Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Umnjak mi ponovo izbija. Aaaaaaaaa... onaj isti resio malo da me zaebava.
Boli u 3pm! :(

Vec cetiri godine mi izbija taj zub a tek viri. Hoce li izbijati do kraja zivota ako nastavi ovim tempom?!
Boli me i taj krajnik, s te strane.
Ubija!!!!
Покојна баба Анка Обадова из Србобрана је имала исти тип хаварије... сад нема више никаквих проблема.
Бтв мени су оба доња умњака израсла правилно и дан дањи су ОК, док горњи умњаци нису ни израсли, а поштено да ти реЧем ни није било места.
Тако да сам ја персона с 29 зубИ јер сам једну 6-ицу с доње леве стране извадио у 3. разреду О.Ш.
Остали зуби су сви ОК само је један зуб у горњој вилици пломбиран још у ЈНА у Скопљу 1983. уз опаску зубара: Ставићу ливену пломбу трајаће ти док си жив!:sad2:
Е да, сад је тренутак да пијеш пресно млеко да ти наведени умњак и остали зубиЧи дуго поживе!

Poslednja izmena:
Ракија бре.
Мућкаш у устима док не утрне и пљуцнеш.

Jesi siguran da je kompatibilno sa dojenjem?
Sta ako se nalizem... pa mi mala zapeva :mrgreen:

- - - - - - - - - -

mozda nema mesta da izraste. idi da snimis vilicu, pa ako treba da ides na "operaciju" da ih izvade. Mojoj supruzi je tako bilo. Inace i nema neke velike koristi od njih, a i brzo se kvare. Ja ih imam (imam sve zube dobre), ali mislim da ih realno i ne koristim nikad.
Mazi kalgel :D

Ma ima mesta.
Ludi zubar mi izvadio moju sedmicu da bi ovaj imao mesta da izbije

- - - - - - - - - -

Calgel... idem da vidim imam li

- - - - - - - - - -

Ma ima mesta.

- - - - - - - - - -

Имам једног примерка од 8 банки што ми подарио пола генетике и не фали му ни очина иако је с браћом и сестрама пио чај од макових чаура док је био мали дрекавац.
Ракија је мелем за већ споменуту медЕцину од макових чаура.

Poznavalac stvari, da li ste nekada probali onaj glupi fazon da polizete jednu casicu rakije iz tanjira? Kazu da se na taj nacin ljudi napiju od jedne casice, iz razloga sto preko jezika najbolje apsorbuju alkohol. MIslim da ce dobar deo alkohola uci u krvotok ako se bude dugo muckala rakija u ustima.
S druge strane, koliko ce to smetati bebacu je relativna stvar. Mali deo alkohola predje u mleko, tako da moze beba eventualno malo da se umiri, nista strasno se nece desiti. Koleginica iz kancelarije mazala klincu belim vinom desni dok su izbijali zubici (kao sto su nama roditelji radili), malo preterala, pa se mali smejuljio pola noci u krevecu :D

espumisan mora da se daje po 25 kapi tj 1 ml pre ili u toku svakog obroka da bi delovao
mojoj starijoj je pomogao bas bas
a mladjoj jok
mladju je spasio enterokind
- - - - - - - - - -
i sto cicak kaze, mozda je u skoku beba...to sam i ja prvo pomislila kad sam citala tvoj post
- - - - - - - - - -
mani se dude i turaj siku par dana dok ne prodje
- - - - - - - - - -
ocu reci, izdrzi dok ne prodje :lol:
- - - - - - - - - -
meni danas dan katastrofa
em nenaspavana,em nadrndana, jos mi svi staju na muku,tacno bi ih sve poslala da ne kazem gde

Nastavio je po starom: na tri sata siki po 15 min aktivno na svakoj, kad zavrsi podriguje i prducka. Neki put zakunta, neki
put kuka, lepo se oseca da ima grceve i gasove cvrcak.
Masiramo, ledja, stomacic, stopala, dajemo bio gaju u kombinaciji sa espumisanom, pa se smiri smiri, spavne.
Nocas je opet otkacio, valjda se umori, pa kad ga ne more grcevi spava...

