Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boki, Cicak.. odusevljena sam kako vasi klinci jedu. Moj do pre mesec dana jedva jeo oko 80g-100g, to na tatu :) jede malo al cesto, na 2h
A serucka isto po 3x na dan i aktivan, ne miruje sekundu.. zato mamin mrsavko :heart:
Za sunce sam zaduzila tatu da mu pronadje neku mazalicu na biljnoj bazi organik.. videcemo sta ce poslati\
.. da da i moram podthitno suncobran za kolica da nabavim :cool:
Gluten mu jos nisam uvela.. jos uvek jede heljdu, i. pirinac, proso, spletu, amarant i kinou, evo sledeci put cu bas da mu narucim i neku glutensku zitaricu.
Zabice sto ste medeni :zag:.. srecan rodjendanac!! Evo i nas za 2 meseca :klap:
Al ima lepu kosicu.. secerko, moj Luki celavko hahhahahah

Poslednja izmena:
Boki, Cicak.. odusevljena sam kako vasi klinci jedu. Moj do pre mesec dana jedva jeo oko 80g-100g, to na tatu :) jede malo al cesto, na 2h
A serucka isto po 3x na dan i aktivan, ne miruje sekundu.. zato mamin mrsavko :heart:
Za sunce sam zaduzila tatu da mu pronadje neku mazalicu na biljnoj bazi organik.. videcemo sta ce poslati\
.. da da i moram podthitno suncobran za kolica da nabavim :cool:
Gluten mu jos nisam uvela.. jos uvek jede heljdu, i. pirinac, proso, spletu, amarant i kinou, evo sledeci put cu bas da mu narucim i neku glutensku zitaricu.
Zabice sto ste medeni :zag:.. srecan rodjendanac!! Evo i nas za 2 meseca :klap:
Al ima lepu kosicu.. secerko, moj Luki celavko hahhahahah

brate...moje dete jelo samo pirinach, ja neke stvari od ovoga ne znam ni sta su....:rumenko:

:D
Spelata ili Krupnik je zitarica slicna po izgleadu i po ukusu psenici. Sadrzi gluten, al je on mnogo svarljiviji nego kod glutenskih zitarica, pa ga cak dosta , kog zanima..
http://www.biospajz.rs/spelta-organski-proizvod-500-gr.html
a ovo su samo proizvodi koji se od ove jedne zitarice mogu naci kod nas na internetu, a vecina i u dobro snabdevenim prodavnicama zdrave hrane
Spelta
Speltina kaša 330 gr
Pahuljice od spelte 250 gr
Mekinje od spelte (organski proizvod) 500 gr
Testenina od speltinog brašna 300 gr
Rezanci za supu od integralnog speltinog brašna (organski proizvod) 100 gr
Keksi od integralnog speltinog brašna sa aronijom 200 gr
http://www.biospajz.rs/pages/spelta-najstarija-zitarica-ponovo-aktuelna.html

Proso povećava baznost organizma, a smanjuje njegovu kiselost. Na ovaj način sprečava rast i razvoj bakterija. Antifungicid je.
Jača bubrege, slezinu i pankreas. Najbolja je žitarica protiv kandidijaze. Pomaže kod prevencije pobačaja.
Kopirala sam ukratko..http://www.biospajz.rs/proso-organski-proizvod-200-gr.html
Na tom sajtu kao i par druigih ima informacija i o ostalim zitaricama.. i uvek narucujem BIO ORGANIC

Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, i zato je često zovu i ,majka žitarica’. Raste u Andima i hiljade godina bila je osnova ishrane starih Inka. Kinoa je izuzetno hranljiva: sadrži više kalcijuma od mleka i više proteina od mesa. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam. Koristi se kao pirinač: ili kao glavno jelo, kao kaša ili kao prilog uz povrće, pasulj, u salatama i supama.

Amarant je biljka poreklom iz Južne Amerike a kod nas je poznat pod nazivom štir, šćir ili rumenika. Bila je jedna od osnovnih namirnica Asteka. U novije vreme na amarant su skrenuli pažnju naučnici koji su uočili da u južnoameričkim oblastima u kojima se u ishrani koristi amarant, ma kako siromašne te oblasti bile, nema pothranjenih ljudi. Amarant je visoko hranljiva namirnica može da raste i na vrlo slaboj zemlji i u sušnim periodima. Uz kinou, amarant se smatra jednom od biljaka koje su pravi ,,magacini'' hranljivih materija.

