СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
CIA preporučila svojim agentima da šifrovane poruke šalju preko novih EPS-ovih računa za struju

racun-za-struju-300x202.jpg
LENGLI/BEOGRAD, 4. april 2014, (Njuz) – Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) naložila je svim svojim agentima da šifrovane poruke ubuduće šalju isključivo preko novih računa za struju Elektroprivrede Srbije (EPS), saznaje Njuz od izvora iz Agencije.
CIA se na taj korak odlučila jer je posle dosta analiza zaključila da u svetu ne postoji nerazumljiviji i samim tim savršeniji sistem podataka od srpskih računa za struju.
- Još davno smo čuli da u Srbiji postoje izvesni obrasci za naplatu električne energije koje ne samo da ne razumeju građani, već ni najeminentniji matematičari, pa ni oni koji su stvorili te račune. Bojali smo se da će novi računi za struju biti jednostavniji i da nam neće odgovarati, ali su oni na sreću i dalje savršeni za skrivanje i slanje kompleksnih šifrovanih poruka i podataka – rečeno nam je u ovoj agenciji.
Prema rečima našeg sagovornika koji radi upravo na poslovima kriptografije i šifrovanja, ne postoji sistem koji se do sada pokazao idealnim, ali su EPS-ovi računi za struju to promenili.

- Podatke smo ranije slali tako što bi se sam podatak nalazio u kodovima na jednom, a ključ na sasvim drugom mestu. Ipak, ma koliko neprobojni kodovi bili, uvek bi se pojavio neko ko je u stanju da ih probije bez ključa. Kada smo testirali EPS-ove račune za struju, najbolji matematičari su ostajali nemi pred njihovim konceptom, a jedan japanski kriptograf izvršio je samoubistvo posle nekoliko nedelja bezuspešnog pokušaja da dešifruje poruke – naveo je sagovornik Njuza.
Kako nam je objašnjeno, prednost EPS-ovih računa nije samo u tome što je podatke nemoguće dešifrovati. Glavna njihova vrednost je, naime, to što je najpre nemoguće otkriti gde se u tabelama tačno nalaze podaci, a potom ih je nemoguće i dešifrovati jer je, kažu u Lengliju, račun tako koncipiran da ne prati nijedan poznati logički sistem.
Nenad Milosavljević​

Read more: http://www.njuz.net/cia-preporucila...ovih-eps-ovih-racuna-za-struju/#ixzz2xzjuPjZr

Држава је ставила шапу чак и на Сунце!
У Аустрији не само што се плаћа порез на сунчеве фото ћелије(ајде де то је и донекле ОК, порез се плаћа на сву робу која циркулише, па јел), већ су увели и порез на ту струју која иде за властита домаћинства и још + додатни порез ако се вишак властите струје шаље у мрежу!!!

Plati li država taj ''višak'' koji dobije za džabe?
Плати, тако да га и не добије џабе.
Није фер што је држава, барем Аустрија за сада, али сетиће се брзо и други, испочетка стимулисала куповину панела с фотоелектричним ћелијама не само одсуством пореза већ и делом рефундирајући трошкове, а сада када су се људи ,,навукли" цепа их по џепу!
Камо бре Кјото и остали протоколи?!?

Cao drugari :bye:
Mi danas isli na testiranje u skolu... Sve proslo super. Curica je prosla taj test- kazu bez greske, a zakljucak je da sto se tice znanja moze i u treci razred, ali nemir i zelja za igranjem (citaj nedisciplina :)) ce nam praviti problem sigurno celo prvo polugodiste.
Danas smo jele sladoled, prvi ove godine; kupile veliki i mali hulahop i vrtele zajedno u parku, ljudi nas gledaju... neki se smeju, drugi prevrcu ocima, ali mi smo se dobro provele i umorne dosle kuci...

Mi danas isli na testiranje u skolu... Sve proslo super. Curica je prosla taj test- kazu bez greske, a zakljucak je da sto se tice znanja moze i u treci razred, ali nemir i zelja za igranjem (citaj nedisciplina :)) ce nam praviti problem sigurno celo prvo polugodiste.
Danas smo jele sladoled, prvi ove godine; kupile veliki i mali hulahop i vrtele zajedno u parku, ljudi nas gledaju... neki se smeju, drugi prevrcu ocima, ali mi smo se dobro provele i umorne dosle kuci...

