СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zoljo a od koga si ti to čula vam foruma, hm??? :zper:
I samo pričaj sa B i biće to sve ok. I kod nas se samo na kraju osmog razreda odlučuje o đaku generacije. A uzima se ubzir naravno da to dete bude skroz odlikaš svih osam godina,i da ima najviše i najprestižnije nagrade na raznim takmičenjima bilo da je to sport,nauka,matematika,maternji jezik itd. Znači prva tri mesta na državnim takmičenjima.

Mici - čula sam od devojke koja vodi školu crtanja i slikanja, imate nekoliko "zajedničke" dece, valjda...
Za nagrade - u školi moje ćere od kad obeležavaju Sv. Savu, dodeljuju nagrade najboljem učitelju, najboljem nastavniku, naj črtvrtaku i naj osmaku... Dobitnici se biraju glasanjem i sabiranjem nekakvih prikupljenih bodova...
Meni bi se mnogo više svidelo, ako već moraju da daju nagrade, da one budu za određene kategotije - npr: najbolji u sportu, matematici, recitovanju, humanitarac... i šta ja znam, nek ređaju u nedogled ako treba.
Ali preživećemo i ovo :lol:

Jaoooooooooj Zoljo,pa znam o kome pričaš. Ahahaha. Kako je svet mali. Ona je diiiiiiiiiiiiiiiiiiiivna profesorica,i jako je vole deca. I diiiiiiiivan umetnik.
Inače slaže se skroz sa tobom,ako već dodeljuju te nagrade,zaista neka budu jednake u raznim kategorijama,i neka bude više njih. Jer zaista mislim da je nebuloza izdvojiti samo jedno dete,pored toooooooliko pametnih i talentovanih u raznim aspektima života.

Moji klinci se zaređali sa stomačnim virusom. A virus neki totalno opaljen, niti povraćaju niti imaju proliv, samo ih boli stomak jako.
Meni i mm klobuća u stomaku i imamo grčeve, ali izdržavamo.
A u školi navalili sa kontrolnim i pismenim zadacima. Neki su već zaključili ocene, a neki tek treba da daju kontrolni i pismeni. A škola se završava sledeće nedelje.

Ćao i od nas!
Konačno ozdravili nakon bolesne nedelje. Prvo je Miloša u ponedeljak ujutro zaboleo stomak pa nije išao tri dana u školu. To je bila jedina tegoba. Osim što je kašljao danima, ali smo to rešili komovicom. Malopre smo se on i ja vratili sa klizanja i crkli smo oboje.
Luku je zaboleo stomak u sredu i imao je jake bolove u stomaku dva dana, a onda mu se i grlo upalilo pa je u petak dobio antibiotik. Danas je već kao nov iako je prošao gore od Miloša, boleli su ga stomak, grlo i glava i imao je blagu T u četvrtak. Danas je pola dana proveo pokušavajući da nađe nekog slobodnog druga kod kog će otići da prepiše propušteno gradivo, a drugu polovinu dana je učio, pisao i pravio neki model sata za tehničko. Ako iz sata dobije peticu, zaključiće mu peticu i onda će imati sve petice pa će konačno biti miran. Samo da se više dovučemo do raspusta, tata će biti sa njima kući sve tri nedelje. Ja neću raditi od 1-10 januara tako da ćemo biti svi na okupu. Jedva čekam!

Ovde su zaređali ozbiljni virusi. Bratova klinka (moja "ćerka") je završila na infuziji jer dva dana nije mogla ni kap vode da popije, a da ne povrati.
Čujem i da vlada šarlah po vrtićima, a klinac naših kumova koji je peti razred ga je takođe zakačio.
Kod Miloša u razredu neka deca ne idu u školu već 10 dana, a njegov najbolji drug je došao u školu pa je posle dva dana opet dobio T. Znači harakiri! :sad2:

moje pile i ja...

25353853_1727499353936765_5071056809180455125_n.jpg

Sve sam se raznežila i to dva puta
Prvo zbog dragishe...dragisha, svaka čast...i...mnogo si lepa :flert: a i uniforma (jel to unigorma?) ti odlično stoji.
Drugi put zbog Mici i Gabija...srećan mu rođendan...kako vreme leti, čini mi se ko da je juče bilo kad je imao 2 - 3 godine i kad smo čitali o tadašnjim problemima i radostima. Lepi ste, Gabi u lepog momka raste.

Dobro jutro!
A što je hladno! Brrr
Ako je za utehu, za dan ili dva će početi polako da se produžava dan.
Mi smo pregurale baletski koncert, i kad bih umela da okačim video, pokazala bih vam kako izgleda banda raštimovana, potpuno neuvežbana, ali deca k'o deca. Srećna i slatka.
Večeras nas čeka važniji deo, koncert muzičke škole.

Jao Zolja, da si odmah okačila video.
Nađi nekog kako znaš i umeš da ti to odradi! Jedva čekam da vidim našu balerinu. :ceka:
Ja sam bila sa Lukom prekjuče u njegovoj školi na humanitarnom koncertu gde učestvuju deca iz škole (pevaju, sviraju i plešu), a sav prihod od ulaznica (koliko ko želi da plati) ide najugroženijoj deci škole. Kako mi je to lepo što deca idu u muzičku školu, svaka im čast. I ples i pevanje, ma sve mi je to super!
I koncert da okačiš obavezno. :D

Drage moje kad smo već kod humanitarnih priredbi. Mi sutra imamo humanitarnu predstavu pod nazivom Anđeo zlatnih krila koju radim sa decom u glumačkom studiju i sav prihod od ulaznica (simboličnih 100 dinara),i ono što još svojevoljno ubace u kutiju biće namenjena ugroženoj deci koja žive ispod bilo kakvog životnog standarda u sklopu Poverelo centra. Jako sam ponosna što imam punu kuću,rezervisano 226 karata,što znači da do zadnjeg sedišta sve karte su rasprodate. Držite nam fige da sutra sakupimo što više novca za decu kojima je pomoć preko potrebna.

Dragisha, ja ne razumem na koga si ljuta. Isti školski kalendar imamo već godinama. Jedino se menja prolećni raspust, i rad/nerad subotom.
A moja ćera ide u redovnu školu po vojvođanskom kalendaru, a u muzičku po "srbijanskom"... Tako da mi već dve godine i ne računamo na zimski raspust :(

- - - - - - - - - -

Dobro jutra svima!
Počela i zvanično zima, pada sneg...

Ćao svima!
Evo poslednji dan škole stigao,jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Da se pohvalim,jučerašnje humanitarno veče prošlo nestvarno dobro. Od ulaznica sakupili preko 20000 dinara,a od dobrovoljnih priloga sakupili 40250 dinara. Puno mi srce. Sad može da počne priprema za Božič. :)
Mi se radujemo što su produžili raspust. Inače je trebalo da krenemo 10.Januara u školu,ovako 15-og.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back