СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram još nešto da napišem:
Kad sam išla na praksu u školu, bile su "in" air max patike svetlećih đonova. U svakom odeljenju ih je imalo pet do sedam đaka. Kaže meni moj tadašnji mentor: "Vidiš te cipele? To ti je siguran znak da se radi o velikoj sirotinji. Obično imaju novac, ali su i moralno i emotivno veoma siromašni i od njih ne možeš ništa očekivati. Jedino postoji malo nade da ne liče na svoje roditelje!"
Vremenom sam se uverila da je čovek bio u pravu. Ima izuzetaka, ali vrlo retko.

Eh, nekada vs. sada.... Definitivno sam omatorila jer mi sada ništa ne valja, a pre je sve bilo sjajno. Verovatno je to više povezano sa detinjstvom i potpunim odsustvom briga, ali potrošačko društvo uzima maha sve više.

Zaboravih da vam pokažem kontrolni iz likovnog. Luka je dobio četvorku jer nije dovoljno opširno objasnio pojmove.

DSC00275.jpg

Jbm ti kontrolni iz likovnog :dash:
super je bilo ono vreme kad su ocene za te veštine (likovno,muzičko,fizičko) bile opisne
i kad se na tim časovima stvarno razvijalo ono zbog čega ti časovi i postoje

msm...koga je briga za tehniko vajanja :dash: u osnovnoj školi,pogotovo :roll:
Уствари може бити битно, е'о мој случај.
Између осталог учили смо методе ливења, нпр направи се нешто од глине, испече, потом се у гипсу направи отисак и на крају праве одливци од калаја, ми смо то радили у ОШ, међутим маштовито сам реализовао на тај начин прављење калајних одливака за флипере и стони фудбал...:mrgreen:

Sama ideja kontrolnog iz likovnog je suludo.. I lepo se vidi da je detetu dosadilo da piše. Prvi odgovor kompletan, drugi malo šturiji, treći baš s'mukom napisan...
A učiteljica... Plava olovka, dijagonalno pisanje i bez potpisa. Kako li je ona položila metodika nastave?
Ali... To nam je što nam je.

Sama ideja kontrolnog iz likovnog je suludo.. I lepo se vidi da je detetu dosadilo da piše. Prvi odgovor kompletan, drugi malo šturiji, treći baš s'mukom napisan...
A učiteljica... Plava olovka, dijagonalno pisanje i bez potpisa. Kako li je ona položila metodika nastave?

Ali... To nam je što nam je.

Svaka čast za sve napisano... ali baš sve! :ok:

Ta ista učiteljica je na kraju trećeg razreda na roditeljskom rekla da su joj oni najgora generacija koju je imala i da će nekako izdržati sa njima još godinu dana, a mi onda da vidimo kako ćemo dalje sa njima.
I ja jedva čekam da se raziđemo.

Užas :dash: :roll:

ja bolje da ne spominjem udžbenik za fizičko vaspitanje za učenike trećeg razreda koji je napisao jedan kolega iz NS...:fdlan:
meni se bljuckalo kad sam čitala odeljke nastavnih jedinica...
sve je postalo samo marketing...fuj...

ja sam rekla deci da ćemo,pošto moramo da se selimo u drugi objekat od polugodišta iz razloga saniranja centralnog objekta (60 miliona ulaganja u rekonstrukciju :zskace: ) da ćemo prilagođavati plan i program...
kad me pitaše kako,ja smislih na brzinu sankanje,pravljenje sneška,grudvanje,šetnje do stadiona,i nadalje da oni smisle nešto vezano za kretanje i fizičku aktivnost...bitno samo da smo aktivni...sa ili bez lopte...

a za kontrolni iz likovnog nemam komentar..nekad me sramota pojedinih kolega...:dash:

