Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošto sam novi član, ne znam da li je neko od vas ranije imao sličan problem- moj mačak Aki zvani Ragdol ima 7 meseci, izuzetno je umiljat i živahan, ali primetila sam da mu je dlaka na leđima bliže repu ređa i da mu se brkovi često lome, kao da mu ih neko seče.Njegove tri sestre nemaju tih problema.Zna li neko šta je u pitanju?

Moj se linja zadnjih mesec dana, ali smatram to normalnim linjanjem jer mu je otpala duga zimska dlaka a nova mu je upola kraca. Brkove takodje nalazim po kuci. Da li si primetila neku iritaciju koze na mestu gde mu otpada dlaka?

Imam mačku koja tako ima proredjenu dlaku povremeno na nekim mestima ali veće površine .....i ispostavilo se da je gljivična infekcija jer posle primene leka za ljude oralno dlaka se vraća posle mesec dana....za brkove ne znam zbog čega su lomljivi....može biti isti slučaj kao i sa dlakom na ledjima samo se drugačije manifestuje...
Morao sam primeniti oralno lek jer je površina bila prevelika za natapanje canesten rastvorom....ukoliko površine nisu prevelike možeš ih dobro natopiti pomenutim rastvorom....2-3 puta i čekati par nedelja efekat toga...
Najbolje bi bilo da vererinar ustanovi tip infekcije....

Imam mačku koja tako ima proredjenu dlaku povremeno na nekim mestima ali veće površine .....i ispostavilo se da je gljivična infekcija jer posle primene leka za ljude oralno dlaka se vraća posle mesec dana....za brkove ne znam zbog čega su lomljivi....može biti isti slučaj kao i sa dlakom na ledjima samo se drugačije manifestuje...
Morao sam primeniti oralno lek jer je površina bila prevelika za natapanje canesten rastvorom....ukoliko površine nisu prevelike možeš ih dobro natopiti pomenutim rastvorom....2-3 puta i čekati par nedelja efekat toga...
Najbolje bi bilo da vererinar ustanovi tip infekcije....

Hvala na savetu, pokušaću još danas da ga odvedem kod veterinara.

Mene i dalje boli, nije me pocepala naivno, ako zna neko sta da kupim da popijem, nek napise, molim vas... Pocinje da mi modri ova rana. Subota je, ne mogu da idem u hitnu da me pitaju jesam li normalna.

Poslednja izmena:
Mene i dalje boli, nije me pocepala naivno, ako zna neko sta da kupim da popijem, nek napise, molim vas... Pocinje da mi modri ova rana. Subota je, ne mogu da idem u hitnu da me pitaju jesam li normalna.

Ne znam, možda nešto protiv bolova, povrede na šaci inače bole, bez obzira kako su nanete jer tu ima mnogo nervnih završetaka.... ranu si trebala lepo da opereš sapunom i vodom, i ne bih ja ni čim tretirala. Modri ti od podliva, predpostavljam... Prati ranu, ako počne da natiče ili da izlazi gnoj - trebala bi kod lekara.

Normalno je da i pomodri, tako je i meni iblo ka mi je nogu izgrizao pobesneli mačak (nije moj).
Par dana nisam mogla normalno hodati.
Nego, ja imam u kući prvu pomoć, pošto mi hitna nije blizu, i odmah sam dezinfikovala sve i previla.. i menjala gaze par dana, pošto su baš bili jaki ugrizi.

Ko što rece Pussy, normalno je to da boli, ali bolje da obradiš ranu da sene bi zagnojila... makar jod da staviš.

Normalno je da i pomodri, tako je i meni iblo ka mi je nogu izgrizao pobesneli mačak (nije moj).
Par dana nisam mogla normalno hodati.
Nego, ja imam u kući prvu pomoć, pošto mi hitna nije blizu, i odmah sam dezinfikovala sve i previla.. i menjala gaze par dana, pošto su baš bili jaki ugrizi.

Ko što rece Pussy, normalno je to da boli, ali bolje da obradiš ranu da sene bi zagnojila... makar jod da staviš.

