СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sve znam i uzećemo i te naočare, ali ne shvatam što sad odjednom :roll:
Plus što do sad niko ništa nije rekao, evo već godinu i po je nosila naočare i ništa...
Pa reko možda su svi kolektivno negde nešto promenili :lol:

ne znam kako ti nije ranije rekla..
ja mojoj deci odma prvi čas kad se dofatimo skrenem pažnju i kažem šta sme šta ne sme i zbog čega je to tako...moraš im obrazložiti zbog čega postoje određena pravila

ne znam kako ti nije ranije rekla..
ja mojoj deci odma prvi čas kad se dofatimo skrenem pažnju i kažem šta sme šta ne sme i zbog čega je to tako...moraš im obrazložiti zbog čega postoje određena pravila

Ma nije problem u obrazloženju, sve to ona zna od dana 1. :aha:
Ja sam nosila naočare od 6te godine i sve sam joj objasnila već odavno, nego meni je ludo da nam sad to govore tek :roll:
Plus ne znam ni gde da nađem sportske naočare za decu :dash: ali snaći ćemo se ;)

Pozdrav društvu :)
Ja proslavih slavu. Bilo je baš lepo. Sad sam sama sa velikim komadom torte :rumenka: ali zaslužila sam :aha:
E naočare
Moja ćerka ih je nosila u prvom razredu i morala je da ih ostavi u učionici kada idu u salu za fizičko. Ko mora da nosi naočare stalno i na sportu, časovima fizičkog, igri... Mora da nosi sportske. Tako je bar u "našoj" školi.

Kad sam bila mala, nosila sam stalno naočare (i sad bi trebalo, ali nosim ih samo kad čitam)
Na fizičko sam u prvom razredu nosila naočare, iz čistog razloga što sam zaboravljala da ih skinem
tako sam razbila jedno 2- 3 komada, dok nisam konačno naučila da ih skidam

- - - - - - - - - -

Inače, stvarno, može lopta da udari u naočare i da, daleko bilo, komad stakla uđe u oko.
lakše je baviti se sportom bez naočara
ili te sportske.

Zoljo, drago mi je što ste se lepo proveli na slavi,

I ja isto. Prvi put čujem za te sportske.
Doduše ja sam išla u školu pre više od 20 godina, ali tada niko nije tražio sportske.
Sada se podrazumeva da svako kupi nekoliko pari naočara, kao što se i podrazumeva da je 15.000 dinara sasvim ok za 4 dana rekreativne nastave i na sve strane se podrazumeva da roditelji rađaju pare za šta god im padne napamet. Nekada se vodilo računa o budžetu roditelja, danas je sramota reći da nemaš, tj. to uopšte nije ni opcija.

I ja isto. Prvi put čujem za te sportske.
Doduše ja sam išla u školu pre više od 20 godina, ali tada niko nije tražio sportske.
Sada se podrazumeva da svako kupi nekoliko pari naočara, kao što se i podrazumeva da je 15.000 dinara sasvim ok za 4 dana rekreativne nastave i na sve strane se podrazumeva da roditelji rađaju pare za šta god im padne napamet. Nekada se vodilo računa o budžetu roditelja, danas je sramota reći da nemaš, tj. to uopšte nije ni opcija.

Ovo :roll: znači da vidite tek ovde u Beču kako je... za sve sve traži, kao da ne dajemo dovoljno para da ih obučemo, nahranimo itd. :dash:

Sad ću ispasti branilac sistema, a nisam, nego moram da kažem da kada se nose sportske naočare nije neophodno da se imaju i klasične. Deca koja se aktivnije bave sportom a imaju veću dioptriju nose samo sportske, uvek. Alternativa su meka sočiva.
Sa druge strane, kad sam ja išla u školu, pa se nekome u odeljenju polome naočare, uvek smo skupljali pare da se plate nove. Sada niko, ili skoro niko ne bi dao pare za drugog.

- - - - - - - - - -

Jao uniforme.. Možda je to dobra stvar, ali ja se redovno naježim pri pomisli na njih. Uh što ih ne volim

Sad ću ispasti branilac sistema, a nisam, nego moram da kažem da kada se nose sportske naočare nije neophodno da se imaju i klasične. Deca koja se aktivnije bave sportom a imaju veću dioptriju nose samo sportske, uvek. Alternativa su meka sočiva.
Sa druge strane, kad sam ja išla u školu, pa se nekome u odeljenju polome naočare, uvek smo skupljali pare da se plate nove. Sada niko, ili skoro niko ne bi dao pare za drugog.

- - - - - - - - - -

Jao uniforme.. Možda je to dobra stvar, ali ja se redovno naježim pri pomisli na njih. Uh što ih ne volim
A šta je sa decom koja se ne bave aktivnije sportom? Ovde kažu da su sportske naočare obavezne na fizičkom.

Sada niko nema za drugog, ali svi imaju za sebe. Troše više nego što zarade. Bitno je nikako ne pokazati da zaostaješ za drugima. Povraća mi se od današnjih rezona.

Uniforme su odlična stvar. Osim što svu decu izjednačavaju, stvaraju radnu atmosferu.

Ns je tipican primer gde se izjava "Ima se-moze se...Nema se-glumi se" u potpunosti primenjuje. To je jedan od razloga zasto smo se odselili iz njega. Ne kazem da u drugim mestima toga nema, ali ovde je bas izrazeno.
Kada smo se doselili na Palic, bili smo silno iznenadjeni cinjenicom da svi svugde idu biciklovima pa cak i po snegu, kisi, vetru... Da deca u skolu idu u klompama i trenerkama kupljenim na buvljaku, da nose napravljene sendvice u skolu...
Ima i onih drugacijih, ali su u manjini.

Marge ima toga jos uvek u NS,ima normalnih roditelja,ali sve ih je manje. Meni dete zadirkivali zato sto nema ultra fensi patike od 50 evrica. On dodje kuci zaplakan. I ja njemu lepo kazem da to dete i njegovi roditelji da imaju toliko mozga koliko para,onda ne bi vaspitavali svoje dete da bude kicos i mafijas. A on to sutradan kaze tom detetu. Zove me ta mama da je moje dete bezobrazno,sta je rekao njenom sinu. E kad sam ja oplela po njoj i uzduz i popreko. Od tada je tisina ili zatisje pred buru,jos ne mogu da procenim. Novokomponovani sirotani koji se prave da celu zemlju mogu da kupe,a kod kuce zive na hlebu i masti. Dete treba da bude CISTO i da se ponasa KULTURNO. Sve ostalo je grandomanija.

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

E drage moje :)
Znate, nekada su dečaci išli u školu u odelima i kapama na glavama. Danas nose trenerke, a kape samo ako je hladno. Hoću da kažem da do skoro nisu postojale, ili nisu bile svima dostupne sportske naočare. Sad jesu. Inače socijalno u Srbiji priznaje oko 1000 dinara na ime troškova za dečije naočare, što otprilike pokrije pola jednog stakla.. Pa kad već moraš da kupiš, onda kupiš udobnije, sigurnije...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back