Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taro, slobodno ga stavi u polusedeci, onaj prvi polozaj, pa veliki je on decak :)

- - - - - - - - - -

nije se on bunio, ni u korpi ni ovako, nego nas jedan dan uvatio pljusak u gradu a on bio u korpi, pa sam zato instalirala sediste jer ponesem onu navlaku za kisu... a tu ga drzim skoro skroz ravno i ne odizem....

da, tako sam i mislila, da ga drzim na tom trecem, skoro skroz ravnom polozaju sa sedecim delom, posto imamo 3 stepena, opet bolje vidi nego u korpi, jer se tacno vuce da sedi i da gleda a u korpi je zatvren skroz, plus krov kad dodje ne vidi nista (a sunce mu smeta samo tako, samo se namrsti), a ovaj treci je skoro skroz ravan, samo malo podignut, bas bas blago, tako da je to to, a ne moze ni glavica da mu pada u stranu... ja sam kopru htela da drzim sto duze zbog kicme, ali ok, za 15 dana puni 6 meseci, valjda je sve ok

hvala vam,namontirala, bas cu danas da vidim kako ce reagovati : )

e i kada smo kod sunca, da li treba koristiti neku kremicu za zastitu od sunca ili je jos rano?

Hehehhe, i ja sam mislila da je rano dok se nisam pogledala jedan dan u ogledalu dobro i videla da sam crna kao da sam na moru bila..i to sve od setnji..posto smo do sad setale od 11 pa do 13:30 otprilike, i tako svaki dan..tako da sam kupila i njoj kremu za suncanje, mazem lice i rukice, mada gledam da je u hladu stalno, naravno, ali bez obzira, cesto su joj sakice na suncu..uzela sam i suncobran za kolica.
I moram da pomerim setnju, ne smem vise po najtoplijem delu dana da je izvodim, covece sutra 30 stepeni, danas 28..leto vec pocelo..planiram da setam od 9:30 recimo do 11:30

Ja joj uzela neki top ten za bebe 6m+, neki organski kao, smrdi :D na neko bilje, posto nema parfema niti bilo cega sto bi im stetilo

Sad cu ja biti dosadna sa pitanjima o ishrani :D
Kad ste uvele gluten?
Citam, sad kazu po najnovijim istrazivanjima :roll: je najbolje uvesti ga od 4-6 meseci..naravno, ja joj nisam jos uvela, nego ne znam da li da cekam pa uvedem kasnije, ili mogu vec i sada?
Volela bih da znam sta je bolje..mislim meni svejedno kad cu, vec eto, trudim se da radim onako kako je najbolje moguce za nju..

Sad cu ja biti dosadna sa pitanjima o ishrani :D
Kad ste uvele gluten?
Citam, sad kazu po najnovijim istrazivanjima :roll: je najbolje uvesti ga od 4-6 meseci..naravno, ja joj nisam jos uvela, nego ne znam da li da cekam pa uvedem kasnije, ili mogu vec i sada?
Volela bih da znam sta je bolje..mislim meni svejedno kad cu, vec eto, trudim se da radim onako kako je najbolje moguce za nju..

I o glutenu ima vise teorija :D

U principu nakon 6 meseci ne bude toliko burna reakcija u slucaju alergije. Neki smatraju da treba sacekati 6 odnosno 8 meseci do uvodjenja glutena upravo zbog alergije, dok drugi smatraju da je bolje uvesti sa cetiri meseca, pa odmah videti ako ima reakcije. Problem je (kako sam ja shvatila) da ako se uvede nakon 6 meseci, ne bude jaka reakcija, pa uvdjenje prodje kao da sve ok, a u stvari se samo vremenom primeti da bebi nesto smeta, ne dobija na tezini itd, pa se testiranjem nekako dokaze da je to bas zbog glutena.

Ja sam se dugo dvoumila kako da uvedem, pa sam odlucila sa odprilike punih 6 uvesti ga. Nisam videla narocitu reakciju ni bilo kakvu alergiju.

mene buni maximalna kolicina koju smeju pojesti, kolko je to, kolko je to 100, 150?