Amarant se može koristiti kao odličan izvor belančevina i kalcijuma. Naročito se preporučuje trudnicama i dojiljama, bebama i maloj deci, kao i fizički aktivnim ljudima.

ne merim ni ja, al ima onu staklenku od male kasice, pa mi je ona kao neki reper za kolicinu
danas je pojeo tu punu teglicu
doduse i usro se za medalju
samo usi nije umazo (i sto smrdi sada gonce joj :D ) osetim razliku hehehe bljak
i uopste nije okretao glavu kao da mu je dosta
nego ja vise nisam imala da mu dam :D
i jos sisa posle
otezo je
sutra nam je kontrola
znam samo da ima vise od 6 i po kila, mozda 6 i 700 ako me iznenadi :)
videcemo, znam samo da je opet narastao dosta, bar 4 cm, kolko ja s mojim metrom izmerim....
bice il 69 il 70.... s obzirom da je krenuo od 48 cm, masala :)

spava vec trecu noc evo u kreveticu svom
izgleda da je samo bio skok pa sam mu bila potrebnija i hteo je da se mazi vise :)
sad opet svako u svom krevetu

nego ja sad ne znam dal da mu dam bananu il avokado.... probao jabuku, krusku i kajsiju....
imam avokado, lep je zreo, kontam to cu ....
zgodan je jer se ne mora termicki obraditi samo se izgnjeci :)

Sara odusevljena avokadom, ja probala taj njen, meni je odvratan..a nisam bas sigurna ni da je zreo skroz..nekako mirise na zeleno..mada je mekan bio relativno..nemam pojma, uglavnom njoj se svidja :mrgreen:

mi smo se danas zeznuli i otislu u setnju po najogrem suncu, uopste nisam skapirala da je toliko toplo, uzas, em jako sunce, em nekako odjednom, on se sparusio jadnicko
od sutra i mi u nove termine od 9.30 i oko 17h opet...

sada guglam neke kreme, gde si ti uzela tu kremicu sali, kako se zove?

Ja sam ovu zelenu uzela http://topten.rs/proizvodi/kat/126/kids--baby/ u apoteci

..al bas smrdi, kao Saljicev striet otprilike ima miris..jbg, kao organska i sta ti ja znam, sad videcu da li valja

ma on je sa soknicama, ali kad je upeklo bome sam mu skinula, ovde je asfalt, dzabe hladovina, dok dodjemo do parka bude vruce.... temperatura vazduha je ovde visoka.... bas je bilo vruce a setali smo pre podne do rucka..... juce sam se zeznula pa je imao tako duge rukave, derao se ko da ga neko kolje, dok ga nisam skinula..... inace ne voli kad mu je toplo, znoji se, unervozi....

Ma veruj mi, ja sam prva protiv utopljavanja, zimi sam je najmanje oblacila od svih beba koje sretnemo..ali njoj je ok ovako, setamo po keju, blizu vode, i ne smem vise oko podne da idem, pretoplo je tad, nego lepo cim ustanem, na brzaka se spremimo i krenemo, pa se do podne vec vratimo..

Ma veruj mi, ja sam prva protiv utopljavanja, zimi sam je najmanje oblacila od svih beba koje sretnemo..ali njoj je ok ovako, setamo po keju, blizu vode, i ne smem vise oko podne da idem, pretoplo je tad, nego lepo cim ustanem, na brzaka se spremimo i krenemo, pa se do podne vec vratimo..

ovako smo i mi danas, ali smo zaglavili do npr pola 12 i tada sam mu izula carapice jer je prokuvao

al je u bodicu dugih rukava, tanan, pamucni, jer oko9h bilo onako fino, al tacno je u pola 12 bilo pretoplo i za bodic kratkih rukava
nego mi nemamo nista letnje, treba da idem po bodice kratkih rukava, bez rukava i nekih sorcica, kracih pantalonica, laganih, sacekala nas ova vrucina nespremne skroz

a tebi je pored reke sigurno hladnjikavije, posebno ranom zorom, u devet : )

p.s. sara je bombonica : )
p.p.s. jel vam suncobran koristi, razmisljam se da ga uzmem, ne znam, nisam pametna...

ovako smo i mi danas, ali smo zaglavili do npr pola 12 i tada sam mu izula carapice jer je prokuvao

al je u bodicu dugih rukava, tanan, pamucni, jer oko9h bilo onako fino, al tacno je u pola 12 bilo pretoplo i za bodic kratkih rukava
nego mi nemamo nista letnje, treba da idem po bodice kratkih rukava, bez rukava i nekih sorcica, kracih pantalonica, laganih, sacekala nas ova vrucina nespremne skroz

a tebi je pored reke sigurno hladnjikavije, posebno ranom zorom, u devet : )

p.s. sara je bombonica : )
p.p.s. jel vam suncobran koristi, razmisljam se da ga uzmem, ne znam, nisam pametna...

