Sve mogu sama !?

ne radi se uopšte o debilizmu, nego u jačini ličnosti i fizičkoj spremnosti
samoća možda nije lepa, ali je nekad nužna

Jacina licnosti za STA?
Za sta trebas imati tu 'jacinu' da bi bio sam?
Svaka pijanica, lopov, olos, kriminalac... je sam... jel on 'jak'?
To su sebicni ljudi, nesnadjeni, ljudi koji sebe nisu uspeli shvatiti kao ni svoj polozaj.

Kakve veze ima fizicka spremnost sa samocom?
Jel pricamo o nekome ko zivi u nekoj pecini ili na nekom brdu bez struje,
pa joj treba neko musko da nacepa drva i donese ogrev za dugu zimu?

Jacina licnosti za STA?
Za sta trebas imati tu 'jacinu' da bi bio sam?
Svaka pijanica, lopov, olos, kriminalac... je sam... jel on 'jak'?
To su sebicni ljudi, nesnadjeni, ljudi koji sebe nisu uspeli shvatiti kao ni svoj polozaj.

Kakve veze ima fizicka spremnost sa samocom?
Jel pricamo o nekome ko zivi u nekoj pecini ili na nekom brdu bez struje,
pa joj treba neko musko da nacepa drva i donese ogrev za dugu zimu?

postoji ona izreka : "Ko nije za sebe, nije ni za drugog"
moraš prvo biti spreman sam da izguraš životne prilike i neprilike,
u dvoje je sve lakše, naravno ako postoji ravnopravnost, tačnije rečeno nadopunjavanje,
jer smatram da je baš to nadopunjavanje ključni faktor za dobro funkcionisanje zajednice

kriminalci nemaju nikakve veze sa jačinom i samoćom
npr. sam je i naučnik, apotekar, folozof, trgovac... i nije nikakva fiolozofija ili neka ekstremna snaga
nacepati drva, postoje mnogo teži zadaci...naravno, ako je žena jaka kao gorila onda to neće biti problem,
samo što su žene uglavnom nežnije i krhke, tj. bar bi tako po njihovoj fizičkoj konstituciji priroda uslovila i odredila

život se ne sastoji samo od filozofiranja i pranja sudova, ima situacija gde ključno rešenje zahteva veću fizičku snagu,
brzinu, spretnost...svakako da postoje i žene sa nekim takvim osobinama, ali pričamo o većini

samoća ne znači sebičnost..zašto bi?...životne (ne)prilike nekad nateraju ljudsko biće da bude samo,
a samoća je teška, teža od same zemlje...to treba izdržati i psihički i fizički i pri tom ostati 'normalan'

postoji ona izreka : "Ko nije za sebe, nije ni za drugog"
moraš prvo biti spreman sam da izguraš životne prilike i neprilike,
u dvoje je sve lakše, naravno ako postoji ravnopravnost, tačnije rečeno nadopunjavanje,
jer smatram da je baš to nadopunjavanje ključni faktor za dobro funkcionisanje zajednice

kriminalci nemaju nikakve veze sa jačinom i samoćom
npr. sam je i naučnik, apotekar, folozof, trgovac... i nije nikakva fiolozofija ili neka ekstremna snaga
nacepati drva, postoje mnogo teži zadaci...naravno, ako je žena jaka kao gorila onda to neće biti problem,
samo što su žene uglavnom nežnije i krhke, tj. bar bi tako po njihovoj fizičkoj konstituciji priroda uslovila i odredila

život se ne sastoji samo od filozofiranja i pranja sudova, ima situacija gde ključno rešenje zahteva veću fizičku snagu,
brzinu, spretnost...svakako da postoje i žene sa nekim takvim osobinama, ali pričamo o većini

samoća ne znači sebičnost..zašto bi?...životne (ne)prilike nekad nateraju ljudsko biće da bude samo,
a samoća je teška, teža od same zemlje...to treba izdržati i psihički i fizički i pri tom ostati 'normalan'

...:ok:

Back