Isto pitanje sam i ja postavila nasem pedijatru kada je Junior imao 6 meseci. Odgovor je bio:

Znate da prave i male i velike kasice? To je zato sto bebe od 6 meseci pa na dalje pojedu u jednom obroku od 120 do 240 mg hrane. Sve zavisi od bebe. Ja sam do tog trenutka bila ubedjena da su male kasice za bebe od 6 meseci, a velike za starije.

Cak i sada sa 18 meseci Junior ponekad pojede 100gr a nekada 250gr i trazi repetu. Kako kad.

I o glutenu ima vise teorija :D

U principu nakon 6 meseci ne bude toliko burna reakcija u slucaju alergije. Neki smatraju da treba sacekati 6 odnosno 8 meseci do uvodjenja glutena upravo zbog alergije, dok drugi smatraju da je bolje uvesti sa cetiri meseca, pa odmah videti ako ima reakcije. Problem je (kako sam ja shvatila) da ako se uvede nakon 6 meseci, ne bude jaka reakcija, pa uvdjenje prodje kao da sve ok, a u stvari se samo vremenom primeti da bebi nesto smeta, ne dobija na tezini itd, pa se testiranjem nekako dokaze da je to bas zbog glutena.

Ja sam se dugo dvoumila kako da uvedem, pa sam odlucila sa odprilike punih 6 uvesti ga. Nisam videla narocitu reakciju ni bilo kakvu alergiju.

Verovatno cu onda uskoro da pregrmim i to :cmok:

Bokice, ja joj uopste ne merim u gramima koliko jede..mozda sam previse opustena po tom pitanju, ali ja otprilike ocenim, i dok jede onako radosno dajem joj, kad vec krece da mrljavi prestanem, uvek ostane malo da bacim..a ne pravim joj mnogo hrane, i dalje siki odmah posle obroka nekad, mada ne svaki put..

ne merim ni ja, al ima onu staklenku od male kasice, pa mi je ona kao neki reper za kolicinu
danas je pojeo tu punu teglicu
doduse i usro se za medalju
samo usi nije umazo (i sto smrdi sada gonce joj :D ) osetim razliku hehehe bljak
i uopste nije okretao glavu kao da mu je dosta
nego ja vise nisam imala da mu dam :D
i jos sisa posle
otezo je
sutra nam je kontrola
znam samo da ima vise od 6 i po kila, mozda 6 i 700 ako me iznenadi :)
videcemo, znam samo da je opet narastao dosta, bar 4 cm, kolko ja s mojim metrom izmerim....
bice il 69 il 70.... s obzirom da je krenuo od 48 cm, masala :)

spava vec trecu noc evo u kreveticu svom
izgleda da je samo bio skok pa sam mu bila potrebnija i hteo je da se mazi vise :)
sad opet svako u svom krevetu

nego ja sad ne znam dal da mu dam bananu il avokado.... probao jabuku, krusku i kajsiju....
imam avokado, lep je zreo, kontam to cu ....
zgodan je jer se ne mora termicki obraditi samo se izgnjeci :)

Hehehhe, i ja sam mislila da je rano dok se nisam pogledala jedan dan u ogledalu dobro i videla da sam crna kao da sam na moru bila..i to sve od setnji..posto smo do sad setale od 11 pa do 13:30 otprilike, i tako svaki dan..tako da sam kupila i njoj kremu za suncanje, mazem lice i rukice, mada gledam da je u hladu stalno, naravno, ali bez obzira, cesto su joj sakice na suncu..uzela sam i suncobran za kolica.
I moram da pomerim setnju, ne smem vise po najtoplijem delu dana da je izvodim, covece sutra 30 stepeni, danas 28..leto vec pocelo..planiram da setam od 9:30 recimo do 11:30

Ja joj uzela neki top ten za bebe 6m+, neki organski kao, smrdi :D na neko bilje, posto nema parfema niti bilo cega sto bi im stetilo
mi smo se danas zeznuli i otislu u setnju po najogrem suncu, uopste nisam skapirala da je toliko toplo, uzas, em jako sunce, em nekako odjednom, on se sparusio jadnicko
od sutra i mi u nove termine od 9.30 i oko 17h opet...

sada guglam neke kreme, gde si ti uzela tu kremicu sali, kako se zove?

