Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Novka, nisam razmisljala o tome jer je uglavnom kraj mene. Spava s nama, I cujem I osetim svaki pokret. Obicno zaspe na siki I u tom smo polozaju nocu.
Ali opet I pored toga ju je nazuljala... bilo joj bas crveno.
Rekoh koji sam kreten, ko jos ostavlja portiklu nocu?!
Ne bih to nikome savetovala. Ma ni preko dana.
Ok je pre podoja staviti pa kad podrignu I bljucnu skinuti. Samo sto.je ona meni non stop bljuckala.

Nego, ona meni ljudi vruca. Bas joj vruca glavica. I celo cini mi se.
Nije strasno ali mi deluje toplija nego inace. Sad cu joj ponovo meriti. Mm opet kaze nije.

Raspada se od prdenja jutros.. I nocas..
I ja sa njom... a nista tesko nisam jela... juce ceo dan na corbici od tikvica, sargarepe I krompira.
nije mi jasno odakle nam gasovi
Да ти један искусни татанац каже, јела си претходних дана нешто, за бебина црева инцидентно, па су се бактерије размножиле и сад треба времена да се цревна флора врат на ,,прави пут".
Они су по том питању осетљивији од нас маторих коња као што би нас Злотвор именовала.
Бтв идем да однесем нешто у Србобран, а тамо је данас главни пијачни дан и такоооо...
:tambalamba:

..ne, nego cu da ga lazem da je lep, a nije..
..dete ce lek da pije zato shto zna zashto ga pije, a ako je odvratan, gorak, peche ili izaziva muchninu treba to da znam da bih ga podrzala uu naporima da ga ipak popije..

a detetu do godinu ipo, probam, da bar znam zasto vristi i pljuje :lol:
pa da smislim kako da ipak popije

- - - - - - - - - -

Kako bre?
Sladak je. Bas sladak.
Obavezno mu dam vode posle zbog zuba.

Ja ga ne pijem... ali kad izvucem spricem stavim u usta, onako zubima drzim tj usnama olizem (lizacica :mrgreen: ) pa znam da je sladak.
Doduse meni je I brufen sladak.

Ja sam kao mala bas volela da pijem te sirupe... a I medo... :)

Jednom sam nasla tablu rozog brufena pa ga sisala kao m&m.bombone :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Posisam ono roze pa.pljunem ahahahahhaha

uzmi celu kashicicu febriceta i videces koliko je divan....pljunuces brze nego sto si stavila u usta

eferalgan je sladak

..ja sam podizala dok god su mi pili mleko u rukama..
..ali od nekih 3-4 meseca nadalje to bukvalno bude samo uspravljanje, ako ne podrignu odmah, podrignu dok ustajem sa njima da ih spustim u krevet..

- - - - - - - - - -

..chichak, ja bih se zentala da ce da se pridavi portiklom u toku noci..
..mislim da nikad nisu imali portiklu kad spavaju..

ni ja nikad nisam stavljala da spava sa portiklom

- - - - - - - - - -

Novka, nisam razmisljala o tome jer je uglavnom kraj mene. Spava s nama, I cujem I osetim svaki pokret. Obicno zaspe na siki I u tom smo polozaju nocu.
Ali opet I pored toga ju je nazuljala... bilo joj bas crveno.
Rekoh koji sam kreten, ko jos ostavlja portiklu nocu?!
Ne bih to nikome savetovala. Ma ni preko dana.
Ok je pre podoja staviti pa kad podrignu I bljucnu skinuti. Samo sto.je ona meni non stop bljuckala.

Nego, ona meni ljudi vruca. Bas joj vruca glavica. I celo cini mi se.
Nije strasno ali mi deluje toplija nego inace. Sad cu joj ponovo meriti. Mm opet kaze nije.

Raspada se od prdenja jutros.. I nocas..
I ja sa njom... a nista tesko nisam jela... juce ceo dan na corbici od tikvica, sargarepe I krompira.
nije mi jasno odakle nam gasovi

ako si stavljala pavlaku ili slicno u tu corbu, od toga je

- - - - - - - - - -

proklet bio
vec danima smo u haosu(2-3 al se oduzilo)
svi odlepili
samo svadje, tuche medju decom i histerije i vristanje

- - - - - - - - - -

a moja mala cera, bolje spava nego kad nije pun mesec
sva je naopaka

Bas cu pogledati koji je, jel febricet ili eferalgan.
Mislim da imam I jedan I drugi. Febricet je ona bela kutija sa narandzastim a eferalgan plava, sa onom kasikica mericom?

Ne stavljam pavlaku, ja je ne jedem uopste.