Poznavalac stvari, da li ste nekada probali onaj glupi fazon da polizete jednu casicu rakije iz tanjira? Kazu da se na taj nacin ljudi napiju od jedne casice, iz razloga sto preko jezika najbolje apsorbuju alkohol. MIslim da ce dobar deo alkohola uci u krvotok ako se bude dugo muckala rakija u ustima.
S druge strane, koliko ce to smetati bebacu je relativna stvar. Mali deo alkohola predje u mleko, tako da moze beba eventualno malo da se umiri, nista strasno se nece desiti. Koleginica iz kancelarije mazala klincu belim vinom desni dok su izbijali zubici (kao sto su nama roditelji radili), malo preterala, pa se mali smejuljio pola noci u krevecu :D
Не, али кад сам био матурант пробао сам вино да пијем кафеном кашикицом, али није имало неко нарочито дејство.

Не, али кад сам био матурант пробао сам вино да пијем кафеном кашикицом, али није имало неко нарочито дејство.

Ako ste bili maturant kao ja, bili ste "u formi". Probajte sad :)

Sto se cilibarske ogrlice tice mislim da je najobicnija glupost i samo prilika da se dete, ne daj Boze, udavi na istu.
Zubi ce izbiti detetu svakako. Nekog ce boleti vise a nekog manje, ogrlica sa tim nece imati veze. Moje dete nije imalo ogrlicu a zubi su joj relativno lako izlazili (u posledja 3 dana dve cetvorke i treca izbija danas verovatno i nista strasno).
Znam za devojcicu koje od treceg meseca nosi ogrlicu a prvi zub izbio sa 13 meseci. Citao sam negde da roditelji sumnjaju da ogrilca usporava rast zuba, mada ni u to ne verujem.

- - - - - - - - - -
Ma ima mesta.
- - - - - - - - - -

Mozda neki gel za hladjenje desni?

Ako sedmica nije bila u kvaru ili popravljana, neobican izbor.
Meni je osmica gurala/dizala zdravu sedmicu i izvadili su je da ne osteti sedmicu kad vec nema dovoljno mesta za nju.

Nego, ljudi
nama je prst sve cesce u ustima, najcesce palac al nekad i neki drugi, samo da se coka
ako nije sisa, onda je prstic
jedna ruka u ustima, druga u kosi, vrti svoj pramen opusteno
cujem je nocu, probudi se i cok, cok, cok
a cuclu nece ni da pomirise

da radim nesto ili jok, nESam pametna

a mene boli grlo, ubija, ne mogu da progovorim
Ivan mi ima upalu usiju, niotkuda
nije se zalio, ne boli ga nista, malo samo kaslje ovih dana
al sam primetila da mu u desnom uvetu malo veca kolicina one usne masti
odvedem kod dr on posalje kod orl kaze ne moze lepo da vidi
ovi gore operu usi i kazu "blaga upalica" oba
panklav, flavamed, operil...

bem ti prolece kad mu vreme nije

Tsuy, jel proslo? :) :zag:

Па да, таман те ,,ухватио" с годину дана!:hahaha:
Уствари било би занимљиво да пустиш твоју жгебенцад да једу мало грубљу клопу(онда сигурно неће имати парадентозу) типа интегрални хлеб(онај који може да послужи као хладно оружје, али свеједно је укусан), много пресног воћа и поврћа, шунке, али праве итд, по еволуционим биолозима искористиле би свој еволуциони капацитет и имале умњаке иако ти ниси те стреће.

sta jel proslo? ako mislis na jadno raspolozenje i zombi mod jok
mislim da me vata ono sr.anje ko posle prvog porodjaja :roll:
al sam se bar pomirila sa svima okolo
ako nista drugo
idem sad da se tusnem i isperem ovo trnje iz ociju pa po Irinu
nesanica je na snazi opet :rida:
Sile ne daj se.
Ma nije to kao posle prvog nego si umorna. ;)
Vec je dosta vremena proslo. :zag:
A posto ne dojis ne ustrucavaj se uzmi nesto za spavanje,
moras spavati.
Ljubimo vas :kiss:

Back