- - - - - - - - - -

ne merim ni ja, al ima onu staklenku od male kasice, pa mi je ona kao neki reper za kolicinu
danas je pojeo tu punu teglicu
doduse i usro se za medalju
samo usi nije umazo (i sto smrdi sada gonce joj :D ) osetim razliku hehehe bljak
i uopste nije okretao glavu kao da mu je dosta
nego ja vise nisam imala da mu dam :D
i jos sisa posle
otezo je
sutra nam je kontrola
znam samo da ima vise od 6 i po kila, mozda 6 i 700 ako me iznenadi :)
videcemo, znam samo da je opet narastao dosta, bar 4 cm, kolko ja s mojim metrom izmerim....
bice il 69 il 70.... s obzirom da je krenuo od 48 cm, masala :)

spava vec trecu noc evo u kreveticu svom
izgleda da je samo bio skok pa sam mu bila potrebnija i hteo je da se mazi vise :)
sad opet svako u svom krevetu

nego ja sad ne znam dal da mu dam bananu il avokado.... probao jabuku, krusku i kajsiju....
imam avokado, lep je zreo, kontam to cu ....
zgodan je jer se ne mora termicki obraditi samo se izgnjeci :)

kako je on porastao bre!

jel siki i pre i posle obroka ili kako?

ako vec imas dobar avokado daj mu njega

Pazite na Sunce. Proslog leta sam bas pazila da ne idemo po toplom. Uvek sam nabijala tendu na kolicima i kupila sam dodatno i suncobran, ali i pored svega su mu noge bas pocrnele. Ja nisam ni primetil avec na je dr rekao "on bas ima pocrnele noge" :D Pa tako nece kada mu samo to viri iz kolica dok se setamo. I ove godine vidim da su mu opet nogice malo vec pocrnele. MOracu paziti jer je sunce jako i prepodne i posle 16h. I ja trazim neku kremu za suncanje i imam problem sta odabrati :sad2:

imam jedan super avokado, taman je fino sazreo....
a za sikenje kako kad, nekada siki i pre klope a nekada ne, ne siki pre ako je recimo sat pre toga fino sisao, jer ja gledam da mu dajem ovo pre podne da bi mu to Jednog dana bila vocna uzina, a sisa na zahtev, pa se nekad desi da se nasisa pre pa mu tada ne nudim pre kasice....
u principu on ti siku nikad odbiti nece :-D ako mu ponudis kad god, uzece :)

posle kasice mu obavezno dajem siku....

Mi smo juče napunili godinu dana i sada možemo na veliku temu.. Svratili da vam mahnemo malo :bye:

DSCF4442.jpg
DSCF4440.jpg

Slavljenik sa braćom :)

zabice, pa srecan rodjendan, sad ste veliki pravo : )
ja sam mislila da vi imate jos koji mesec do rodjendana

sto se sunca tice ima da se kupi neki krov za sunce za kolica sa zastitnim faktorom 50, deluje odlicno, prozracan je, sve je super, moze da se spusti tako da zastiti i celo telo, podesavas ga kako hoces, al je tricavih 60 evra

da, tako sam i mislila, da ga drzim na tom trecem, skoro skroz ravnom polozaju sa sedecim delom, posto imamo 3 stepena, opet bolje vidi nego u korpi, jer se tacno vuce da sedi i da gleda a u korpi je zatvren skroz, plus krov kad dodje ne vidi nista (a sunce mu smeta samo tako, samo se namrsti), a ovaj treci je skoro skroz ravan, samo malo podignut, bas bas blago, tako da je to to, a ne moze ni glavica da mu pada u stranu... ja sam kopru htela da drzim sto duze zbog kicme, ali ok, za 15 dana puni 6 meseci, valjda je sve ok

hvala vam,namontirala, bas cu danas da vidim kako ce reagovati : )
sto ne bi bilo ok? :)
mi korpu nismo ni imali...od pocetka je u kolicima bila...isto tako blaaaago iskosenim...skoro pa ravnim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back