Mislim da joj je mozda.do.tog oka bilo... evo danas ceo dan spava (pupupu...) :))))) evo se promeskoljila dok ovo pisem... ahahahahhaha...
nemam.pojma...

- - - - - - - - - -

Kaka joj smrdi onako jako... sve mi tu na zube mirise

Previse crno za ovu temu

previse crno ali treba znati
sids postoji i postoje stvari koje povecavaju rizik i koje treba izbegavati kad se vec zna da mogu da skode
gledala sam na diskaveriju skoro dr G
neka beba od 4 meseca( blizanci,rodjeni 10 nedelja ranije)
znaci beba od nekih 40 dana recimo ako gledas termin
ugusila se u snu
mama je stavljala na jastuk,na stomak, da spava(tj njega...i sestru bliznakinju...jer je njena majka tako stavljala svoju decu i njoj je prenela to)
i nabila glavicu u snu i nije odreagovala na nedostatak kiseonika
kaze da neke bebe jednostavno nemaju taj refleks da odreaguju na manjak kiseonika i ne pomere glavu i jednostavno se ugase...srce stane
zato ne treba stavljati nikakve jastuke i chuda jer se nikad ne zna koja beba ima refleks a koja ne
koliko god morbidna prica bila, treba i o tome razmisljati, sto kaze vragana
misim ne treba sad o tome da lupamo glavu non stop al ako se vec zna da eto npr ne treba da spava mala beba sa mamom i tatom ili da ne treba da se stavlja jastuk....
grozne stvari
mene nekad hvata tako strah od tog sids-a
bbrrrrhhhh

To je nesto sasvim drugacije Sile.

To je razlog. Ovo je uopstavanje! Zamisli ne treba da spava sa roditeljima! Gde je tu razlog? Zasto?
Treba navesti situacije I zasto se moze desiti to sto se moze desiti.
Znaci nikakvi jastici, portikle, beba treba da spava na strani dok sam ne pocne da se okrece, skloniti plisane igracke, sitne delove... itd...

Vecina sids se desila zbog da kazemo gluposti. A ja licno mislim da je bljuckanje I vracanje mleka glavni razlog, zato I treba da budu na boku
a dete blizu da roditelj odreaguje.

Dalje cu se ograditi jer nemam iskustva cvrstog sna, bar u prvim mesecima bebinog zivota (a I dalje).
Kod mene je priroda to uredila da cujem I svaki uzdah.

Ne treba biti paranoican samo oprezan.
A ovi tekstovi su 90% atak na psihu mlade buduce mame I sveze porodilje

..ti si chichak funkcionalno nepismena..
..shvedjani su se pridruzili ostatku sveta i promenili preporuku roditeljima
zato shto 25% beba nije imalo ni jedan drugi razlog za SIDS osim toga shto su spavale sa roditeljima..
..zdrave, prave, donesene, nisu spavale na stomaku i nisu spavale na mekim podlogama vec na dusheku..

..i SIDS nije gushenje, to je zastoj disanja..nemash ti tu shta da chujesh pa da se probudish..

To je nesto sasvim drugacije Sile.

To je razlog. Ovo je uopstavanje! Zamisli ne treba da spava sa roditeljima! Gde je tu razlog? Zasto?
Treba navesti situacije I zasto se moze desiti to sto se moze desiti.
Znaci nikakvi jastici, portikle, beba treba da spava na strani dok sam ne pocne da se okrece, skloniti plisane igracke, sitne delove... itd...

Vecina sids se desila zbog da kazemo gluposti. A ja licno mislim da je bljuckanje I vracanje mleka glavni razlog, zato I treba da budu na boku
a dete blizu da roditelj odreaguje.

Dalje cu se ograditi jer nemam iskustva cvrstog sna, bar u prvim mesecima bebinog zivota (a I dalje).
Kod mene je priroda to uredila da cujem I svaki uzdah.

Ne treba biti paranoican samo oprezan.
A ovi tekstovi su 90% atak na psihu mlade buduce mame I sveze porodilje

ne
sids oznacava nesto sto nema ocigledan razlog
bljuckanje i davljenje od toga nije sids

- - - - - - - - - -

sids kao uzrok smrti navode samo kada ne mogu da otkriju uzrok smrti

Citah skoro da nastaje.zbog pretopljavanja, i.samo.srce stane....
zato je.npr cesce ako beba spava na.stomaku, jer se tako pregreva
Verovatno.iz tog razloga I nije pozeljno da spavaju svi na.gomili, jedni.uz.druge pa jos pokriveni, npr..
To sam.bas.skoro.citala da se pretpostavlja.da je.glavni razlog bas ta temperatura tj pregrejanost tela..

Back