Sve o brijanju

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li se brijete i ako se brijete da li je to svaki dan ili povremeno
Da li imate oštru bradu, ili vam je lice osetljivo
Koji losion koristite posle brijanja.
Koristite aparat ili se brijete žiletom....Ako koristite aparat za brijanje koji preporucujete
Brijem se svaki treci dan,,iritira me iako nisam iz Darvinove price,,,nezz ja imam max 3 za bradu i zadovoljava a od aparata nisam uspeo nijedan da koristim iz dva razloga.
Osetljivo mi lice pa mi se upali koza
i da me ne ubije struja,ebes to voda i struja nisu nikakvi ortaci :lol:

Koristite aparat ili se brijete žiletom....Ako koristite aparat za brijanje koji preporucujete
Brijem se možda na svakih nedelju dana, sve dok brada ne krene da mi smeta. Koristim električnu mašinicu, ne brije temeljno (ona five o clock shadow je uvek prisutna) ali završava posao mnoooogo brže nego brijač. Kad urastem brijačem mi je bilo potrebno i više od pola sata da se obrijem i sve da skinem pa sam trajno batalio to.

Gillette brijač je obavezan!
Mach3 (ovaj ili onaj) ako je brada do tri dana
Fusion5 i ostali za malo jaču bradu.

Svi ostali brijači/žileti prave iritacije...

Ako žurim sensitive pena Gillette/Nivea dobre su obe
Ako ne žurim domaća Palmira,sapun za brijanje, nije bogata penom ali je lice glatkije posle tretmana...

Nivea balzami posle brijanja

Pazite, jeste da koštaju ali to su i dugotrajni proizvodi i kvalitetni.

Palmiru je najbolje usitniti (može i prstima) u plastičnu kutijicu za sapun.
Kod mene stalo tri kocke u kutijicu i samo se predje par puta ovlaženom četkom.
Ko zna koliko će trajati, prodje i avgust a ja još ne stigoh do polovine...

Ne brijem se.
Imam oštru bradu, s' njome oštrim sablju.
Na razdeljak je češljam.
Lice mi je kano granit kamen.
Kakvi losion - poliram ga sredstvima za poliranje kamena. Nisu mi platili za reklamu, pa ih neću imenovat'.
Naravno, sve ovo toplo preporučujem.

Zilet, neki kvalitetniji bic, pena ili ako naletim na dobru chetkicu jos bolje. Ako necu da imam iritaciju ili bubuljice onda Brion , mada mi njegov miris malo ne odgovara , a ne vole ga ni zene, ali mislim da je to od alicina ili nesto poput toga , mada vrh sto se tice dezinfekcije i sastojaka , tu je apsolutno nezamenjilv.
Ili kad mi neko donese Denim sa zapada , naravno ovo ovde je sarena laza , nikakve slicnosti , a kamoli isto.
A moze i nesto iz palete Saint Laurent for men .

Brijem se svaka 2-3 dana [kad brada pocne da svrbi] :D
Jednom godisnje u Grckoj kupim nekoliko paketa [Clio mislim da se zove], platim 50-70 eura i traje mi do sledece sezone a jedan paket vec deceniju tamo isto kosta 4.99 eura.
Ove godine nema Grcke pa cu procitati prethodne postove za savet :)
Od losiona oduvek samo cistu domacu rakiju, posle Nivea kremu

Elektricnom masinicom, Panasonoc (SL41 ako cemo u detalje).Ima tri glave za brijanje,jedna sluzi kao trimer,tako da moze da brije i bradu od 7 dana.Posle brijanja sam dugo koristio STR8 ali sam na preporuku probao kremu za ruke! MIXA,i potpuno je prestala iritacija posle brijanja.Ako mi se desi da zaboravim da napunim masinicu,uvek je tu i Gillette mach3 ...Nekad se brijem svaki drugi ili treci dan,nekad jednom nedeljno,nema nekog pravila.
A brada mi je ostra, super je kad ujedaju komarci :)

na 2 dana. sa Nemackim
merkur-34c-hd__96613__31855.1375572042.1280.1280.jpg
poznatim Merkur 34 i feather zileti
feather-platinum-japanski-zileti---broj-1-na-5425435198309-71783975565.jpg

Brijem se ponekad. Mozda jednom u par meseci. Mislim na zilet.
Uglavnom masinicom peglam, ali ne bas cesto...na svakih par nedelja.
Imam neki Filipsov aparat...

Joj popizdim na te hebene dlake,svaki treci dan brijem ko blesava.
Prvo sam kupovala pjenu pa sampone da mi dlaka bude mekana jok nikad.Stalno su mi izlazile tockice crvene poslije brijanja po nogama o tom govorim.E dok nisam otkrila pravi recept za glatku i mekanu kožu.Nema više tockica i crvenila po kozi.

Бријем се сваке недеље увече. Кад је зима онда се бријем на сваких 15 дана. Тад пустим мало већу браду. Смета ми то што је оседела испод доње усне па делује ружно. Иначе, много волим кад се обријем али ми треба читав вод војне полиције да ме натера да уђем у купатило и да почнем. Имам веома јаку браду. Кад се бријем, прво узмем сапун и добро га утрљам у браду. После тога узмем пасту за бријање и насапуљам лице. Е онда, биком обријем само испод носа бркове јер ту кад крене туп бик или жилет да чупа одмах почнем да кијам ненормално а и боли. Зато чувам оштар бик за бркове. Што се тиче остатка лица, ту узмем обичан жилет јер много боље скида ту јаку браду. На крају, кад све скинем, поново насапуњам лице и биком вршим избријавање у супротном смеру од раста длаке. На крају лице оперем веома хладном водом са туша и ставим неки обичан афтер шејв, нпр. "Брион". Кад прође једно 15 минута ставим балзам нпр. "Нивеа" па кад се и он осуши онда узмем било коју помаду и утрљам у лице. Иначе, чим скупим лову, купујем бритву са каишом за оштрење и каменом за грубо и фино оштрење. Хтео бих да узмем неку квалитетну али ми треба једно 120 евра за то.

Back