СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod moje cere u skoli, tj. kod njene uciteljice se sa potpuno istim zarom, snagom... cime god, prilazi svim predmetima. nema glavnih i sporednih. svi uce i matematiku i muzicko i sprski i likovno... gde ce ih to dovesti videcemo.
moja cera je od pocetka skole ukupno, dobila jednu trojku i to u drugom razredu nije umela raznozno da preskace vijacu. dan danas kad je pitaju kakve su joj ocene ne preskace da navede i tu trojku :lol: iako je bila prosle godine...
fizicko - tri puta nedeljno, nose opremu, presvlace se idu u salu. ko vojnici.
koliko imaju domaceg iz svih predmeta bolje da ne pisem. nekad mi stvarno bude zao, a nekad pomislim nikako drugacije i ne bi naucili da uce... otkud znam...
srpski - svaki dan se ili uci napamet nesto ili se pise sastav!
matematika - po dve strane u radnoj svesci i po dve u nastavnim listovima + po nesto iskopirano...
muzicko - nose metalofon u skolu i moraju da sviraju po notama redom pesmice iz knjige :aha:
nedavno se jedan tata zalio, uciteljica je kratko rekla - zalite se ministarstvu! uostalom ne mora svako da ima petice... eto tako.

kod moje cere u skoli, tj. kod njene uciteljice se sa potpuno istim zarom, snagom... cime god, prilazi svim predmetima. nema glavnih i sporednih. svi uce i matematiku i muzicko i sprski i likovno... gde ce ih to dovesti videcemo.
moja cera je od pocetka skole ukupno, dobila jednu trojku i to u drugom razredu nije umela raznozno da preskace vijacu. dan danas kad je pitaju kakve su joj ocene ne preskace da navede i tu trojku :lol: iako je bila prosle godine...
fizicko - tri puta nedeljno, nose opremu, presvlace se idu u salu. ko vojnici.
koliko imaju domaceg iz svih predmeta bolje da ne pisem. nekad mi stvarno bude zao, a nekad pomislim nikako drugacije i ne bi naucili da uce... otkud znam...
srpski - svaki dan se ili uci napamet nesto ili se pise sastav!
matematika - po dve strane u radnoj svesci i po dve u nastavnim listovima + po nesto iskopirano...
muzicko - nose metalofon u skolu i moraju da sviraju po notama redom pesmice iz knjige :aha:
nedavno se jedan tata zalio, uciteljica je kratko rekla - zalite se ministarstvu! uostalom ne mora svako da ima petice... eto tako.

ista je bila i naša učiteljica..i ja sam prezadovoljna takvim radom...
sad u petom razredu nemamo apsolutno nikakvih problema

ista je bila i naša učiteljica..i ja sam prezadovoljna takvim radom...
sad u petom razredu nemamo apsolutno nikakvih problema

i ja se nadam da ce biti dobro :)

- - - - - - - - - -

Moj Miloš je juče plakao u školi, a onda opet pred spavanje jer je dobio "može bolje" iz Sveta oko nas.
To mu dođe neka četvorka, pošto u prvom razredu dobijaju opisne ocene. Do sada je dobijao samo "bravo" i "odlično" i ovo ga je dokosurilo.
Kaže da mu se srušio san da ima sve petice. :eek:
:zcepanje:

pa mrvica!
sad moras malo da ga tesis, malo da pomognes...
kada je mojoj ceri uciteljica napisala na kraju prvog polugodja prvog razreda da je u svemu super, samo treba da popravi citanje... vau. kakov je to sok bio. toliko se mala zainatila... sad cita brze i bolje od mene, bez preterivanja.
samo kad ima zelje i kad znaju sta treba tacno da rade, deca su cudo...

Preksinoć sam tešila Miloša, a sinoć Luku.
Luka je počeo intenzivno da zaboravlja domaće zadatke i kaže da ne može više toliko da pamti, da je četvrti razred jako težak.
Onda smo mu rekli da budala pamti, a pametan piše. Tata mu je sve potanko objasnio pa se malo smirio.
Sad sam prosto neodlučna da li je teži prvi ili četvrti razred jer Miloš i Luka imaju različito mišljenje. :lol:

U trećem je bilo sigurno, a možda već u drugom razredu u drugom polugodištu, nisam sigurna.
U četvrtom svaki drugi domaći pišu penkalom i sada to izgleda super, ali dok nije naučio da ne greši, da ne kreči pola strane i naravno da ne bude crn od mastila, otkačila sam načisto.
I dan danas mu se tu i tamo pojavi fleka od mastila na odeći, ali u početku je bio sav od mastila.
Isprobali smo sve moguće korektore i belila, u početku sam mu kupovala nedeljno. Sada mu jedno belilo traje celo polugodište.