Ma ja sam inače instruktor prve pomoći pa zato ne savetujem ništa u kućnoj radinosti da ne bi napravila još veći džumbus :) Voda i sapun se savetuju kod svih životinjskih ugriza, tako su bar meni rekli na infektivnoj kada me je ujeo pas, ništa alkohol, hidrogen i to.... Ali ako latisa misli da ume da dezinfikuje - ok, mada mislim da je kasno sad posle toliko sati, već se pretpostavljam napravila krasta...
Inače kad se setim kako je moju pokojnu baku ujeo njen razmaženi mačak (inače Macumicin sin), zove baka i kaže:''Ujeo me Dule, molim vas dođite!'', mama već koluta očima, baba traži pažnju... ali ajde odemo mi, a njoj šaka potpuno deformisana :eek: On je ujeo za nadlanicu i pokidao joj venu, pa krv počela da teče unutra, nadulo se katastrofa.... pa previjanje, vakcine itd... i znate šta je na kraju bilo kad smo ih oboje izgrdili... ''A nije on kriv, ja ga mazila a on mi lepo rekao da samo hoće da mi leži u krilu, neće da ga mazim, a ja ga nisam poslušala!'' :eek:

Oprala sam sve, i sapunom i rakijom, al izlazi limfa i dalje. Prestalo je da krvari, al bas modri kolko hoces. Macka me nakljukana svim i svakakvim lekovima protiv parazita i svega redom, nije mi frka zbog toga, al nije mi ni svejedno. Kontam i zbog sebe i zbog nje. Mene je pocepala fino. je bih u subotu u hitnu da ne neko pita jesam li normalna. Sta uopste izazove takvo ponasanje zivotinje, nikad je nisam bila, nikad nisam viknula na nju, ustajem 15 minuta ranije na posao da ostavim hranu njoj i macicima, ne ostavljam ih puno same., cistim, menjam pesak svaki dan, namestam jastuk u kutiji... Ne znam vise sta da uradim i sta je razlog njenog ponasanja.
@pussycat pa nisam ja to radila malocas, naravno da sam oprala i dezinfikovala (kako sam znala) odmah. I mogla si i bez te price o babi, nije mi to trebalo...

Poslednja izmena:
Oprala sam sve, i sapunom i rakijom, al izlazi limfa i dalje. Prestalo je da krvari, al bas modri kolko hoces. Macka me nakljukana svim i svakakvim lekovima protiv parazita i svega redom, nije mi frka zbog toga, al nije mi ni svejedno. Kontam i zbog sebe i zbog nje. Mene je pocepala fino. je bih u subotu u hitnu da ne neko pita jesam li normalna. Sta uopste izazove takvo ponasanje zivotinje, nikad je nisam bila, nikad nisam viknula na nju, ustajem 15 minuta ranije na posao da ostavim hranu njoj i macicima, ne ostavljam ih puno same., cistim, menjam pesak svaki dan, namestam jastuk u kutiji... Ne znam vise sta da uradim i sta je razlog njenog ponasanja.
@pussycat pa nisam ja to radila malocas, naravno da sam oprala i dezinfikovala (kako sam znala) odmah. I mogla si i bez te price o babi, nije mi to trebalo...

Au bre, nije mi bila namera uopšte da te plašim, lepo sam ti u prethodnom rekla i pokušala da te utešim da na šaci sve povrede bole. Izvini, stvarno mi nije bila namera da te plašim ni bilo šta drugo.... e znam ni što sam napisala to za babu.
Nisam ja ni rekla da si uradila malo čas nego da nema svrhe da pereš sada posle toliko sati.
Pokušaj da ne pomeraš dlan, ili bar što manje, limfa ti izlazi jer je nezgodno mesto i čim malo zaraste pomeranjem se opet otvori rana....
I još jednom, nisam imala lošu nameru izvini stvarno!

E latisa, a što ne nazoveš hitnu telefonom? Ne moraš ići tamo.
Par puta kad nisam znala gde ću i šta ću s mukama koje su me snašle, baš su me lepo posavetovali.