Hvala :)
E, meni bas znaci jako suncobran, posto njoj dosta smeta sunce kad joj ide u oci, a i ne volim da je na suncu sad, pre sam pelenicu kacila kao zavesu :lol: da joj ne smeta, posto na kolicima nasim ne moze sediste da se rotira, uglavnom oko 1100-1200 din su ovi suncobrancici, i savitljiva je drskica, pa ga pomeras lepo kako ti odgovara

ma on je sa soknicama, ali kad je upeklo bome sam mu skinula, ovde je asfalt, dzabe hladovina, dok dodjemo do parka bude vruce.... temperatura vazduha je ovde visoka.... bas je bilo vruce a setali smo pre podne do rucka..... juce sam se zeznula pa je imao tako duge rukave, derao se ko da ga neko kolje, dok ga nisam skinula..... inace ne voli kad mu je toplo, znoji se, unervozi....

joj, da, asfalt kad upece siznemo i on i ja, al bas me je zatekla vrucina : S

Hvala :)
E, meni bas znaci jako suncobran, posto njoj dosta smeta sunce kad joj ide u oci, a i ne volim da je na suncu sad, pre sam pelenicu kacila kao zavesu :lol: da joj ne smeta, posto na kolicima nasim ne moze sediste da se rotira, uglavnom oko 1100-1200 din su ovi suncobrancici, i savitljiva je drskica, pa ga pomeras lepo kako ti odgovara

da, ia ja sam pelenicu, ali tada je bio manji i spavao, sada gleda i pelenica nema smisla vise nikako...
ma uzecu ga verovatno
e da i jos ga nisam okrenula da gleda od mene, nikako da se naviknem na to :S

Zenske,
ne znam dal znate, ali na vecini novih kolica(a znam da ste sve kupovale nova kolica), ima onaj cibzar pozadi.
Kad to otkopcate mozete da namestate kisobran(tj.onaj deo iznad glave) kako hocete.
Ne morate kupovati suncobrane.

Malopre setamo bebe drugarica i ja.
I ona mi pominje kako je nervira kad maloj ide sunce,
ja rekoh Probaj ovaj cibzar otkopcati, kad ono moze!

Eto se setih da pomenem... :)

Ja to nemam, Cicak..znam za takve tende, iz delova, mogu da se spuste skroz pa jedan deo u sredini skloni i td..mada drugarica ima takvu tendu, ali njenoj maloj smeta, jer ne vidi nista kad joj stavi ispred da zakloni sunce..meni suncobran znaci jer su mi bas takva kolica da ne mogu da spustim tendu skroz

mi smo najgori, krenuli u devet, dosli kod babe na rucak u pola dva :-D
ponesem ja svega u rancu za svaki slucaj al sve je toplije.... bili do pijace , kupila mu tamo kao karters bodice kratkih rukava, 300 dindzi komad, sorcice mu uzela, sve pamucno, jer mi jadan prokuva do podne....
tara vidi na pijaci, to je sve peri deri , super.... ionako je sad lepo vreme,balave,musave, i ne isplati se kupovati markirano....

Ja to nemam, Cicak..znam za takve tende, iz delova, mogu da se spuste skroz pa jedan deo u sredini skloni i td..mada drugarica ima takvu tendu, ali njenoj maloj smeta, jer ne vidi nista kad joj stavi ispred da zakloni sunce..meni suncobran znaci jer su mi bas takva kolica da ne mogu da spustim tendu skroz

nemam ni ja, a i tacno bi mi to doslo kao pelena jer bi mu skorz zaklanjalo pogled, ako je to kako mislim

e, a pre neki dan se smrio u kopri toliko, em ravno, nista ne vidi sem mene, zatvoren, em sunce, em toplo, preplakao je toliko da sam ga na kraju nosila do stana, gurala kolica i preznojila se milijardu puta
nikada nije plakao tako u setnji
mi smo najgori, krenuli u devet, dosli kod babe na rucak u pola dva :-D
ponesem ja svega u rancu za svaki slucaj al sve je toplije.... bili do pijace , kupila mu tamo kao karters bodice kratkih rukava, 300 dindzi komad, sorcice mu uzela, sve pamucno, jer mi jadan prokuva do podne....
tara vidi na pijaci, to je sve peri deri , super.... ionako je sad lepo vreme,balave,musave, i ne isplati se kupovati markirano....

ma da, ja mu te kratkih rukava kupovala u c&a, 5 komada 900 dinara, odlicni su, samo nam ponestalo velicine pa moram da dokupim, imaju isto po 300 din komad i kratkih rukava, bez rukava itd

Evo jedna pre setnje danasnje :))

- - - - - - - - - -

Medena ti je malena :heart:.. nasa je stolica ista, nesto intezivniji dezen.. al bez nje hranjenje bi bila muka :ok:

Kazes da idete u setnju cim ustanete.. a kad je to??
Imam problem sto meleni jede oko 8h pa dok mi podjemo, a vec u 10h sika.. pa nam za setnju ostane nepun sat vremena..Popodne jos gore.
Mnogo nam je gust raspored.. a on ogladni na 2h... nikako ne znam kako sa njim u setnju na duze

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back