Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pedja samo pici levo desno, sve pipa, gura, trpa u usta, otvara, penje se... po ceo dan tako.. jos kad je ovako usrano vreme pa da siznemo unutra... :zblesav:

- - - - - - - - - -

Svaki dan tezi da otvori kantu za smece i olize moje papuce(donji deo kojim.gazim) bar par puta...

joj, moram da vam ispircam, sinoc bili na tom rodjendanu i sad bila neka devojka koju poznajem dugo, prijateljica moje prijateljice, nebitno, i sad sedimo, ja drzim jakova u rukama i ona me pogleda i kaze bukvalno" tara, curi mu nesto iz usta" sa sve zgrozenom facom, ja se prepadnem, pogledam a ona malo zabalavio,stvarno nista strasno, kazem joj ok, balavi,obrisem portiklicom i to je to, kad nastavlja ona uz zgrozenu facu " ali razvalci se i ima tendenciju da padne na pod", znaci doslo mi da joj odvalim samarcinu, a obicno tako ne reagujem, ne znam zasto ali mene je to toliko zacnulo kao da je uradila ne znam sta

msm jbt balavi beba, pri tom nije lilo nego malo zabalavio, ma toliko nebitno da sam se sokirala da neko moze da tako da reaguje, a da nije dete od najvise 7 godina

sto se tih nocnih obroka tice, nadjem ja na netu, a gde bi drugo, da beba od pet meseci pa nadalje nema potrebu za nocnim obrocima osim ako nije gladna u toku dana, to se fino potrefi sa njegovim slabim napredovanjem (za 4 nedelje samo 350 gr) i tripovanje pocne..
al ok, sad mi lakse, kad vidim da i vase izgladnele bebe imaju nocni obrok : )

- - - - - - - - - -

ja se jos nadam da ce da izbaci mleko u 5 ili 6 ujutru :hahaha:

mico, kako ste vi resili problem puzanja i une i dlaka?

Danas je vukao gajtan od pegle, gurao prste u utikac, gasio mi produzni za stampac dok sam stampala karte za Rim, olizao mi jednu papucu, otvorio kantu za smece, lizao staklo na vratima, vukao crevo uaiaivaca, grizao sve moguce igracke... gazio je cipelama po tatinom jastuku, sedeo mu na glavi, i da, mazio se sa svojom sikom veceras :heart: ja mu izvadim siku a on pridje, nasloni obraz na nju i zagrli me... i onda odmah zaboravim sve ovo gore napisano... :)

- - - - - - - - - -

mico, kako ste vi resili problem puzanja i une i dlaka?
aaa, krenula dlaka-paranoja :per:

pa usisavali dva puta dnevno i cupali kosu :lol:
e i uni nije bilo dozvoljeno da bleji previse u dnevnoj sobi preko dana...tek uvece kad Irina ode da spava
al nemamo vrata izmedju dnevne i trpezarije, a trpezarija je unina...pa sam ja samo stavljala sto, da zagradim

al sa mackama ne mozes tako lako :)

joj, moram da vam ispircam, sinoc bili na tom rodjendanu i sad bila neka devojka koju poznajem dugo, prijateljica moje prijateljice, nebitno, i sad sedimo, ja drzim jakova u rukama i ona me pogleda i kaze bukvalno" tara, curi mu nesto iz usta" sa sve zgrozenom facom, ja se prepadnem, pogledam a ona malo zabalavio,stvarno nista strasno, kazem joj ok, balavi,obrisem portiklicom i to je to, kad nastavlja ona uz zgrozenu facu " ali razvalci se i ima tendenciju da padne na pod", znaci doslo mi da joj odvalim samarcinu, a obicno tako ne reagujem, ne znam zasto ali mene je to toliko zacnulo kao da je uradila ne znam sta

msm jbt balavi beba, pri tom nije lilo nego malo zabalavio, ma toliko nebitno da sam se sokirala da neko moze da tako da reaguje, a da nije dete od najvise 7 godina
debil

aaa, krenula dlaka-paranoja :per:

pa usisavali dva puta dnevno i cupali kosu :lol:
e i uni nije bilo dozvoljeno da bleji previse u dnevnoj sobi preko dana...tek uvece kad Irina ode da spava
krenula : )
da, ni gasa i minja nisi uopste u dnevnoj sobi u toku dana, tek uvece malo, u toku noci takodje nisu u dnevnoj sobi tako da je ona stvarno "zasticena"
usisavanje isto, ali frka pocela da me hvata opako..
Tara, sto joj nisi rekla:"Jesi ti videla bebu ikada?"
Trebala si ga podojiti pa joj pokazati kako izgleda tek kad bljucne. ;)
Ili se ne daj Boze usere! :mrgreen:
ma debil, opet sam se iznervirala dok sam pisala
mislim jeste nebitno al mene izbacilo iz takta

