Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) mi smo jos u haosu ali nedamo se....bili na kontroli, sve ok, 5250 g smo, sisamo sad vec redovno, i dalje imamo mali problem sa hvatanjem dojke, dohranu ne povecavam ali imamo grceve....dr mi predlozio hipo-alergenu formulu i biogaiu...caj smo probali ali ne ide, ja pijem caj za dojilje, grejemo stomak i nosamo pa cemo videti...tesko ga je drzati, migolji se i pomera, ledja mi otpadaju...

stvarno u trudnoci i dok je beba mala tolerancija je na nuli. ja se guram svugde sa kolicima za medalju :D

Sad me ovo podsetilo na jednu situaciju kad smo vadili Paki pasoš letos. Bila je nenormalna vrućina-40 stepeni i tako mi stojimo u redu i izlazi službenica i kaže da mame sa bebama imaju prednost, kad je jedna baba skočila- pa šta ako imaju bebe, beba može da čeka ništa joj ne fali, a ja i moj deda od vrućine možemo da padnemo u nesvest. A ja na sve to- A kako ćete da putujete ako ne podnosite vrućinu? Moj muž razriogačio oči i samo me gurka što se raspravljam sa babom, a ja uzela dete i pravo unutra. Naravno ostala je matora da čantra ispred i tupi svoju teoriju kako bebe mogu da čekaju. A pre toga sam morala da platim taksu u pošti, ušla sam i bio je ooogroman red. Ja se "pametna" dosetila, izašla ispred i kažem mužu-Daj mi bebu! Kaže on- Ti nisi normalna, nikad to ne bih uradio! I tako, bila sam malo zla, al sam završila za minut!
Dok nisam imala dete nikad mi nije smetalo kada mame sa bebama idu preko reda,e pa sad je na mene došao red da iskoristim svoje pravo!

Ovde nema zive duse.. :)
Moje dete crce od smeha, lupa nogicama o krevet iz sve snage, i u jednom momentu me uplasila, kad je videla kako sam se trgla, smeje se kao blentava..i onda ponavlja to lupanje sto puta..digne obe u vis pa TRAS o krevet :lol:

:)))
nas kanda muce desni
danas je sve trpao u usta onako nervozno i trljao desni ko lud :)

sreca proslo ga za sat, dva....
posle je bio gologuz na cebetu, kao cigrica je :)
zavrsio je ispod stocica :D hahaha
e, i napokon lepo drzi glavicu kad se uspravlja iz lezeg polozaja <3
i tako, svasta s njim
e da, obozava da gleda dok kuvam :) ja spremala kolace neke pre njegovog kupanja, tata ga drzi a on me gleda i smeje se i prica mi :) a sve se rita u narucju, ludo dete, sipace mu iz ruke :D

:)))
nas kanda muce desni
danas je sve trpao u usta onako nervozno i trljao desni ko lud :)

sreca proslo ga za sat, dva....
posle je bio gologuz na cebetu, kao cigrica je :)
zavrsio je ispod stocica :D hahaha
e, i napokon lepo drzi glavicu kad se uspravlja iz lezeg polozaja <3
i tako, svasta s njim
e da, obozava da gleda dok kuvam :) ja spremala kolace neke pre njegovog kupanja, tata ga drzi a on me gleda i smeje se i prica mi :) a sve se rita u narucju, ludo dete, sipace mu iz ruke :D

To sa trljanjem i cesanjem desni i ona radi vec mesec i nesto, ja sve mislim uskoro ce zubici..ali rekose mi da moze da traje i mesecima pre nego sto nikne prvi zubic..gledala sam joj u desni, jos se ne nazire nista :D

Vole deca kad se razgace, pa da :)
Jel vam bolje sad tu u Ns za setnju i sve?

Budimo se mm i ja jutros, cujemo medu negde u krevetcu, podignemo se, kad on KOD krevetca stoji i otvara fioke!!!! (oboje smo mislili da ga je ono drugo prebacilo u krevetac), a on je sam sisao sa naseg kreveta i igra se!!! Ko zna kad je sisao!!!

Sinoc otisli u sobu da ga spremamo za spavanje kad vruce... ja pogledam radijator radi... medo ga upalio ko zna koliko ranije kad je dopuzao za mm u sobu...
Sou pravi :)

Ali za to kad smo ga jutros ugledali dole, pretrnuli. krevet nam je bas visok!
Ne znam kako cemo sa spavanjem, on spava sa nama ali bojim se u toku noci ce sici...

md "drnda" u instrumente :mrgreen: to kad cuje obeznani se. isto ako pustimo nesto malo "jace" nije problem, al za decje udari u plac najstrasnije, jos krene da pravi onako tuznu facu ...

