg...
No, elem..
Maca je ok podnela put.
Prvo sam razmišljala da li da je selim u transporteru i ipak sam rešila da uzmem veliku gajbu, znate one velike pekarske plastične, što imaju puno lufta, e tu, pošto je Šuška prilično velika (ne debela, nego velika, dugačka i visoka mačka) i transporter bi joj bio mali a danas je baš bilo toplo...
Nije mnogo ni vikala usput, ok malo jeste zavijala na početku ali se posle malo smirila..
Kad sam je donela kod tetke, pustila sam je u kuću i tu se prvo sakrila iza kreveta, posle je njuškala i iznjuškala celu kuću i čak i legla malo da dremne na njeno ćebence što sam joj ponela.
Tu je prošlo par sati i mi smo seli da ručamo i kad je čula da zveckaju kašike (a na terasi napolju smo jeli) - eto nje, izašla je iz kuće i sela na prag.
Posle je još malo njuškala ispred pa ulazila i izlazila i na kraju došla do metar ispred kuće i tu se sunčala..
Onda je naišla njihova maca (a tog kontakta sam se ja plašila) i samo su se malo gledale posle malo njuškale i na kraju zajedno jele..
Kad sam otišla da joj se javim pre kretanja jedva me je registrovala
Tako da eto...
Ima svoje ćebence i omiljenu hranu, ima kuću koju je polako počela da usvaja, ima cicu drugaricu sa kojom se, što mi je jako bitno, nije odmah pošibala, ima veliko dvorište, cveće, žbunje, ima leptirova, bubica, ptičica, to je ipak jedan daleko bogatiji život nego u stanu što je vodila, a moji tetka i teča su kul ljudi, teča je doktor, tetka biolog i mnogo vole životinje.
I sad mi samo ostaje da se nadam da će njoj sve biti ok, ma koliko meni teško bilo..