Danas je vukao gajtan od pegle, gurao prste u utikac, gasio mi produzni za stampac dok sam stampala karte za Rim, olizao mi jednu papucu, otvorio kantu za smece, lizao staklo na vratima, vukao crevo uaiaivaca, grizao sve moguce igracke... gazio je cipelama po tatinom jastuku, sedeo mu na glavi, i da, mazio se sa svojom sikom veceras :heart: ja mu izvadim siku a on pridje, nasloni obraz na nju i zagrli me... i onda odmah zaboravim sve ovo gore napisano... :)

Ahahahahahahah :zcepanje:
:heart:

moja mala je skroz prestala sama da se supavljuje oko 6 meseca tj. kada su krenuli da joj izbijaju zubici. u tom periodu je imala mnooogoooo nocnih podoja. sada vise ni ne znam koliko ima, prestala sam da brojim :rumenko:

Isto ovako i kod nas, šiznuću koliko me puta probudi noću :besna:

- - - - - - - - - -

krenula : )
da, ni gasa i minja nisi uopste u dnevnoj sobi u toku dana, tek uvece malo, u toku noci takodje nisu u dnevnoj sobi tako da je ona stvarno "zasticena"
usisavanje isto, ali frka pocela da me hvata opako..

ma debil, opet sam se iznervirala dok sam pisala
mislim jeste nebitno al mene izbacilo iz takta

Polako, ima vremena, imaće i ona decu pa će videti! Svašta...

moja mala je skroz prestala sama da se supavljuje oko 6 meseca tj. kada su krenuli da joj izbijaju zubici. u tom periodu je imala mnooogoooo nocnih podoja. sada vise ni ne znam koliko ima, prestala sam da brojim :rumenko:

ako ti je za utehu i mi smo poslednjih dana budni u pet i pre toga :-D i to gosn vladica ustane oko dva da rucka a sad se probudi da kaki, pa mu dam i da jede :-D i nista od spavanja cim skonta da je jutro....
pozdrav iz kreveta, suta me nogama :-D

Na drzavnom ispitu u subotu cekamo pocetak ispita. Dodje zenica koja organizuje sve i kaze "Mozete polako ulaziti po listi koja je okacena na vratima po cetvoro" Na to jedna zenica pita "Ja imam bebu od sedam meseci, ako koleginice nemaju nista protiv volela bih da udjem ranije ako nije problem" Organizatorka na to kaze "Naravno, trudnice i mame sa malim bebama imaju prednost" i ode. Stane ta zenica ispred vrata i udje.

Kada je jedna prokomentarisala "Znala je da se *ebe i da rodi, a sada ne zna da ceka svoj red" Mi svi :eek: Nastavila je sa komentarima, ali sam ja stala malo dalje da je ne slusam. Samo sam je pitala "VI nemate bebu?" Na sta mi je jako ruzno obrusila.

Ja sam i dan danas u soku. Znaci dva sata dok smo cekali da dodjemo na red ona nije zaklapala o tome kako neki svasta dopustaju sebi i da mos misliti oni imaju bebu.

Posto znam njenog direktora, dodje mi da ga nazovem i da se pozalim na njeno nevaspitanje. Mada, znam da je sve to borba sa vetrenjacama :sad2:

Sto je najgore zenica koja je to pitala je bila krajnje korektna i ZAMOLILA nas je, nije se proguravala ili nesto. Sta covek da kaze?

