Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nasla sam na nekom sajtu da je u zapadnoj evropi i americi hrana koja je nama vrhunskog kvalitete, rc i hills rangirana malo bolje od wiskas, friskis i tih gluposti
ocenjivali su hranu od 1 do 6 i 1 poen imaju ove krs hrane, a 2 poena eventulano 3 hills i rc, hrane koje imaju od 4 do 6 poena kod nas nisu ni stigle
Tara hajde molim te daj mi link za taj sajt ili mi napisi imena nekih proizvodjaca te hrane. Ja mozda mogu da nadjem za Mimi. Sutra idemo kod veta a tamo sam videla da imaju neke cudne vrste sa Novog Zelanda. Pa da pogledam ako ima nesto bolje da joj uzmem.

:lol: :heart:

a moji imaju jako cudan obicaj i ne razumem zasto to rade

a to je da uzmu sundjer sa kojim peremo sudove iz lavaboa
i ostave ga na podu u trpezariji :eek:

Samanta,
i moja Maca obozava sundjer za sudove! Naravno, uvek imam jedan za nju,ostavim joj stari da se igra. Nikakve joj igracke nisu zanimljivije od sundjercica. Valjda joj se lako kaci za kandze, lak je da ga vuce po sobama i sutira, a moze i da ga gricka i cupka! Cesto mi kuca bude sva od iscupkanog sundjera!

ne znam, mislim da je isto super premijum hrana, kao i ona brit, češka, koja se meni za sada pokazala ok, mace je fino jedu, ima skoro isti sastav kao rc, pa verujem da je i ta treiner nešto slično tome

o bože, gaša je upravo pao sa stepenica(što mu se nikada do sada nije desilo), jer je ceo dan unezveren, ne znam šta mu se dešava,pokušavam to da povežem sa vetrom, jer smo u potkorvlju, na konjarniku i tu vetar duva baš jako i užasno jako se čuje, sve lupka, pada sneg sa krova,a mačke reaguju na te zvuke, pa mi je onda to jedino logično
zenice mu se prošire i sav nema mira
to se deilo i pre desatk dana, kada smo psolednji dan išli kod veta a li ne mogu da se setim da li je bilo vetra, to mi je nekako jedino logično

o bože, gaša je upravo pao sa stepenica(što mu se nikada do sada nije desilo), jer je ceo dan unezveren, ne znam šta mu se dešava,pokušavam to da povežem sa vetrom, jer smo u potkorvlju, na konjarniku i tu vetar duva baš jako i užasno jako se čuje, sve lupka, pada sneg sa krova,a mačke reaguju na te zvuke, pa mi je onda to jedino logično
zenice mu se prošire i sav nema mira
to se deilo i pre desatk dana, kada smo psolednji dan išli kod veta a li ne mogu da se setim da li je bilo vetra, to mi je nekako jedino logično

Da, živela sam tamo neko vreme.. stepenice su nezgodne.
Moguće je da se nešto uplašio. Nije tako retko da mačke pasnu i sa terase, prozora, stepenica ...Dezorjentišu se na momenat. Je l' se nije ugruvao?

ne znam, nadam se da nije, ali je fora što je opet pao kada je trebao da sidje niz te iste stepenice, uplašio se kada je krenuo da se spušta i onda se samo sjurio i stropoštao : I
juče se ponašao sasvim normalno, danas je čudan skroz, jeo je,ali tek kada sam mu dala sos koji najviše voli, teško se kreće, sad ne znam da li je od pada ili od straha, jer je ceo dan čudan

pa da, prepao se jer je krenuo, pa zastao pa onda ipak krenuo
ne mogu da provalim sada kako se kreće jer dremucka sve vreme, a ceo dan se, i pre pada, kretao tako nekako čudno, nedefinisano
čekam da ustane pa da vidim kako se kreće pa da zovem veta ako nešto nije kako treba
poludeću više stvarno ako opet nešto nije ok

Pa ne znam da li je od udarca...znaju dezorjentisani da budu i od toksina u krvi.. Jetra ih pročišćava na svakih 5-6 dana "naveliko" (po priči mog bivšeg veta) i ako je još opterećen onom uremijom, možda upravo "prerađuje" neki zaostatak. Onda su mogući i blaži neurološki simptomi, tipa ljuljanje i sl.. i to se sredi za 24h ako sve ide svojim tokom.
E sad, ne znam koliko sam dobila stručno objašnjenje...

Pa ne znam da li je od udarca...znaju dezorjentisani da budu i od toksina u krvi.. Jetra ih pročišćava na svakih 5-6 dana "naveliko" (po priči mog bivšeg veta) i ako je još opterećen onom uremijom, možda upravo "prerađuje" neki zaostatak. Onda su mogući i blaži neurološki simptomi, tipa ljuljanje i sl.. i to se sredi za 24h ako sve ide svojim tokom.
E sad, ne znam koliko sam dobila stručno objašnjenje...
ovo ima logike, jer mu se ista stvar desila pre sedam osam dana, iz čista mira je bio takav i sutradan sve normalno
ti neurološki simptomi su ono što je mene zabrinulo, ali ako je tako, ima logike... kada sam pitala veta zašto je takav on nije imao odgovor, npr tada iskivi malo glavicu ulevo, i evo, to mu se i danas desilo, malo je zakrivio
sačekaću do ujutru, ako se stanje ne pogorša ili poboljša
samo da nisu bubrezi opet, ali kontam da ne mogu baš tako brzo da se poremete, do noćas je sve išlo ok, čak i odlično

Treba vremena da se i bubrezi oporave od tog šoka. Moguće je da još uvek rade smanjenim kapacitetom. To znam i po sebi, pošto su mi u jedan mah bubrezi skroz stali (a po prirodi nisu bili bolesni, nego od otrova), te nakon dijalize su se postepeno vraćali u normalu, dakle ne odjednom..iako su, kažem, po prirodi ok, i sada im ništa ne fali. Dakle, treba vreme da se on trajno vrati u normalu.
Verovatno još ima toksina u krvi, a najbolje će se to videti preko biohemije. Ako su jetreni parametri povećani, znači da je ona još uvek opterećena.

A otrovi kada se sakupe u krvi, oni utiču na nervni sistem i šalju "čudne impulse" i zato se dešava to što se dešava..ako vuče samo na jednu stranu, onda mu je više trenutno "pogođena" jedna hemisfera (i kod Gandija je bilo tako, njemu se tako negativno aktivirala samo jedna hemisfera mozga.. ). Vet ne zna, jer je neurologija kod mačaka malo istražena kod nas (to sam iskustveno videla), a i mačke nemaju često neuro simptome poput drugih životinja (mislim inače su skroz drugačije, drugačiji metabolizam..).

Sve u svemu, to vrlo lako može biti jednostavno - faza oporavka.
No naravno, ako se to nastavi, znaš i sama - pravac vet.

joj, val hvala ti na ovom odgovoru, stvarno mi znači,zato što nigde ne dobijam odgovor na to čudno ponašanje koje se povremeno pojavi : I jetreni enzimi su mu poslednji put bili uvećani, njima je normalno do 40, on je imao oko 500 ast vrednosti( i to je tačno poslednji put kada se ovako ponašao, jer mu je tog dana vadjena krv)
sada sam zvala veta, ako ne bude dobro tj ako se stanje ne promeni do jutra, onda ću ga odvesti ujutru(pod uslovom da se ne pogorša noćas)
kaže da onakvo stanje ne može tako brzo (od jutros) da se ponovi,što me je još malo uteši

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back