Sve najbolje o "otislima"

Он је више живео и радио у Београду него у Подгорици.
Довољно је било да не иде тамо пар година.
Али, како би се шепурио по црногорски ако није тамо...
Питање Знаш ли ти ко сам ја говори све

To zasto se neko nije odselio je malo kompleksnije pitanje.
Lako je posle bitke biti general.
Znas kakvo je ludilo bilo kod nas pa se mnogi nisu mogli tek tako "odseliti".
Mogli su oni sa novcem i vezama,kao uostalom i danas sto sve tako funkcionise.
Ostali su ostali zateceni tu gdje jesu i pokusavali da izvuku zivu glavu kako znaju i umiju.
Nije se uvijek lako odseliti,a niciji zivot ne zavisi samo od njega samog.

:bye:

postujem tvoju zelju da se ne razumemo

Nije to moja zelja.Naprotiv!
Moja zelja je da se razumijemo.🙂
Ali ti si iskljuciv i tvrdoglav.
Izvini,ako sam te sta uvrijedila,ali to je moje misljenje zasnovano na mom iskustvu.
Pozdrav!

Jeste tvoja zelja, jer si napisala :

Ali ni ja ne bih vise o tome,ocigledno se ne razumijemo.

i ti si za moje poimanje iskljuciva i tvrdoglava i sta sad ?
zasto moramo na sve teme da se razumemo ?

nisi me uvredila branis svoja uverenja takodje i ja svoja
jer su drugacija zivotna iskustva od tvojih
te otuda ovo nerazumevanje

Jeste tvoja zelja, jer si napisala :

Ali ni ja ne bih vise o tome,ocigledno se ne razumijemo.

i ti si za moje poimanje iskljuciva i tvrdoglava i sta sad ?
zasto moramo na sve teme da se razumemo ?

nisi me uvredila branis svoja uverenja takodje i ja svoja
jer su drugacija zivotna iskustva od tvojih
te otuda ovo nerazumevanje
Ok.🙂
Mozda se i ja ponekad pogresno izrazavam,priznajem.
Ne razumijemo se,ali zelja mi je da se razumijemo,a nemam vise energije da obrazlazem moje misljenje,zato je takva recenica.🙂

Ok.🙂
Mozda se i ja ponekad pogresno izrazavam,priznajem.
Ne razumijemo se,ali zelja mi je da se razumijemo,a nemam vise energije da obrazlazem moje misljenje,zato je takva recenica.🙂

ovo nastavljanje je kao da sam te vukao za kikice
ti mene sutnula i sad se kao pravdamo :mrgreen:

ae opusti se malo, nikada nije moglo da se dogodi da se dvoje slazu u misljenju na sve teme ...

nema razloga da se izvinjavas sve 5

Zato sve treba rešavati za života. Svog i tuđeg. Ako imaš konflikt, ne dozvoli da se rasplamsa, da dođeš u situaciju da mrziš i želiš nekome loše. Ako si dobar čovek, ako želiš dobro i mir i sebi i drugima, gledaćeš da ne upadaš u konflikt ili ako si eventualno već u njemu, kako da ga rešiš. Sve je u dogovoru, priči i razumevanju.

Naravno, ekstremni slučajevi gde su u pitanju, šta znam, ubice, silovatelji, pedofil i slično, oni ne zaslužuju neko sažaljenje nikog drugog osim eventualno svoje najuže porodice.

Zato sve treba rešavati za života. Svog i tuđeg. Ako imaš konflikt, ne dozvoli da se rasplamsa, da dođeš u situaciju da mrziš i želiš nekome loše. Ako si dobar čovek, ako želiš dobro i mir i sebi i drugima, gledaćeš da ne upadaš u konflikt ili ako si eventualno već u njemu, kako da ga rešiš. Sve je u dogovoru, priči i razumevanju.

Naravno, ekstremni slučajevi gde su u pitanju, šta znam, ubice, silovatelji, pedofil i slično, oni ne zaslužuju neko sažaljenje nikog drugog osim eventualno svoje najuže porodice.
Upravo. Mene je tetka(gore negdje navedena) jako povrijedpila. Poslije toga me nazvala kao da znam da je živa. Fino sam joj rekla da me ne zanima,da umre javice mi neko I svakako neću doći. Kad je umrla isto sam mislila o njoj. Nisam otišla,odrzala sam obećanje.
Vjerujem da većina nas ima slicno iskustvo,ali lakše je pisati o Zarku,mi smo idealni.

Upravo. Mene je tetka(gore negdje navedena) jako povrijedpila. Poslije toga me nazvala kao da znam da je živa. Fino sam joj rekla da me ne zanima,da umre javice mi neko I svakako neću doći. Kad je umrla isto sam mislila o njoj. Nisam otišla,odrzala sam obećanje.
Vjerujem da većina nas ima slicno iskustvo,ali lakše je pisati o Zarku,mi smo idealni.

A ne znam....
To je tvoj život, ti znaš šta se desilo, radiš kako ti želiš. Ne bih da ti pametujem ili navaljujem osećaj krivice ali ja mislim da ne bih mogao tako. Opet kažem, ne znam razlog pa te ne osuđujem ali moje mišljenje je da se, pogotovo kada je porodica u pitanju, takve stvari moraju rešavati na drugačiji način.

Да. Има пар људи којима ни на сахрану нећу отићи, избрисани су за сва времена.
Не бих волела ни да они дођу на моју.
Ето, бар тада да не будемо дволични ако може и да не размишљамо шта ће свет да каже.

Да. Има пар људи којима ни на сахрану нећу отићи, избрисани су за сва времена.
Не бих волела ни да они дођу на моју.
Ето, бар тада да не будемо дволични ако може и да не размишљамо шта ће свет да каже.
Meni je ti vrhunac licemjerstva,pogaziti sebe zato što je neko umro.

Da li mislite da kad neko umre treba sve najbolje o njemu da se prica i piše? Da se zaboravi sve loše i forsira samo dobra strana te osobe?
Ja ne ali vidim iz trenutnog primjera da dosta ljudi misli tako. Ne treba zaboraviti dobro ali ni zanemariti loše.
Mislim da i o zivima isto treba sto pozitivnije... jer njima bi pohvala mogla da znaci... sto se za mrtve ne moze reci...

Da ponovim
Javnost je Aždaja koja ždere tuđu intimu i nema milosti
Divno rečeno.

Najgore je kad nas lično to pogodi. Tad znamo breme toga.
A zaboravimo sebe sami uvijek zapitati šta činimo kad sudjelujemo u tom istome, o pričanju o nekome...
Ne volim kod sebe tu slabost, kada padnem i sudjelujem u takvoj priči...

Back