Ova, sto je bila tako vulgarna radi kao profesor u srednjoj skoli u Subotici. Ona ce nekoga uciti i vaspitavati :roll:

Poslednja izmena:
zabice, kako je veliki i mekan sav : )

jakov se sam uspavljuje uvece, danju nema sanse, imao je period do treceg meseca i onda je samo odjendom sam prestao, bas se secam toga, kada mu se prispava umesto da zaspi sam, kao do tada, on pocne da place neutesno, ja ga uzmem i on zaspi u roku od minut...
bokice, mislim da je vladeta vec veliki i da ce mu ta navika ostati

jakov inace odjednom ubacio nocni obrok i sve se cesce budi od pet do sedam ujutru... on spava od devet do tri ujutru,to je nekih 6 sati u kontinuitetu i onda do pet opet, uopste ne znam zasto je ubacio sada taj obork, kontala sam da kada ga nije imao 4 meseca, nece ga imati ni kako je veci, logicno je da izbacuju nocne obroke a ne da ubacuju : S

E isto i Sara!
Mislila sam da je to samo sto sam joj poremetila rutinu, kad evo i nocas budila se oko pola 2, pa oko 4 pa oko 7..ja prosto nisam mogla da verujem. Ona od rodjenja meni spava po celu noc (budila sam je u pocetku) i evo sad kad je velika pocela da uvodi nocne obroke :D
A citam po netu za njen uzrast pise - sad bi vec trebalo da lepo spavaju, da su izbacili nocni obrok i td..a kod nje obrnuto :D

Na drzavnom ispitu u subotu cekamo pocetak ispita. Dodje zenica koja organizuje sve i kaze "Mozete polako ulaziti po listi koja je okacena na vratima po cetvoro" Na to jedna zenica pita "Ja imam bebu od sedam meseci, ako koleginice nemaju nista protiv volela bih da udjem ranije ako nije problem" Organizatorka na to kaze "Naravno, trudnice i mame sa malim bebama imaju prednost" i ode. Stane ta zenica ispred vrata i udje.

Kada je jedna prokomentarisala "Znala je da se *ebe i da rodi, a sada ne zna da ceka svoj red" Mi svi :eek: Nastavila je sa komentarima, ali sam ja stala malo dalje da je ne slusam. Samo sam je pitala "VI nemate bebu?" Na sta mi je jako ruzno obrusila.

Ja sam i dan danas u soku. Znaci dva sata dok smo cekali da dodjemo na red ona nije zaklapala o tome kako neki svasta dopustaju sebi i da mos misliti oni imaju bebu.

Posto znam njenog direktora, dodje mi da ga nazovem i da se pozalim na njeno nevaspitanje. Mada, znam da je sve to borba sa vetrenjacama :sad2:

Sto je najgore zenica koja je to pitala je bila krajnje korektna i ZAMOLILA nas je, nije se proguravala ili nesto. Sta covek da kaze?

Ova, sto je bila tako vulgarna radi kao profesor u srednjoj skoli u Subotici. Ona ce nekoga uciti i vaspitavati :roll:

Ja za takve budale vise nemam strpljenja, nego im sve odbrusim u tupave face..pa nek se cude i bece

Ja kad sam bila u Ns, sa drugaricom vozamo bebe u kolicima, i otisle u Bazar gore na kafu, tamo se ne pusi u Greenet, i naravno zovemo lift da nas spusti sa prvog dole, zbog kolica. Ja sam pozvala lift i on stize, mi ulazimo sa jedne strane, kad sa druge neka pinkusha sa kevom, i kad je videla da nece stati i one u lift, prevrce ocima, namestila onako tupavu facu sa sve napucenim masnim ustima - jaooo ajde idemo peske, ko ce da ceka..obukla neke stikle od 20cm u sred podneva, keva neka pokondirena tikva u bundi.
Ja joj se iskreveljila i odgovorila - jaoooo ko ce peske sa prvog sprata
Ko malo dete sam postala, al ne mogu stvarno da tolerisem to vise..majke mi

Inace, takodje do pre par godina me bebe nisu zanimale u zivotu, ali nikad ne bih bila tako nekulturna ili gruba da kazem nesto mami sa bebom, niti da mi smeta sto ima prednost negde..
Treba umeti ipak sagledati nesto iz druge perspektive..mnogi nisu sposobni za to.
Ja koliko god da sam odusevljena svojim detetom, imam u vidu da drugarice koje nemaju jos dece, njih ne zanimaju mnogo njene aktivnosti, i uopste im ne pricam mnogo o njoj, bas sam obzirna :p
A one sa decom me shvataju potpuno, pa njima mogu da pricam lepo sve sto me odusevljava :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back