Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Medo vec drugo jutro odbija vocni dorucak. Gladan ali nece.
Ako ga sad ponudim sa necim drugim pojesce ali ima tako da me zaebava kad god mu se nesto bas i ne svidi
Mislim, meni ne pada na pamet da svaki obrok gatam hoce li hteti i da spremam dve tri varijante.
I mrzim da bacam hranu.
A dve veceri sam i umucene zitarice bacila.

Sta ste radile?

...bem ga Cicak pa i tebi bi dojadilo da svaki bogovetni dan jedes jedno te isto, nisu
oni glupavi ako su mali....daj mu to voce kao uzinu, a za dorucak nesto drugo, smisljaj
ukljuci mastu...a bacanja ce biti i biti, svidjalo ti se ili ne....ne znam nikog da je odgajio
decu a da je sve islo glatko narocito sto se hrane tice, ili ih ima malo takvih srecnika....

...moja starija je od kad je pocela da jede "izvoljevala" mladja je jela sto joj se pruzi,
ali ni ona nije htela recimo voce ujutro, ona je "trazila" konkretnan obrok...

...menja se dete, pa se prema tome menjaj i ti....:)

..ja nisam menjala hranu u toku obroka..
..nije im dosadilo verovatno zato shto im se plan ishrane menjao na otprilike mesec dana..
..drzala sam se ( a i sad se drzim) onoga da mame odluchuju kad se jede i shta se jede, a deca koliko ce pojesti,
ako ne pojedu sve ili dovoljno, nisam im "dopunjavala" onim shto vole (na opshti uzas moje svekrve :roll:)
..pomerim sledeci obrok pola malo ranije i/ili povecam kolichinu, pa neka se dopune.. :)

Ih Čičak koliko sam ja hrane bacila dok su ove moje naucile da jedu,pogotovo sa Anom! Ja voće dajem kao užinu posle ručka , ubacim il malo keksa il 7corn. Kako ste uvodile belance?meni dr rekla najpre 1/4 celog jaja pa pola pa celo, al nisam pitala dal kao i kod sve hrane 3dana 1/4.Mada Iva ga je probala u palačinki.

Ih Čičak koliko sam ja hrane bacila dok su ove moje naucile da jedu,pogotovo sa Anom! Ja voće dajem kao užinu posle ručka , ubacim il malo keksa il 7corn. Kako ste uvodile belance?meni dr rekla najpre 1/4 celog jaja pa pola pa celo, al nisam pitala dal kao i kod sve hrane 3dana 1/4.Mada Iva ga je probala u palačinki.

..ja dala testeninu jednom pa sutra kajganu od celog jajeta.. :lol:

..pola malo ranije.. :zper: :zblesav:

..to znachi pola sata i malo, zajedno.. :lol:

A ja dodjoh na temu posle dugo vremena i čitam... i vidim, a nije mi jasno... :think:
Pa razmišljam - jeste se November ( oooo, bluda, ooooo nemorala :zblesav: ) javno izjasnila da voli pivo, ali "sestro slatka", ta još ni podne nije z:mrgreen:

Zezam s(t)e, bilo je jasno šta's 'tela kazat', bar meni.
Pozdrav za sve mame i bebe sa teme, veeeejiiiiiki i još veći i jedno :heart: za vas sve :lol:

A ja dodjoh na temu posle dugo vremena i čitam... i vidim, a nije mi jasno... :think:
Pa razmišljam - jeste se November ( oooo, bluda, ooooo nemorala :zblesav: ) javno izjasnila da voli pivo, ali "sestro slatka", ta još ni podne nije z:mrgreen:

Zezam s(t)e, bilo je jasno šta's 'tela kazat', bar meni.
Pozdrav za sve mame i bebe sa teme, veeeejiiiiiki i još veći i jedno :heart: za vas sve :lol:

:pivce:

..pita jedan chovek drugog "Jeste li za jedan viski?"
a ovaj odvovara:
"Kao prvo, ne volim viski,
kao drugo, suvishe je rano da bi se pio viski, nije josh ni podne,
i kao trece, to bi mi bio chetvrti od jutros,
tako da ne bih, hvala.. :) "

:zblesav:

Menjam voce svaki dan...
Jedan samo jabuka, drugi jabuka+kruska, treci dodam i 7 corn, pa onda sljiva, bananu, mislim sve to mesam, ne dajem samo jednu jer mu je malo.