pozdrav drustvo!
jos malo o skoli :) nikad ne reci nikad... i tako... opet ja odoh na nedelju dana u skolu :lol: al' sam karakter svaka mi cast...
no, penkalo nemamo. niko nije trazio. pismene zadatke u vezbankama takodje nemamo, kao ni vezbanke. pocecu da sumnjam da li mi je dete treci razred :)

a prosle nedelje dodje dete kuci i kaze: "bila je ponuda u skoli neke knjige, matematika i gramatika... ja sam se prijavila za matematiku. treba sutra da platim 900 dinara." muz i ja se pogledamo i kao ne interesuje nas, sto nije pitala... kaze ona dobro, platice od svojih para jer se vec prijavila i ubuduce ce prvo pitati... i tako i bi.
u petak dosla kuci, donela tu knjigu iz matematike i kaze da je uciteljica rekla da je i gramatika vrlo korisna... pa ako hoce mogu se jos i u ponedeljak prijaviti da kupe.
dete toliko ubedjeno da ce ta knjiga, gramatika nesto... trebati za skolu, da ni muz i ja zajedno nismo mogli da je ubedimo da sve sto treba da zna iz gramatike vec pise u "redovnim" knjigama...
ne, uciteljica je rekla da je ta knjiga koristila i njenoj deci do osmog razreda, i bla bla.. muz se toliko iznervirao da je jutros otisao do odredjene knjizare u beogradu i kupio tu knjigu samo da se ne kupuje u skoli :lol:
ko je pobednik nemam pojma, ali kad bi se uciteljice potrudile oko svog posla koliko oko prodaje tih knjiga ne bi bilo lose :aha:

Apropo vežbanke. Nama su na roditeljskom rekli da će nam u drugom polugodištu trebati vežbanke iz mađarskog,srpskog i matematike. Tako da ne gine nam pismeni u drugom polugodištu.
A mi celog vikenda na nekim silnim rođendanima i sada celo popodne spremamo domaće zadatke. Sutra diktat,u utorak kontrolni iz geometrije,u sredu napamet jedna dugačka pesma,u četvrtak kontrolni iz Sveta oko nas,a u petak diktat iz engleskog i kontrolni iz srpskog. E neka nam je škole i kraja prvog polugodišta. A cele prošle nedelje su odgovarali.

Ja nikad ne znam kad šta imaju, samo mi donesu kontrolni da potpišem i tada vidim ocenu ili mi kažu da su odgovarali, ali samo ako ih pitam.
Luku sam sto puta pitala zašto ne prijavljuje redovno sve ocene nego čeka da ga pitam, on kaže da ne voli da se hvali. :eek:

Inače, imam utisak da su moja deca jedina koja ne idu na sve rođendane. Ni u vrtiću nisu hteli kod svakog da idu ni sada u školi. Samo kod onih koji su im dobri drugari. I ja ih ne teram naravno.
A imam koleginicu čiji stariji sin neće da ide kod sve dece na rođendane (sada je predškolac), ali ga ona tera i kaže da mora da ide da ne bi bio izopšten iz društva.
Nisam baš sigurna kako je ona to povezala, ali svakako mi je suludo ići na rođendane kod sve dece iz razreda. Moj brat i snajka njihove klince takođe vode na sve rođendane, ni ne pitaju klince da li hoće da idu, samo ih spakuju i odvedu.

Moj Sava niti je hteo da ide kod svih koji ga zovu, niti je postojala šansa da pozove nekog koga ne želi. Ni kada je bio mali, ni sada, ni nikada.
Tako je uvek bilo, ali sada je stigla neka nova moda. Sa kim god da pričam, sva deca idu na sve rođendane i svi zovu sve.
Ja sam mojima dozvolila da biraju društvo koje im odgovara.

Ako je rođendan u igraonici, onda ne bira... Samo bi je viša sila sprečila ako ima pozivnicu. Ako je rodđendan kod kuće e onda je druga priča. Tu ide samo ako je u pitanju veoma dobra drugarica ili drug. Kod rođaka ide samo ako i mi idemo.
Kad mi zovemo na rođendan onda zovemo sve iz odeljenja, a sa ostalih aktivnosti može da bira koga hoće ili neće.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back