СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
17757583_1354122201337794_171462363436228997_n.png

moja cera je isla sama u skolu sve dok nisu imali predavanje o trgovini ljudima. od tad nece sama nigde. vise nisam ni sigurna da li se stvarno toliko uplasila ili sad vec malo koristi situaciju...

inace, donela je iz skole papiric sa ocenama, posto je kraj treceg kvartala... ima dvadeset dve petice i jednu cetvorku, iz prirode i drustva. pitam se - da sam ja kojim slucajem nastavnik matematike da li bi ta jedna cetvorka bila iz matematike :lol:

moja cera je isla sama u skolu sve dok nisu imali predavanje o trgovini ljudima. od tad nece sama nigde. vise nisam ni sigurna da li se stvarno toliko uplasila ili sad vec malo koristi situaciju...

inace, donela je iz skole papiric sa ocenama, posto je kraj treceg kvartala... ima dvadeset dve petice i jednu cetvorku, iz prirode i drustva. pitam se - da sam ja kojim slucajem nastavnik matematike da li bi ta jedna cetvorka bila iz matematike :lol:

Ta predavanja imaju i ovde :aha: jeste da ih naplaše, ali opet treba biti iskren i sa njima, kad su naivni... pedofilija i trgovina decom su ovde užasan problem :sad2:
Hahahaha, luda si :lol:
Ja ludim od ove moje male... lenja je, a klikeraš... kad hoće može i to expresno! Ali kad neće pita me kolko je 4x3 :dash: Ali ajd to, nego što ima šrakopis na tatu, znači ono ne znam kako može tako kao nogama da piše... čak i kad se najviše trudi ono je užas... :sad2:

- - - - - - - - - -

P.S.: Pitanje za mame muzičara ili dece sluhistima... kada ste primetili afinitet prema muzici, instrumentu itd? :think: Hvala :heart:

Damo ja kao apsolutni sluhista i moje dete takodje primetila taj afinitet vec tamo kod njegove trece godine. Ali bez obzira na muzikalnost,nemaju sva deca zelju da uce instrument. Mnogima ne odgovara sistem muzicke skole,a mnoga deca kasnije u pubertetu se odlucuje za tu vrstu edukacije. Moj ni za zivu glavu nije hteo u muzicku skolu,a kod kuce sviramo zajedno. On tacno zna da kaze po sluhu koji ton sam odsvirala,a to je i sustina apsolutnog sluha,sto nema veze sa zeljom za instrument. Nadam se da sam ti pomogla.
Ljubim vas sve!

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

moja cerka od svoje trece godine ima dve najvece zelje - 1. da ima dugu plavu kosu i 2. - da nauci da svira klavir (ima tu jos - da osvoji medalju na olimpijadi, bude naucnik, itd... ali to je sve u drugom planu :lol: )
vec i vrapci znaju da sam ja zastupnik ideje da deci treba dopustiti da se oprobaju u svemu sto zele, pa sam tako cerku, kada je napunila sedam godina odvela na prijemni u muzicku skolu, iako sam mislila da nema sluha uopste i vec smisljala kako cemo joj na bezbolan nacin objasniti zasto ne moze... medjutim u muzickoj skoli su nam rekli da na casove klavira primaju samo decu stariju od devet godina ili kada krenu u treci razred osnovne, osim ako nije bas bas posebno talentovana...
kada je posla u treci osnovne, otisli smo ponovo na taj prijemni i "na misice" su je primili u pripremnu grupu. dobila je profesorku po rasporedu (nismo je birali) i posle dve nedelje zena je rekla da dete toliko brzo napreduje i da ne treba da gubi vreme na pripremnom razredu... i prebacila je u redovan prvi razred, sada se sprema za takmicenje...
u cemu je bila fora?
moja cera ne ume da peva! ona ima super sluh i moze da ponovi sviranjem sve sto se trazi, ali ne ume to da izrazi svojim glasom... ona ima potrebu da odsvira zvuk sirene ili lavez psa... ali zato kada bude polagala solfedjo nek joj je bog u pomoci! mada i nastavnice solfedja i klavira tvrde da se i pevanje uci...
hocu da kazem - komplikovano je to sa sluhom! ali - ako dete ima zelju, a roditelji mogucnost onda je stvar jasna...

Zoljo i ja pricam o drzavnim skolama. Krece se sa 7 godina tada imas muzicko zabaviste,sa 8 predskolsko,a sa 9 kreces u prvi razred muzicke osnovne,a ne sa 9 krecu uopsteno u muzicku. I traje 6 godina pa onda mozes u srednju muzicku. Svaki instrument je specifican na svoj nacin. Za klavir sigurno znam da je tako u NS. Sto znaci da kod vad takz. muzickog zabavista nema?

Zoljo i ja pricam o drzavnim skolama. Krece se sa 7 godina tada imas muzicko zabaviste,sa 8 predskolsko,a sa 9 kreces u prvi razred muzicke osnovne,a ne sa 9 krecu uopsteno u muzicku. I traje 6 godina pa onda mozes u srednju muzicku. Svaki instrument je specifican na svoj nacin. Za klavir sigurno znam da je tako u NS. Sto znaci da kod vad takz. muzickog zabavista nema?

nemaa :)

ne znam kako sam uspela da spavam do 10. danima vec ustajem u pola sest, a retko kad legnem pre ponoci pa se valjda skupilo :)
ustala sam bila u sest, provirim kod cere - spava, muz spava. ja se vratim u krevet da ne lupkam da oni mogu jos malo da spavaju i zaspim...
a budili su me jer radimo neke popravke na kuci pa su majstori trebali da dodju u 11, a i cera ide subotom na casove glume pa je morao neko da je vozi...
najgore mi je bilo sto se nisam razbudila do podne kako treba...
a i ovo vreme mi ide na zivac - sunce, oblaci, kisa... juce cak padao i grad...

Ni u cetvrtak se ne ide u skolu? Kod nas samo petak i ponedeljak.
Elem juce sam bila jako ponosna na svoje dete. Dobio je upalu uva,zavrsili kod dezurnog lekara. Dobio kapi itd. A do uvece je smogao snage i doveo se toliko u red,da je ipak uspeo da ucestvuje u gala programu 67.Festivala Vojvodjanskih Profesionalnih Pozorista i predao nagradu za najbolju decju predstavu Decjem Pozoristu iz Subotice. Srce mi je bilo puno!

svaka čast
nadam se da je Gabi dobro?

- - - - - - - - - -

@ damo, srecan put i lep provod u beogradu!

mi smo se nameracili ovog proleca u zlatiborski kraj, ali ovaj raspust nam nikako nije na ruku. prolecni raspust u skoli je cetvrtak, petak i ponedeljak. ne znam zasto sam sve vreme mislila da se i utorak ne radi... videcemo sta cemo.

eh ranije je bio normalan raspust od nedelju dana, tačnije 10, aovo sad bzvz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back