Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cicak, meni se ove flasice ne svidjaju jer planiram da mu dajem sto pre sam da jede, sto prstima sto ovim zakrivljenim kasikama dok je mali, posle bih ubacila obicne kasike

valjda imam fobiju od hranjenja, kad vidim da decu sa deset godina hrane roditelji smuci mi se zivot, a imam ih u okolini, pa bih jakova odmah da osamostalim za stolom : )

- - - - - - - - - -

bokice, dok su mali i dok drze kasiku celom sakom ona dodje ravna u odnosu na usta, a ne pravo, lakse nacentriraju kada je takva kasika
ne znam kako da objasnim drugacije, al mi se to svidelo kada sam videla, i deluje pratkticno za taj period ucenja

Ne branim mu hranu ooodavnooooo...
u pocetku sam mu branila da mi otima kasicicu, i prestao.
Ali i dalje npr.hvata loncic, ja ga pustim, on sve razmrljavi ali ne uzima da proba ili lizne

Od igracaka mu ne dajem onaj gumeni tepih da glodje(kad vidim)
Jer je odgrizao jednom deo i pojeo
i ne dam papuce(lize onaj donji deo bljakk)
Sve ostalo dajem

Ne znam kako je tako nezinteresovan.
Mama mu juce dala koricu hleba, on je prvo opipava sto godina
onda mrvi, gnjaca... na kraju stavio u usta i glupira se
posle 5 minuta pljunuo i cao
nista on sam ne pojede

Jedino sto je naucio bukvalno preko noci je da pije sam iz flasice.
Naspem punu flasicu i on je na iskap popije.
I sok.

Sad planiram da prelazim.na solju.
Ne znam ni da li da kupujem onu sa piskom ili odmah na redovnu?

A hranicu ga do skole verovatno... ahhahha...

ma to je to bre, 6 nedelja +/- : ))
meni je stan kao bomba da je palaa

jakov se jutros okrenuo sa ledja na stomak, kako sam srecna bila, mislila sam da se nikada nece okrenuti, ali nije znao sta sa rukom onom koja je ostala ispod, pa je poceo da se nervira,heheh

e i stigla nam stolica, ciko poly,90 evra izasla, jedva cekam da je rasklopim i da pocnemo da je korstimo

e, a vodu da mu dajem na vlasicu ili da nastavim na kasicicu? kada bude poceo da jede

Samo mu ti namesti rukicu tj izvuci, posle ce sam nauciti..i Sari je ostajala rukica u pocetku dok nije naucila

I vi ste uzeli chicco poly? :) Kako 90 evra samo, gde ste narucili?

Samo mu ti namesti rukicu tj izvuci, posle ce sam nauciti..i Sari je ostajala rukica u pocetku dok nije naucila

I vi ste uzeli chicco poly? :) Kako 90 evra samo, gde ste narucili?

da,da, namestim mu rucicu i onda je ok..a kada je na stomaku poceinje da dize guz gore, tj vise dize donji deo nego gornji, grudi i ramena

e i htedoh da vas pitam da li se i vasi bebci podizu dok su u jajetu, onako nogama odupiru o jaje i odizu tako?

da, uzeli poly stolicu, ali narucili je u austriji, nasli tamo neko veliko snizenje uskrsnje, ja jurila po sajtovima i netu i nasla, plus tax free i izasla 90 eura, a puna cena joj je 140,isto kao i ovde, neki neutralni dezen je samo bio, sivo zelenkast, ali mogu i decak i devojcica da koriste.. sad jedva cekam sest meseci : )

Super, bas cu da procackam po netu i ja..nekako jos nemam naviku da kupujem preko neta, osim sto smo wizzair jednom platili to je to..za koliko vam je stigla?

Sara u jajetu ne voli nikako da bude, samo tokom voznje, tad spava pa je ok..inace kod kuce shizi u njemu, izvija se i migolji pa je ni ne drzim tu..imam onu lezaljku-njihalicu kako li se vec zove, dobila od kume na koriscenje, tu je vezem i tu kulira u polulezecem, ima i onaj luk pa nakacim joj tu da visi nesto da se igra..

