![]()
“Ne bojim se veze, samo je ne želim. Volim svoju slobodu, volim da budem na poslu i da znam da niko nema pravo da me gnjavi sa glupostima. Volim da dođem kući znajući da nemam obavezu da se nađem s nekim. Znam da to nije dugoročno rešenje, ali trenutno mi tako odgvara i želim da budem sama”, Marina (25)
“Većina muškaraca koje poznajem se boji da budu solo i traže bilo kakvu žensku. Mislim da žene jednostavno nisu takve. Uprkos stereotipima, nama ne treba sigurnost koja dolazi s vezom, ok nam je i kada smo same. Ja trenutno nemam dečka – imala sam ga pre šest meseci. Sada sam solo dok ne naiđe neko zbog koga ću želeti da se vežem. Ali, ne pada mi na pamet da budem s bilo kim samo da bih rekala da sam u vezi”, Jovana (30)
“Vrlo jednostavo jer u par minuta na Tinderu nađem tipa koji će doći kod mene na seks bez obaveza i otići kući. Ako počne da me gnjavi, mogu da ga blokiram. To mi trenutno odgovara mnogo više nego da imam dečka”, Nebojka (31)
“Monogamija mi jednostavno ne ide. Probala sam i nikad nisam uspela, pa sam varala svakog momka. Mislim da je pošteno od mene da se klonim veza i držim samo neobaveznih situacija”, Mirka (40)
![]()