Planiram i ja voce kao uzinu...

Evo sam mu dala hleba, pojeo je celu sredinu... Malo sam umakala u jogurt, sad cu da cekam da vidim hoce li reagovati. Jednom smo samo probali jogurt pre vise meseci.
Volela bih da ne reaguje, je mu ne mogu suva 'leba davati. Ovako sa jogurtom jos ajde. Plus malo umocim u voce. ;)

PS. mm mi kaze da sam manijak. jednom nesto ne pojede i ja odmah nervozna ahahahha

kad ste uvodile sokice?
Jel sok moze da zameni voce? I vodu?

Nemam jos uvek gde da mu uglavim uzinu vocnu, a sok bi mogao kao vodu, samo ne znam jel pametno?

Za sad imamo:
Dorucak, rucak, veceru i dva podoja(nocne ne racunam)
Gde god da uglavim uzinu slabo ce jesti sl.obrok

:pivce:

..pita jedan chovek drugog "Jeste li za jedan viski?"
a ovaj odvovara:
"Kao prvo, ne volim viski,
kao drugo, suvishe je rano da bi se pio viski, nije josh ni podne,
i kao trece, to bi mi bio chetvrti od jutros,
tako da ne bih, hvala.. :) "

:zblesav:

:eek: :lol:
jeste, da, ovaj baš ne voli viski :lol:

Čitam Čička, u vezi "suva 'leba", pa mi pade na pamet.... Kako da navedem Stefana da jede hleb? Sve jede, ma ne bira, briše kao magična krpa, ali hleb ni da pipne. Hoće ovako kad mu dam koricu malo da je glodje i onda baci. Ali uz, npr. grašak i slično, neće. Mislim, lepo on jede, ali naša srpska posla - ako ne pojedeš po kile leba, nisi ni ruč'o. :lol: A on neće ni po mrve leba. Probala sam da mu nadrobim u kuvan ručak.... jooooooj, kakvo je to gadjenje, kakvo je to pljuvanje i one strašno-smešne face.... samo što ne kaže - fuuuuuj :lol:
Treba da jede hleb, ne u nekoj velikoj količini, ali treba. A neće nikako...

..ata, ako jede zitarice bilo koje vrste (kachamak, griz, lina, 7-korn) dosta mu je..
..probaj poparu ako voli sir/jogurt, samo sa sredinom?

Hehehehe, pa taj bi pored kilo i po popare crko gladan :lol:
To spada u ono što ja zovem "mokar hleb" i što moje drugorodjeno muško neće ni da pomiriše. Ma zavija koliko je gladan ujutru, posle cele noći nejela, i neće ni da pipne.
Ustvari, žitarice generalno su problematične. Kad hoće po malo, kad neće ni malo. Kukuruz u bilo kom obliku mož' da prodje, ali tek na vr' jezika i dosta. Pirinač ni toliko. Lina i ostala Lina više isto neće, a ranije je slatko ručkao.
Hoće povrće i meso i supu i meso i tralala i meso... i to je to.

Hehehehe, pa taj bi pored kilo i po popare crko gladan :lol:
To spada u ono što ja zovem "mokar hleb" i što moje drugorodjeno muško neće ni da pomiriše. Ma zavija koliko je gladan ujutru, posle cele noći nejela, i neće ni da pipne.
Ustvari, žitarice generalno su problematične. Kad hoće po malo, kad neće ni malo. Kukuruz u bilo kom obliku mož' da prodje, ali tek na vr' jezika i dosta. Pirinač ni toliko. Lina i ostala Lina više isto neće, a ranije je slatko ručkao.
Hoće povrće i meso i supu i meso i tralala i meso... i to je to.

..chorba od povrca i mesa, pa zgusnuta grizom..?

..chorba od povrca i mesa, pa zgusnuta grizom..?

Oooo da, čorbe i supe voli, naročito slatko to njupa. Pa ja natrpam povrća više nego što ima na pijaci, svašta nešto. Ali griz nisam probala još da mu dajem. Eto, nisam, bez veze. Zgusnem čorbu sa malo brašna zamućenog u vodi, tj. to je bela zaprška, ali griz mi nije pao na pamet. I nema neke potrebe da je zgušnjavam, ionako je guuuustaaaaa, ali vidiš, griz je ok iz ugla žitarica. probaću, hvala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back