- - - - - - - - - -

Juce pocela da gura sama rukice u rukave, valjda nema strpeljenja kad je sporo oblacim :D

Jedino sto je naucio bukvalno preko noci je da pije sam iz flasice.
Naspem punu flasicu i on je na iskap popije.
I sok.

Sad planiram da prelazim.na solju.
Ne znam ni da li da kupujem onu sa piskom ili odmah na redovnu?

A hranicu ga do skole verovatno... ahhahha...

Mi pijemo iz šolje sa piskom vodu, a pravila sam mu juče sokić domaći od šargarepe i jabuke i gospodin hteo na kašičicu da mu dajem :D Ne znam kako ćemo ponovo iz flašice kad bude prestao da sisa..
Inače, Andrija je propuzao danas, kao puž sve onako obazrivo i sporo i unazad!
Danas nam je bio super dan išli smo u šoping i kupili smo gomilu stvarčica na raznim mestima, jako sam zadovoljna. Uzela sam mu i jaknicu u benettonu, ma svašta baš ću slikati.

Poslednja izmena:
Evo da se pohvalim, dobila vaučer od firme za Novu godinu koji sam tek danas iskoristila za benetton. Ova jaknica mi se najviše dopala i ima dva lica
DSCF4313.jpg
DSCF4314.jpg

Ovo je tata uzeo u Minhenu za mnogo jeftinije pare nego ovde u C&A, duksić je od nekog eko materijala
DSCF4312.jpg

I uzela sam mu Vitex prsluk i bluzicu sve par broja veće pa valjda će nam potrajati
DSCF4317.jpg
DSCF4316.jpg

Nakupovala sam mu i bodiće, kačket i beretkicu za proleće ali da ne davim više i ovo je dovoljno :mrgreen:

Ne branim mu hranu ooodavnooooo...
u pocetku sam mu branila da mi otima kasicicu, i prestao.
Ali i dalje npr.hvata loncic, ja ga pustim, on sve razmrljavi ali ne uzima da proba ili lizne

Od igracaka mu ne dajem onaj gumeni tepih da glodje(kad vidim)
Jer je odgrizao jednom deo i pojeo
i ne dam papuce(lize onaj donji deo bljakk)
Sve ostalo dajem

Ne znam kako je tako nezinteresovan.
Mama mu juce dala koricu hleba, on je prvo opipava sto godina
onda mrvi, gnjaca... na kraju stavio u usta i glupira se
posle 5 minuta pljunuo i cao
nista on sam ne pojede

Bolje mu daj kašičicu dok hoće, pa će lakše i naučiti da je drži sam.. Ako mu budeš branila više ga neće interesovati :)
I Andrija glodja sve živo, desilo se da je nekako uspeo da izdubi gumenu lopticu i pojede delić onog sundjera iznutra, ali sam mu je odmah sklonila bez reči.. Puštam ga da proba sve i da istražuje i ne govorim mu NE, sem ako nije na putu da se povredi ili je ne daj Bože životno ugrožen.. Kad dohvati papuču, sklonim je da mu ne bude na dohvat ruke ali mu ne govorim ne, ako plače skrenem mu pažnju drugom igračkom i on brzo zaboravi.. Tako sam rešila, jer ne bih volela da ga ograničavam u svemu pa da nema slobodu kasnije da isproba sam neke stvari ili da bude u grču.. Trudim se koliko mogu da mi ništa u stanu,od nameštaja itd ne bude uflekano u toj njegovoj slobodi, ali mu neću pričati ne, samo zato što će nešto uflekati radije ću mu organizovati prostor gde to zaista i može da radi (brljavi,fleka,razbacuje itd.) pa da to bude samo njegov kutak.

Super, bas cu da procackam po netu i ja..nekako jos nemam naviku da kupujem preko neta, osim sto smo wizzair jednom platili to je to..za koliko vam je stigla?

Sara u jajetu ne voli nikako da bude, samo tokom voznje, tad spava pa je ok..inace kod kuce shizi u njemu, izvija se i migolji pa je ni ne drzim tu..imam onu lezaljku-njihalicu kako li se vec zove, dobila od kume na koriscenje, tu je vezem i tu kulira u polulezecem, ima i onaj luk pa nakacim joj tu da visi nesto da se igra..

