СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
šta se brineš,pa i u vrtiću bi mogli da se razbole...inače Gabriel baš se i nije nešto igrao sa Milošem juče...a dragom drugaru želimo brzo ozdravljenje mukici...a tako je slatko jurcao juče...kako ćete sad sutra na slavlje?

inače kod nas isto opremanje igračkama ide na način kako je Eli napisala...izdogovorimo se na roditeljskom,a i mesečno ko može da 150 dinara u kasu,pa onda vaspitačice kupuju ono što misle da je potrebno za sobu,do sada je sve bilo okej...a što se opravdanja tiče...3 dana može roditelj da opravda bez lekarske potvrde...ali naravno za te dane se isto tako plaća vrtić,kao da je dete išlo...a za više dana obavezno lekarski pregled i potvrda kada se vraća u kolektiv,i dan ranije do 10 sati treba da se javi da će dete sutradan ponovo krenuti,jer tada naručuju koliko hrane treba za sutradan...i to je to...za dane kada dete ima lekarsko opravdanje se ne plaća vrtić...

ima godinu i tri mjeseca...ma naravno da priča pored Lazara moraju svi
propričat taj ne ušućuje nikad..pa ona uz njeg i priča...mislim ono teže je razumit
normalno ne priča čisto...kaže "ta je vo"/šta je ovo ili "ko je vo"/ko je ovo i tako to bebeće..."amo oda"..ajmo hodat-to najviše govori:lol:
jedna riječ- ma svašta..al uz njeg pa šta god on kaže ona ponavlja...i još plus što priča
pa ne razumijemo:rumenko:

Dobro jutroooo...evo mene...skrsena...Nadja ima cetiri dana neprestano T...ne pomaze nista...padne kad joj stavim cepic, i onda za sest sati opet iznova...:( Danas je ustala nasmejana, nadam se da ce biti konacno ok...

Eli, kako su tvoji klinci?

Wenerice, i ja bih Nadji probusila usi, ali ne smem nesto...a ima krasnih mindjusica koje stoje, a bice joj kasnije male...plasim se da ce ih vuci i pokidati usi...iance, vrsnjakinje su, ali Nadja kaze samo par reci...na slogove, uglavnom...bitno je da zna da kaze DAJ...:D

Ćao Nerviram se!:D
Vas je baš sastavila T.:(
Moji su imali T samo jednu noć i jedan dan i to u toku noći oko 38, nisam ni merila, a ujutru su imali nešto iznad 37. Jutros ih je mm vodio kod dr i dobili su antibiotik koji treba da piju do kraja nedelje, a u sredu mogu u vrtić. Nemaju nikakve tegobe osim što su malo zagušeni, ali to rešavamo lako pa ni ne računam u problem.
Mm je sreo Lukinu vaspitačicu jutros i rekao joj da je bolestan, a on ga odmah pitala da li ima T i kaže da je to virus.

Zelimo brzo ozdravljenje svim drugarima! Samo kad padne t ostalo se lakse resava.
M i smo jutros opet krenuli u vrtic, majko moja, plakao je od kad je oci otvorio. Necu, necu da me tamo vodis, ziv se iskidao. A juce smo npr bili na Adi, u nekom kaficu osim raznoraznih penjalica bila organizovana i animacija. Ma nije se ni osvrnuo zamnom. Ode sa madjom decom da se igra, sa dva starija decaka, mase mi i kaze mama idem ja sa njima. Kad je video animatore kaze mi idi ti sedi tamo ja idem da bojim u bojanku. I super je ucestvovao u zabavi, igrao, pevao, pogledao me nije. Stvarno mi nije jasno zasto sa vrticem ovako reaguje, ja imam utisak da je on slobodno dete, eto juce se potpuno lepo uklopio sa skroz nepoznatom i decom i animatorima a u vrtic nece pa nece :sad2::sad2::sad2:.

Evo izvestaja od jutros. Uzela ga je zena koja ga cuva i opet se rasplakao najstrasnije. Najbolji drug ga je rpeturio na pod pa se rasplakao, ajd to. Nego obukla sam mu potkosulju ispod majice i bio je sav oznojen i mokar i krenuli su da ih vode napolje a ovde kod nas duvaju orkani. Jel obaveza vaspitacice da ih presvlaci i pogleda pre izlaska napolje ili ne?

Phe, neće u vrtić zato što zna da će tamo ostati sam. A kad idete napolje zajedno, on tebe uvek vidi, zna da si tu i može da dođe do tebe kad god hoće. Nije to isto.
Što se tiče obaveza vaspitačica, nemam pojma šta im je obaveza, ali znam da fizički ne mogu da stignu da im svima zavežu pertle, a kamoli da proveravaju da li su mokri.
Moj Miloš je svako jutro prosuo šolju sebi u krilo i one su mu samo skinule šorc i ostavile ga u peleni. Nisu stigle ni da ga presvuku, a u ormariću stoji prepun ranac stvari.:(
Zato insistiraju da budu što samostalniji i zato se razboljevaju tako brzo što osim što zaraze jedni druge, niko ne proverava da li su mokri. Jednostavno ne mogu da postignu. U proseku je jedna vaspitačica na 15-tak dece.:sad2:

Da i ovde je njih 3 u neke 3 smene na 30-tak dece, ali sta ja da radim? Ja kad sam ga jutros vodila bilo je sveze a on se ocigledno u toj sobi oznojio i sta sad da tako mokar izlazi napolje na vetar, pa naravno da ce da se razboli?! Ili da ga oblacim malo pa da se eventualno smryne a da ja pri tome nikad ne ynam da li ce tog dana ici napolje ili ne? Kako bre da se osamostali, pa nema sanse da ga naucim da ako je oynojen sam promeni i potkosulju i majicu u ovom uyrastu.

PAWLLE sigurno piše o nekim komšijama, ne o svojoj deci.

Vaša deca su mala, a moji su odrasli, pa su zakačili virus. :( A stariji ide u četvrtak na ekskurziju u Beč i Budimpeštu. Danas bio kod doktorke, ona rekla da sisa strepsils i stavlja kapi u nos, ali on je tako zaklopio, da bih mu ja uvela antibiotik na svoju ruku. :( I kud baš sad, a uopšte nije bolešljiv...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back