СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Počele da pljušte petice! :super:
Luka je dobio prvi kontrolni iz matematike, uradio je najbolje u razredu. Ali im je nastavnica rekla da su radili najgore od svih petih razreda.
Miloš je takođe dobio peticu iz kontrolnog iz matematike, a bilo je dosta dvojki i trojki. U drugom razredu. :sad2:

Danas Luka ima prvi čas u školi programiranja, tj.dvočas. A juče je krenuo italijanski. Svaki dan ima program do pola devet uveče. Kada ide posle podne ima da padne na nos jer će imati vezano odmah posle škole juriš ili italijanski ili programiranje ili vaterpolo.
I danas ide na kontrolu kod doktora za hrono ishranu. Da čujemo kakvo mu je prolazno vreme posle mesec dana strogog režima. Krv i urin su dobri, sve je u okviru referentnih vrednosti, a to je najvažnije.

Moraćemo i mm i ja da obnovimo naš italijanski pa kada sledeći put odemo da možemo da parlamo zajedno. :D
Bogami, Luka uči već četvrtu godinu. Ja sam htela da ga poštedim, računala sam da mu je dosta tri godine za osnovu, ali on hoće da uči dalje.
Miloš je prošle godine odustao od italijanskog u drugom polugodištu, ali ove godine je jedna drugarica iz razreda tražila da ide sa njim na italijanski pa je rekao da će ići. On nije ni blizu toliko oduševljen kao Luka, ali gura i trudi se da drži tempo. Mislim da on kapira da sve što radi brat, treba i on da radi iako mi to nikada nismo tako postavili, ali njemu se to izgleda podrazumeva.
Samo je velika razlika između njih dvojice jer je Luka kapacitet i mnogo je odlučniji, Miloš je slab karakter, lako odustaje i stalno nešto kuknjavi.

Kako nam je Gabi? Jel on nastavio italijanski?

Inače juče smo se Miloš i ja skršili sa bajsevima u sred grada. Narod se uspaničio kada nas je video, svi su poleteli da nam pomognu.
Bajsevima smo prelazili semafor, ja sam išla napred, on iza mene i kada smo prešli semafor ja krenem da skrećem desno, a Miloš baš tada odluči da me prestigne i to sa desne strane i zakucamo se jedno u drugo.
Ja sa bajsom padnem preko njega i njegovog bajsa. Jedno 5-6 ljudi se odmah tu stvorilo da nam pomogne da ustanemo, a ja sam se smrzla jer je Miloš završio na dnu, dva bajsa i ja smo se skrljali preko njega.
Onda smo seli sa strane, a on plače kao kiša. Pregledamo noge, kolena, glavu, laktove, sve je u redu. Uplašio se mali miš i kada je konačno došao do reči, kaže on meni: "Mama, ja sam se uplašio da si se ti povredila, a ja ne mogu da živim bez tebe". On se uplašio za mene ljubav mala. :heart:
Krenuli smo u skejt park i nosili smo rolere pa kad se smirio odmah je tražio da stavi kacigu i štitnike i da nastavimo do parka da vozi rolere. I vozio ih je tamo skoro dva sata, sreo nekog druga pa su zajedno krljali, padali i jurcali. Na kraju sam se ja skvocala od zime pa sam ga poterala kući. Sve je bilo u redu.
Jutros mi kaže: "Mama, ja sam navikao da padam i da se udaram, a ti nisi navikla, tvoje telo ne može to da podnese". :D Mama je sva u modricama, ali će preživeti. :aha:

A danas, trka iz biciklizma. Pola škole učestvuje i naravno moji momci. Redovno učestvuju jer škola koja ima najviše učesnika u trci dobija bicikl. Njihova škola svake godine dobije bicikl. :super:

Eli joooooooooooooooooooooooooooj bre meni je teško čitati kako ste se slomili. Drago mi je da ste oboje ok. Vidiš kako je Miloš pažljiv i misli na tebe. Uplašio se zbog mame,a ne zato što se on slomio. Dragi,mili dečak.
Gabrielu je ovo četvrta godina italijanskog. Prošle godine je prošao test A 2.2,i teramo dalje. On jako voli svoju profesoricu a voli i italijanski. Devojčica sa kojom je bio u grupi neće ići od ove godine,tako da on kreće sa individualnom nastavom. Malo je skuplje,ali mi se čini da će ove godine baš baš napredovati sa italijanskim i da će skroz propričati ko veliki. Dogovorili smo se da će gurati sve do C kategorije. Kako mi se sad čini srednja škole će biti najverovatnije muzićka,i to solo pevanje,mada ja ga već sad guram prema džez muzici umesto klasične,pa ćemo videti. U Subotici ima džez pevanje,ako ostanemo na ovome,pa ćemo videti za dalje. U svakom slučaju italijanski će mu svakako doći i ako se predosmisli i ode u šofere. Znati što više jezika nikada ne šteti.

Mici, meni to sve sjajno zvuči. I muzička škola i solo pevanje. A strani jezici su uvek plus, bez obzira kojom strukom se neko bavi.
Sve češće čujem da se dešava da je neki dobar posao dobio neko ko nije ni stručan tj.nema tražene kvalifikacije, ali zna jezik koji se traži.
Tako da su po meni jezici najveće bogatstvo.