- - - - - - - - - -

Juce pocela da gura sama rukice u rukave, valjda nema strpeljenja kad je sporo oblacim :D

ma narucila sam ali je stiglo tamo na adresu, posto imamo tamo prijatelje i rodbiu itd, ja onda narucim,stigne kod njih pa oni donesu kada dolaze, to je olaksavajuca oklonost, plus sada imaju svi besplatne postarine za vreme uskrsa tako da se stvarno sve isplati bas

kakav je taj baby bullet? ja imam neki blender i secka,ali sad ne znam koliko je pametno da blendiram i nasu i bebinu hranu u istom ili treba poseban : S
vidim da on ima mogucnost i da krupnije pasira hranu, da ostanu komadici, sto je super... koliko dugo se bebi daju kasice skroz kasste da tako kazem, bez komadica hrane?

- - - - - - - - - -

zabice, tacno znam kakva je uzivancija bila za vas danas : )

Bolje mu daj kašičicu dok hoće, pa će lakše i naučiti da je drži sam.. Ako mu budeš branila više ga neće interesovati :)
I Andrija glodja sve živo, desilo se da je nekako uspeo da izdubi gumenu lopticu i pojede delić onog sundjera iznutra, ali sam mu je odmah sklonila bez reči.. Puštam ga da proba sve i da istražuje i ne govorim mu NE, sem ako nije na putu da se povredi ili je ne daj Bože životno ugrožen.. Kad dohvati papuču, sklonim je da mu ne bude na dohvat ruke ali mu ne govorim ne, ako plače skrenem mu pažnju drugom igračkom i on brzo zaboravi.. Tako sam rešila, jer ne bih volela da ga ograničavam u svemu pa da nema slobodu kasnije da isproba sam neke stvari ili da bude u grču.. Trudim se koliko mogu da mi ništa u stanu,od nameštaja itd ne bude uflekano u toj njegovoj slobodi, ali mu neću pričati ne, samo zato što će nešto uflekati radije ću mu organizovati prostor gde to zaista i može da radi (brljavi,fleka,razbacuje itd.) pa da to bude samo njegov kutak.

Slazem se.
I ja se trudim sto manje da mu govorim NE.
Iz istih razloga, ali mm tu cesto ulece
pa me nervira
Ja bi njemu svasta pustila a Ne govorim samo
kad bas moram, zbog njega.
:)

ja nista jos nisam kupovala njemu, bas dugo, vrtim mu jednu zeku , pet bodica i dvoje pantalonica :-D zao mi sad da mu kupujem, uskoro ce i prolece i prerasce ovaj 68, pa cu mu kupovati taman kad iz ovih krpa izadje :-D ko siromah je neki :-D

Ako ti je za utehu i mi smo skoro sve stvarčice nasledili od Andrijine braće i tako vrteli u krug neke izbledele od pranja bluzice i bodiće ali smo dosta toga kasnije i dobili na poklon, mi smo mu baš slabo kupovali stvari. E sada mu poslala tetka od mm iz Nemačke pare pa smo se opustili malo :) a i nema novu garderobicu za proleće, sve prerastao.. Ranije smo mu kupovali neke kompletiće u oviesse i super im je garderobica za decu sve je pamučno i zanimljivo, cene su im pristojne, uvek imaju i neke popuste.. I mi se tu oblačimo često, pa eto preporuke.

Slazem se.
I ja se trudim sto manje da mu govorim NE.
Iz istih razloga, ali mm tu cesto ulece
pa me nervira
Ja bi njemu svasta pustila a Ne govorim samo
kad bas moram, zbog njega.
:)

A znam kako je.. ali trebalo bi da porazgovarate o tome u nekom trenutku, da ne bude posle mama daje a tata ne... :)
Mi smo to kroz malu svadju morali da raščistimo, sada je mali pa ne razume ali kada poraste neće moći tako nego u dogovoru, medjusobno podržavanje u vaspitavanju deteta da ne bude zabune.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back