Тако изгледа један срећан дан. Честитам. :D

Baš lepo :D

Eliiiiiiiiiiiiiiiiiiii bravo i za tebe i za Luku! Pametno moje društvance!:cmok2:

Zoljo ovde je upis od 1.aprila do kraja maja,dotle treba popuniti taj obrazac koji uzimaš iz odabrane škole(taj obrazac je za mene prava enigma,sa dva fakulteta pokušavam da shvatim šta su izmišljioci hteli sa nekim poljima da dokažu),onda izvod iz matične knjige rođenih,fotokopija lične karte roditelja,uverenje od pedijatra o zdravstvenom stanju deteta i uverenje iz vrtića da je pohađao predškolsku nastavu. A testiranje tek nakon svega ovoga,kada se već svi đaci prvaci upišu u junu.

Svima želim lep dan. Mene juče uhvatila 39,5 T,cele noći nisam uspela skroz da je snizim,i sad sam mlitava a popodne idem za SU na festival. Katastrofa!

taj obrazac (ako je to taj) sam juce popunjavala u skoli dok sam cekala dete i krstila se. sad mi zao sto ga nisam slikala. npr. pitanje -
- vase dete je 1- drustveno 2- mirno 3 - tvrdoglavo 4 - borbeno i jos 5,6, i 7 ne secam se vise, i pise zaokruzi tacan odgovor.
ili - u cemu je vase dete posebno dobro? i to da napises u jednoj reci... sta da napises - sportu, matematici, pevanju?.... ima sest godina, sta god da napisem to ce se promeniti za mesec dana. ma gluposti.

'jutro drugari!
Gde ste svi nestali? Sunce, pticice, prolece...

Neki dan setamo cera i ja i na putu vidimo bubu. Pita cera koja je to buba i ja rekoh da je balegar, ali da ga je tesko prepoznati bez njegove kuglice. Ona me pogleda i kaze - Pa valjda i balegar ima pravo na slobodan dan?!!
E, ja sam se ovih dana fino naodmarala pa cu danas malo da sredjujem kucicu. Ako bude neke kafice, rado cu doci :)

Pa zaista smo se nešto ulenjile. Mada časna reč nisam nisam,samo sam stalno na putu. Počeli festivali,pa sad tamo-vamo,pa još probe,nešto me i prolećni umor uhvatio. A besna sam jer sam uplatila pa skoro pre mesec dana aerobik,i baš mi je jako prijalo,a bilo je reči da ćemo imate duge probe,tako da ću uvek stići da odem,inače ne bih ni uplaćivala. Kad ono,evo ove nedelje još nisam uspela da odem,jer se stalno menja probni raspored,i uvek sam imala probu u oba termina kada sam trebala da idem. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
A lepo vreme meni donelo kijavicu,u pondeljak sam imala visoku T,jedva uspela da skinem do juče,variralo mi između 38,5-40 C. Htela da mrem ovih par dana.

Ja sam u principu dobro, borim se sa alergijom, a ove godine je sve nešto naopako, nisam toliko slinava koliko kašljem i gušim se. I nikako da me prođe kašalj. Valjda neću opet zaraditi upalu pluća od toliko kašljanja, kao što mi se dešavalo kada sam bila devojka. :eek: Klinci isto zagušeni, ali to pravdam prolećnom promenom vremena. Oni se malo žale, ja vičem da je to normalno, pa zaborave da se žale. :D A Luka mi je haos, stalno ima neke bisere. Juče je nosio u školu "Mali zabavnik" pa ga je učiteljica zadužila da čita celom razredu i ostavila ih i otišla jer je nešto dežurala. Luka im je pročitao pola zabavnika, ali kaže da ga pola razreda nije slušalo. Pa se onda ova druga polovina nadvikivala sa prvom da ućuti jer hoće da slušaju. Ja ga pitam šta je on radio za to vreme, a on kaže: "Pa čitao sam". :zcepanje: I onda uveče odvali da on neće da se UDAJE :lol: nego će da ide u manastir. :sad2: Kaže mu mm, da u manastir idu samo oni koji ne mogu da nađu devojke, a on uporan da neće da se udaje pa neće. Kaže mm: "Ma ne moraš sine, to je sad nova moda, imaš devojku, a ne ženiš se". A Luka gleda pa ćuti. Sad će opet nešto da smisli. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back