- - - - - - - - - -

dobro je, znaci nije samo moje dete operisano od neke muzike :D

jakov voli svu muziku, sta god da mu pustim njemu je ok al ja za sada najvise slusam dragana lakovica i klibri, uz to super djuskamo : )

ovde je za setnju uzas, debili koji se parkiraju kako stignu tako da redovno moram da izlazim na ulicu, seku te na sred pesackog prelaza itd, redovno se svadjam i redovno nista ne postizem
pre neki dan sam zvala i miliciju, prijvaila kretena jednog, sumnjam da je ista bilo ali ne mogu vise da trpim bahate vozace!

- - - - - - - - - -

e i jakov ceska desni vec mesec dana i ja cekam zubic iako znam da je rano

sally, sve zaboravim, vi pocinjete kada s nemlecnom, devetog aprila?
meni se sve nesto pomesali, mislim na osecanja, cas sam nestrpljiva i radujem se novoj fazi, a cas sam uplasena da ne sje.em nesto il da ipak on nije mali za sve to o.O
skroz sam sludjena, shvatih danas, pa hiljadu preporuka, saveta, svi rade drugacije, zaista komplikovano :-D

kis, kad ste vi i kako poceli?
zule?

ja nedelju dana pre punih 6 meseci. nisam mogla da dočekam ahahahhahhah
nemoj da brineš, ih kad se setim i ja sam se tako bojala da nešto ne zeznem. nije to nikakva nauka. lepo polako, povrćku po povrćku, pa voćku po voćku, pa malo zitarice/gluten, pa meso, pa jaje, pa mlečno i prođe godina.

evo danas ova moja veštica nije mogla da pojede svoj ručak jer sam karfiol i brokoli samo malo izgnječila i deo mesa samo iseckala ostalo blendala. kao nemože, pljuje sve, pa se guši.
a posle ja jedem svoj ručak, pirinač, proso, kinoa, kukuruz i grašak obaren. a ona pred mene i am am. ja joj dam malo, znaš kako je jela? ko velika. ništa pasiran grašak, kukuruz ahahahahhahahhahhaha
vreme je da prestanem da joj kuvam posebno, nego da jede šta i mi. i to iz naših tanjira, tako je slađe :))

a kristinu ne pitaj, njem mali nije hteo da jede, pa su oni priča za sebe :)

kis, sve vreme je dbijao nemlecnu hranu?

mene bune pahuljice ili povrce, sa cim poceti
bokice, pisala si da si pokupovala pirincano brasno, pa htedoh da te pitam sta ces i kako spremati od njega?
palentu i proso planiras odmah da uvodis, samo na vodi skuvano ili kako?

ajd oko povrcki i vocki mi je jasno, al ovo me totalno zbunjuje, a jos nisam istrazivala do tancina, tek cituckam

- - - - - - - - - -

i mislim da je novka imala super savete u vezi sa uvodjenem nemlecne hrane,sad samo treba pretrazivati, kad vec nema posebne teme, a trebalo bi da postoji

Da, 14 meseci je samo sisao, posle je poceo da jede i drugu hranu uz sisanje.
Dojen preko 2 godine.
Dojene bebe sve sto im je potrebno dobijajau iz majcinog mleka do godinu dana, sto bi se on mucio. :lol:
Uvodis nemlecnu sa punih 6, to je vise navikavanje na nove ukuse, teksturu, isprobavanje, nego potreba, obrok ne menja podoj, samo ga dopunjuje, sve do rodjendana.
Imas ovde na temi, pisala NC sve, samo nemoj sa 4, nego sa 6.

Ovo moje malo nocas spavalo u krevetcu... u 6 naravno ko sova budan... prebacim ga kod nas a on op odmah silazi dole(i to pazljivooooo ahahahhaah), i kod radijatora i pali gasi pali gasi...
Jedva ga sika malo obuzdala, da dodjem sebi...
Inace dorucak nam je u 7, hleb sa kremsijem i solja jogurta.
Supu sam pristavila, sve se uredno kuva, mislim da je vec gotova.
Sudje oprano, ves rasiren, medo se usrO pa sam ga vec dvaput i presvlacila(kaki ko grlica).
Ebote 9 ujutru a ja vec sve poradila... prava sam zena domacica... ;)

sa punih sest sam i planirala, imam jos mesec ipo da se pripremim, da pokupim sve cake i fore i odlucim kako cemo poceti i kojom brzinom ce se povecavati kolicina,to mi nije jasno, da li npr pocnem sa krompirom, jedna kasicica, pa sutra dve,pa tri i tako npr 5 dana, pa onda sargarepica sesti dan npr ide isto jedna kasicica sargarepe ili nastavljam sa onih 5 npr? nista mi tu nije jasno
koliko dugo ima samo jedan obrok, kada se uvdi drugi, ma zilion pitanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back