Jao, bašste se skršili...al važno je da je sve u redu.
trka bicikala, mel to u okviru dečije nedelje?
Kod nas sutra nose. Tj voze bicikle u školu.
i šta vaša šk. Radi sa biciklima?

- - - - - - - - - -

Gabi pametan dečko, znala sam ja to joškad je bio mali.;)
Kad poraste ima da razbija karijeru, videćeš.

Joca je spremio svoju biciklu za sutra, otišao ood vulkanizera, al evo sad mi je rekao da se ne trkaju. Nego samo voze,

Verovatno je u okviru dečije nedelje jer svake godine u ovo vreme ima trka.
Škola ima sekciju biciklizma pa voze biciklove po poligonu i često idu negde u vožnju pa deca ne moraju da donose svoje biciklove u školu.
I ima dosta dece u drugom razredu koja još uvek ne znaju da voze bicikl.
Meni su plivanje i vožnja bicikla osnovne stvari koje treba svako dete da nauči još pre škole. Ne razumem roditelje koji to ne forsiraju kod dece.

Inače, urekla sam Miloša. Juče je doneo četvorke iz kontrolnog iz srpskog i sveta oko nas. Ništa nije vežbao i to je bilo za očekivati. E moj bivši predsedniče...

- - - - - - - - - -

I da prijavim, Miloš je bio deveti, a Luka drži čvrsto prvo mesto od pozadi svake godine.
On se baš potrudi da dođe na trku i onda je odvoza strogo vodeći računa da baš niko ne bude sporiji od njega. :lol:

Vexy videli sliku na onoj drugoj temi. Čoveče kako je Joca porastao. Pa on je već momak. Ali se uvek zaboravim da je osmi razred., Nekako preleteli zajedno toliko godina druženja na forumu. Svi su još bili bebe ili baš mala deca kada smo počeli da se družimo. I sada me hvata neka nostalgija,pa još ova kiša. Ahahahaah.
Eli bLe prestroga si u očekivanjima od Miloša. Pa i četvorke su za učenike. Dovešće on sve to u red. Jedino što nije konstantno štreberski dobar uvek i u svakom trenutku kao Luka,ali ne znači da nije pametan,i da neće biti uspešan u svom životu. Ove četvorke ništa,ama baš ništa ne znače.

E a da se hvalim, Ovde kod nas je prva godina pozorišnog festivala SYNERGY,a naše pozorište je organizator festivala zajedno sa gradskom upravom. I tako mi svi dobili zadatke da budemo vodiči pojedinim gostujućim trupama. I trupa iz Bukurešta je takođe igrala,u kojoj igraju i sedmoro dece,a pošto je veliki trošak i njih dovesti i za svakog još jednog pratioca dogovorli smo se da će deca iz mog studija glume da učestvuju. I tako između ostalog i Gabriel taj dan kada su igrali predstavu sa samo jednom probom imali premijeru u predstavi Dybuk,moj je čak otvarao predstavu sa jednim plesom sa jednom devojčicom pa sa glavnom glumicom,i eto puno mi je srce. Ovo dete ne može da se zadrži daleko od scene. A moje kolege nisu znali da oni igraju u predstavi, I još jedna koleginica posle predstave dolazi do mene i komentariše,jesam videla kako onaj dečak na početku lići na mog sina,neverovatna sličnost. I ja sam počela da se smejem ko luda,i kažem pa to je on, Ona samo gleda,i kaže kao da je bio stvoren tamo. Niko ne bi rekao da nije član te trupe. I tako, :)
IMG_20171003_184411.jpg

Prilozi

• FB_IMG_1507064041961.jpg
    FB_IMG_1507064041961.jpg
    12,7 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Čestitke Dragiša, svaka čast za lepog i velikog momka! :zag:

- - - - - - - - - -

Ja zaboravih da prijavim kako je Luka prošao na kontroli.
Za mesec dana je skinuo 3kg masti i nabacio 0,5kg mišića. Tim tempom bi trebalo 5 meseci da je na režimu da bi dostigao idealnu kilažu.
Ja mislim da će mu biti dosta 3 meseca pa ćemo onda polako da popuštamo. Držaćemo se osnovnih pravila, ali ću ga pustiti bar ponekad da se počasti.

Dragisha srećno bilo tvom sinu svih 12 godina,a i još 100 pride!!!!!! Tako je najlepše,kada na rođusu čuješ žagor klinaca koji su super raspoloženi. :)

Eli beše Luka sad na hrono jel da? Jeste bili u centru na konsultaciji pre nego što je počeo? Kako mu ide? Jel i vi vodite računa da pored njega ne jedete ono što on ne sme,kako to sve usklađuješ?

Vexy hvala ti draga na komplimentu. :) Sećaš se lalinske slike. Hehe.

