СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Susret je bio totalna propast. Miloš je jako nezadovoljan. Kaže da su se zadržali 15 sekundi u njihovoj učionici i uča im nije dozvolio ni da pisnu ni da mrdnu iz klupe.
A saznali smo ko je tačno bio u školi - ministar prosvete i gradonačelnik Novog Sada. Škola se proširuje, brdo para je uloženo pa su gospoda bili da se malo promovišu.
Evo i klipa sa YT, ima samo sekund-dva snimka iz njihove učionice na dva mesta - na 0:19 i 1:19.

samo da prijavim, prosla mi cera na opstinsko takmicenje iz matematike! ne znam koliko bodova, ali uciteljica rece da je odlicno uradila. iz njenog odeljenja prosao jos jedan decak. uslov je bio da imaju 60 % tacnih zadataka, a ucestvovalo je devet djaka iz odeljenja.
kako li bi bilo da voli matematiku :lol: ...i skolu uopste...

Meni je ovo totalna katastrofa. Postajem psihički labilna od ovoliko mraka, sivila i hladnoće. :sad2:
Gledala sam neku prognozu, od polovine februara bi trebalo da postane izdržljivo, oko 10 stepeni dnevna temperatura, sa tim mogu da živim.
A da ne pričam da će do tada dan poprilično da se produži. :super:

Zoljo, da li ste juče bar obeležili rođendan? Kod mojih klinaca uvek dva dana traje rođedan, onaj pravi kod kuće sa bakama i dekama i onaj za društvo negde u provodu. :D

Zoljo, važno da ste obeležili.
Šteta je što dete nema bake i deke da je maze, ali zato ima mamu koja joj posvećuje 100% pažnje. :super:
Moji imaju dve bake i dva deke i svi su u Novom Sadu i klinci vikendom spavaju kod njih. Petkom uveče kod jednih, subotom uveče kod drugih. Ravnopravno, da se niko ne naljuti. :D
U početku mi je bilo jako teško što kad dođe vikend i ja imam vremena da budem sa decom, oni hoće da idu kod baka i deka. Par puta sam i preplakala, mislila kakva sam ja to majka kad deca više vole da budu sa bakama nego sa mamom. :(
Onda mi je muž objasnio: kod baka i deka je anarhija, rade šta hoće, bake i deke presrećne što su unuci sa njima, deca srećna, a i mama i tata se odmore i naspavaju ko ljudi i imaju vremena i za sebe. Nije me baš 100% ubedio, ali sam vremenom uspela da se naviknem, naročito mi prija što mogu da spavam do podne i vikendom onda napunim baterije. A subotom popodne obavezno organizujem neko druženje ili provod sa decom pa ipak imamo i naše zajedničko vreme bez gledanja na sat. :super:
To mi je već odavno ubedljivo najvrednija stvar na svetu - slobodno vreme bez žurbe i gledanja na sat. Neprocenjivo!

Eh, taj baka-deka servis... Nemaš pojma kako je teško kad nemaš nikoga dok ti je dete malo... Ni na pola sata, o da prespava ni ne pomišljam. Zato me valjda i nervira kad čujem da se žale na mame, bilo čije... Da nema igraonica tačno bih poludela. Ali sve prođe. Sad smo se toliko uhodale i velike smo pa nam je super :) Imam sreću da ne moram da radim za platu pa mogu baš dosta vremena da posvetim ćeri. A stižem i da radim, kad nešto iskrsne...

Znam kako je teško. Ja sve udavače savetujem da ako planiraju decu i žele da im brak opstane, obavezno obezbede bar jednu baku ili deku u blizini. Bez toga skidam kapu svima koji su opstali sa dvoje ili više dece bez pomoći baka i deka.
Pola prijatelja nam se razvelo i svi su se razveli zbog toga. Nisu više mogli da izdrže taj tempo. Mame sve same obavljaju pa onda bar jednog odraslog da skinu sebi sa grbače, da se sami prehranjuju, peru, peglaju i rintaju za sebe.
Sa jednim detetom su odnosi snaga ok, vas je dvoje, a dete jedno.
Ali kada imaš dva deteta, onda je već nategnuto. Kao u onom vicu: "Njih je dvoje, a mi smo sami". :lol:

Sad moram da ispričam anegdotu:
Negde krajem septembra pozovu me uveče u deset da im trebam u školi od sutra... Muž nije bio u Srbiji. Ustanem ujutru u pet, pripremim i ručak i doručak, odem u školu. Ćeru probudim telefonom da se spremi, na velikom odmoru odem po nju, odvedem je u muzičku školu; vratim se u "moju" školu, posle dva časa odem po ćeru prevezem je kući da se spremi za redovnu školu. Stižem nazad u školu taman kad zvoni, imam još jedan čas. Završi se, krenem kući a na hodniku kolega kaže - gde juriš celi dan, nismo te ni videli? Hajde sad da pijemo kafu. Ne mogu, nisam mislila da ću raditi ove nedelje, pa sam juče kupila paprike da pečem, a uveče moram da vozim ćerku i njene drugarice na sport... Kolega kaže:- Čoveče... Kod mene sve to radi žena! :lol:
Možda sam ovo već i pisala... ali mi je bilo toliko ludo, nezaboravno,.. Inače kod nas nas skoro sve to radi muž kad je kod kuće...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back