Sad sam zvala da pitam... Kad me nisu u 3 lepe poslali. Imaju oni ozbiljnije slucajeve od mog (njihove reci). Al ajd, prestalo je da krvari, ako nista. Necu to uraditi, al zivota mi imam nagon da je udarim samo tako. Sto me ugrize ovako bez razloga ne kontam uopste.

Poslednja izmena:
Sad sam zvala da pitam... Kad me nisu u 3 lepe poslali. Imaju oni ozbiljnije slucajeve od mog (njihove reci). Al ajd, prestalo je da krvari, ako nista. Necu to uraditi, al zivota mi imam nagon da je udarim samo tako. Sto me ugrize ovako bez razloga ne kontam uopste.

Sramota, što se tiče boldovanog. Danas izgleda svako može da bude medicinski radnik.
Što se mace tiče, nešto ju je iziritiralo.
Kod mačka koji me je izgrizao znam šta je - bio je u teranju, a ja sam mirisala na Bilba (njegovog glavnog protivnika).

Mene moj sijamac grize iz ljubavi. Nikad ne grebe, ali grize samo one koje voli. Desava se da ga mazim, podju mu bale od miline, i onda me krvnicki ujede za ruku. Najvise voli da me ujede za nogu kad spavam, zato vise ne spava sa mnom u krevetu.

Ni sama vise ne znam koliko puta sam primala antibiotike za ovih 13 godina.

Latisa, za dezinfekciju je odlican aktivni kiseonik. Uvek ga imam u kuci.

Dezinfikuj ranu....ako baš otekne onda antibiotike da piješ...
Mene je pre izvesnog vremena moj mačor ujeo za ruku....isprepadao se nešto i ja da ga uhvatim ujedeme iz sve snage za dlan....bilo krvi a bolelo kod da me lav ujeo....šaka otekla i tako bilo danima.......nisam pio antibiotik zato je tako dugo me i bolelo....

uff, kitty bas grize i grebe. nekad me capi iz ljubavi, dodje da se mazi, prede i onda ne konta da ja nisam macka, nego kao hoce da se igra i ujede me, a prede i dalje, noge mi isto gricka ako se otkrijem, to joj je omiljena igracka :lol: a ujede i svakog ko je mazi kad njoj nije do toga. srecom ne ujeda jako, nijednom nikog nije raskrvarila, ali zato kad krene da grebe... moram redovno da joj secem nokte (i to sve) zbog toga.
mislim, prestane ona kad joj kazes "ne", ali do tad vec je ograbala - divljakusa xD

ne bih joj sekla da izlazi napolje, ali posto ne izlazi - secem joj... tacnije, ja njoj samo onaj ostar deo secnem, prakticno - zatupim. ima ona normalne nokte i sa takvim zna isto fino da izgrebe kad se zanese, a i dalje se vere po namestaju bez problema x))) to je cisto toliko da nas ne kasapi pri svakom dodiru jer ima jako krupne nokte, tako da nas je stalno kacila s njima cak i kad su uvuceni xD

Sramota, što se tiče boldovanog. Danas izgleda svako može da bude medicinski radnik.
Što se mace tiče, nešto ju je iziritiralo.
Kod mačka koji me je izgrizao znam šta je - bio je u teranju, a ja sam mirisala na Bilba (njegovog glavnog protivnika).

Meni je ovo oteklo ko ludo, cela me ruka boli, sve radim levom, evo sad idem od lekara, izmolila sam neke antibiotike umesto inekcija, zovu se citeral, ovaj papiric iz kutije bolje da nisam citala, sta mi je dao ovo, nije mi jasno,a sutra moram da idem u zavod za epidemologiju, a sto, pojma nemam, nista razumela nisam samo sam cula "besnilo, besnilo" i da je moja macka posto nije vakcinisana, a ujela me, u nekoj "rizicnoj grupi" za besnilo... A ja se sve vreme, od silne frke, cerim kao zadnja budala, to sam tek posle skontala.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back