Inače juče smo se Miloš i ja skršili sa bajsevima u sred grada. Narod se uspaničio kada nas je video, svi su poleteli da nam pomognu.
Bajsevima smo prelazili semafor, ja sam išla napred, on iza mene i kada smo prešli semafor ja krenem da skrećem desno, a Miloš baš tada odluči da me prestigne i to sa desne strane i zakucamo se jedno u drugo.
Ja sa bajsom padnem preko njega i njegovog bajsa. Jedno 5-6 ljudi se odmah tu stvorilo da nam pomogne da ustanemo, a ja sam se smrzla jer je Miloš završio na dnu, dva bajsa i ja smo se skrljali preko njega.
Onda smo seli sa strane, a on plače kao kiša. Pregledamo noge, kolena, glavu, laktove, sve je u redu. Uplašio se mali miš i kada je konačno došao do reči, kaže on meni: "Mama, ja sam se uplašio da si se ti povredila, a ja ne mogu da živim bez tebe". On se uplašio za mene ljubav mala. :heart:
Krenuli smo u skejt park i nosili smo rolere pa kad se smirio odmah je tražio da stavi kacigu i štitnike i da nastavimo do parka da vozi rolere. I vozio ih je tamo skoro dva sata, sreo nekog druga pa su zajedno krljali, padali i jurcali. Na kraju sam se ja skvocala od zime pa sam ga poterala kući. Sve je bilo u redu.
Jutros mi kaže: "Mama, ja sam navikao da padam i da se udaram, a ti nisi navikla, tvoje telo ne može to da podnese". :D Mama je sva u modricama, ali će preživeti. :aha:

A danas, trka iz biciklizma. Pola škole učestvuje i naravno moji momci. Redovno učestvuju jer škola koja ima najviše učesnika u trci dobija bicikl. Njihova škola svake godine dobije bicikl. :super:

...jao bre Alisa, rasplakah se :( dusa mala pazljiva :heart:

- - - - - - - - - -

Vexy videli sliku na onoj drugoj temi. Čoveče kako je Joca porastao. Pa on je već momak. Ali se uvek zaboravim da je osmi razred., Nekako preleteli zajedno toliko godina druženja na forumu. Svi su još bili bebe ili baš mala deca kada smo počeli da se družimo. I sada me hvata neka nostalgija,pa još ova kiša. Ahahahaah.
Eli bLe prestroga si u očekivanjima od Miloša. Pa i četvorke su za učenike. Dovešće on sve to u red. Jedino što nije konstantno štreberski dobar uvek i u svakom trenutku kao Luka,ali ne znači da nije pametan,i da neće biti uspešan u svom životu. Ove četvorke ništa,ama baš ništa ne znače.

E a da se hvalim, Ovde kod nas je prva godina pozorišnog festivala SYNERGY,a naše pozorište je organizator festivala zajedno sa gradskom upravom. I tako mi svi dobili zadatke da budemo vodiči pojedinim gostujućim trupama. I trupa iz Bukurešta je takođe igrala,u kojoj igraju i sedmoro dece,a pošto je veliki trošak i njih dovesti i za svakog još jednog pratioca dogovorli smo se da će deca iz mog studija glume da učestvuju. I tako između ostalog i Gabriel taj dan kada su igrali predstavu sa samo jednom probom imali premijeru u predstavi Dybuk,moj je čak otvarao predstavu sa jednim plesom sa jednom devojčicom pa sa glavnom glumicom,i eto puno mi je srce. Ovo dete ne može da se zadrži daleko od scene. A moje kolege nisu znali da oni igraju u predstavi, I još jedna koleginica posle predstave dolazi do mene i komentariše,jesam videla kako onaj dečak na početku lići na mog sina,neverovatna sličnost. I ja sam počela da se smejem ko luda,i kažem pa to je on, Ona samo gleda,i kaže kao da je bio stvoren tamo. Niko ne bi rekao da nije član te trupe. I tako, :)
Pogledajte prilog 457682

...ala je porastao Gabi, veliki decak....cestitam Micimacko, i tebi i njemu :heart:

Ćao Zoljo, ja ti ništa ne verujem. Pa tvoja pametnica je uvek puna komentara i doživljaja. Piši, fališ.

- - - - - - - - - -

Eli beše Luka sad na hrono jel da? Jeste bili u centru na konsultaciji pre nego što je počeo? Kako mu ide? Jel i vi vodite računa da pored njega ne jedete ono što on ne sme,kako to sve usklađuješ?
Jeste Mici, od početka septembra su on i tata na hrono ishrani. Preko nedelje nije problem za doručak i ručak jer ta dva obroka svakako jede sam. Ako ide pre podne na velikom odmoru jede sendvič koji ponese od kuće, a u 15h ruča kući i u to vreme je Miloš još u školi (celodnevna nastava), a mm i ja smo na poslu. Kada ide posle podne doručkuje kući, a na velikom odmoru u školi jede ručak koji ponese od kuće. Večeru jedino jede sa bratom, on ne sme hleb, sve ostalo jedu isto.
Nezgodno je samo kada u gostima ima kolača ili kod bake i deke, ponekad uzme jedno malo parče, ali najčešće ne uzme uopšte. On se mnogo bolje pridržava od tate. Tata je prošle godine bio rigorozan, ove godine brljavi samo tako. Luka je disciplinovan, ja se njemu divim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back