A kad smo kod fizičkog, u našoj školi deca od I do IV razreda ne mogu da koriste salu jer je ona uvek zauzeta, u njoj vežbaju stariji đaci.
Postoji mala sala u koju može da stane 15-ak dece, a pošto je to polovina razreda onda je niko ni ne koristi.
Tako da deca od kako je zahladnelo uopšte nemaju fizičko. Umesto fizičkog vežbaju srpski i matematiku koje inače imaju po 5 puta nedeljno. :dash:

A kad smo kod fizičkog, u našoj školi deca od I do IV razreda ne mogu da koriste salu jer je ona uvek zauzeta, u njoj vežbaju stariji đaci.
Postoji mala sala u koju može da stane 15-ak dece, a pošto je to polovina razreda onda je niko ni ne koristi.
Tako da deca od kako je zahladnelo uopšte nemaju fizičko. Umesto fizičkog vežbaju srpski i matematiku koje inače imaju po 5 puta nedeljno. :dash:

a što na savetu roditelja ne tražite rešenje tog problema...bar sada roditelji mogu da imaju uticaj na rad škole,majku mu...
kod nas stariji idu u jednu smenu,,a mlađi u drugu...

stvarno, zar to sad nije pravilo u celoj drzavi da su stariji i mladji djaci razdvojeni po smenama? ja sam mislila da jeste.
a savet roditelja :)
pola nema vremena, polovina od preostale polovine sluzi da klima glavama, polovina od preostalih vidi problem ali "da se ne zameraju" (inace meni najodvratnija grupa), i na kraju oni koji nesto kazu su manjina, i to su "oni kojima uvek nesto fali" pa se ne uzimaju za ozbiljno.
potpuno isti slucaj je i medju nastavnicima. ako hoces nesto da promenis ispadnes budala.
*Dragisha, tvoja skola je ocigledno izuzetak, ili jedna od retkih...

Zato što ja taj savet roditelja shvatam kao farsu, niti znam šta se tamo dešava niti imam vremena time da se bavim.
Jedva imam vremena da odem na roditeljski sastanak.
Očigledno nikome to ne smeta osim meni pošto savet roditelja ništa ne preduzima.

Postoje smene u školi, parne i neparne. A računica za salu je prosta: svaki razred ima po 5 odeljenja, to je 20 odeljenja od V do VIII razreda. Tri puta nedeljno fizičko, to je 60 časova nedeljno, podeljeno na 5 dana u dve smene, po 6 časova u smeni.
I za niže razrede nema mesta.

- - - - - - - - - -

Ili da budem precizna, Luka je u ovom polugodištu do sada 2 puta imao fizičko u sali, a Miloš nijednom.
Znači ipak ostanu neke mrvice i za niže razrede, ali se to pre može voditi kao statistička greška nego fizičko.

U školi u koju sam ja išla U Vrnjačkoj Banji, stariji razredi su parni išli u jednu,neparni u drugu
amlađi: pola prvog razreda u jednu, pola u drugu i tako sa svim razredima do 4. razreda
al nama je u 3. i 4. razredu fizičko predavao nastavnik pa smo stano imali u sali

a u školi u kojoj idu moja deca stariji idu u jednu, mlađi u drugu smenu
a a mlađi razredi ponekad idu u salu, ponekad napolje, ponekad rade fizičko u učionici :hahaha: razgibavanje i sl
nekad rade matematiku i srpski

Kod nas posto ima i madjarskih razreda,zbog profesora svi visi razredi idu zajedno,2 niza madjarska razreda sa njima,a druga 2 razreda u istu smenu sa nizim razredima u polusmenu. Mi salu uvek imamo,ali delimo sa visim razredima. U polovini sale su oni,u drugoj polovini nasa deca. Ima mreza koja se izvuce,pa se prepolovi sala. Uciteljica shvata ozbiljno fizicko. A zimi kada ima snega izlaze da se grudvaju,napise nam u poruci da odnesemo sanke da se sankaju itd.

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Koji je ovo debilitet majkooooo milaaaa... :rida:
Jadna ta deca... :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back