Sve ću ti oprostiti, ali uspeh neću

pa mozda ispravna kontrola samog sebe, da se kontrolises kad treba, da se ne kontrolises tek kad je to ok. jako sam pala jednom kad sam iskljucila samokontrolu a nije trebalo i to me je bas dosta kostalo. to je valjda ono sto odvaja ljude, da znas kad da dodas i sta da dodas a kad ne. ili bar da si svestan da si glup : )
mada neki su mozda simpaticno tako nekontrolisani... kao naivni su blentavi. pa ne znam, negde ima nekakav osecaj

jedna od najtežih stvari je pobediti sebe što znači da je uspeh kada imaš samokontrolu
da, možda je to jedno većih uspeha ako čovek postigne taj nivo

- - - - - - - - - -

moj uspjeh je sto sam uspjela upropastiti svoj zivot i strah me da necu upropastiti i neciji tudji :fdlan:

uglavnom mi zavide dok to ne saznaju, a poslije nekima kao bude zao
nea.gif

ejj crna sekundo, ja reko ti si se malo otrgla od ružnih misli, kad ono mućak,
ti još gore :neutral:

odlicno pitanje,nikog ne znam ko odobrava ni rod rodjeni,u svacijem pogledu se vidi zavist a tek u postupcima,ako posle sledi neuspeh tek tad im se ozare lica i likuju,meni je uspeh napredak i usavrsavanje ,pomeranje granica izdrzljivosti,sticanje neprocenljivog iskustva i takmicenje sa samim sobom,,a uz to idu naravno kes kolica ribice kojima volim sitnim dusama da natrljam nos

što sam stariji, to 'takmičenje sa samim sobom' mi sve više ima prioritet
neam pojma, možda je kriza srednjih godina :neutral:

Šta se sve može smatrati uspehom ?
U čemu ste Vi uspeli ?

dodatak temi:

koliko Vaš uspeh može da utiče pozitivno ili pak negativno na druge ljude,
u smislu da vam odobravaju ili zavide ?

Uspeh je sve pozitivno sto nam se desava.

To kako neciji uspeh utice na nas, zavisi najpre od nas samih.
Za mene je to pitanje moralnosti....

Ko je okrenut sebi, i radi na svom zivotu, altruista je i pozitivan - radovace se da se nekom drugom nesto pozitivno desava.

Koga "jede" sto nekom drugom dobro ide - je zla osoba, i treba je se kloniti.

Iskreno, sumnjam u sve po tom pitanju, osim roditelje.

Postoji i ono - nekom se desava nesto pozitivno , neki uspeh. I onda se ljudi oko tebe raduju, jer ce se i oni osecati i biti uspesniji preko tebe.
Recimo, tako je u porodici.

Evo jednog ogavnog primera:

Moja drugarica se zabavljala sa jednim extra, extra dasom.
To nije uspelo, on je odlucio da ipakk to nije to .. iako je veza trajala godinu i po dana, i nisu se lose slagali ~~~

Brat od tetke moje drugarice, je nakon raskida godinu dana saletao tog deka.. isao na mesta na kojim moze da ga sretne,
sve sa ciljam da opet nabaci svoju sestru od tetke tom super dasi.

I to ne zbog toga sto mu je stalo da oni budu srecni - vec zbog toga sto bi njegovom licnom ugledu, pa i karijeri pasalo da u porodici imaju takvu osobu.

Meni je ovo zaista ogavno, ali desava se s nekim ljudima ^^

U čemu ste Vi uspeli ?

dodatak temi:

Ima jedna mnogo dobra misao : " Iskreno mislim da je bolje biti neuspesan u necemu sto volite nego uspesan u necemu sto mrzite." Dz. Burns

Uspeh je pravi kada ti je posle neke akcije, da tako kazem, srce puno. Uspeh je kada si ispunjen ljubavlju bez obzira na zlo kojim te svakodnevno obasipaju. Uspeh je kada u svojoj glavi uspes da uspostavis nekakvu ravnotezu, da vagas razumno, da bez onog opterecivanja mozes da izadjes na kraj sa samim sobom i sa drugima, da budes to sto jesi, da ostanes svoj. Ovo na poslu....tapsu te po ramenu i po ne znam koji put cujem ono "Bravo!" Naravno ono bravo "od srca". Kuci cujem ono "svaka cast", a ja? Ja to tako ne dozivljavam, ja ga ne osecam. Moj "uspeh" ispada mnogo veci u ocima drugih, vise mu pridaju znacaj, nego ja sama. Cesto se pitam i cemu sve to!?

U čemu ste Vi uspeli ?

dodatak temi:

nisam sigurna da je validna pocetna floskula
ili da budem preciznija, ja ne prastam neuspeh onome za koga znam da je mogao postici uspeh
a, uspeh ne samo da drugima "prastam", no i volim da ga vidim, jer mi tada sve isgleda moguce
ne znam po cemu bih se izdvojila kao "uspesna", nisam uradila u zivotu nista sto i drugi nisu, nisam posebna, nisam predmet zavisti, mozda za neke stvari jesam predmet odobravanja,a li to nije nista narocito, to je vise sto mi neke drage osobe aplaudiraju zato sto me vole

U čemu ste Vi uspeli ?

dodatak temi:

Zapravo pravim uspehom se moze smatrati samo ako je ukljuceno i prevazilazenje samog sebe, nekih ograda u sebi, svojih mogucnosti, i takav uspeh, bio on veliki ili gotovo banalan gledano sa strane, je onaj koji i sami dozivljamo kao nesto veoma znacajno i koji deluje motivaciono na druge ljude i budi postovanje.
Onaj uspeh koji jeste samoostvarivanje postignuto krecuci se linijom manjeg otpora, ciji su osnov bile povoljne okolnosti, ili koje budi ono lose u coveku sluzeci mu kao argument za pridavanje znacaja sebi spram drugih, ne bih ni nazvala pravim uspehom iako on moze biti po formi vrhunac koji se moze postici u svojoj kategoriji, bilo ako je u pitanju obrazovanje, profesija, bogatstvo..., ili naizgled skald u u nekim socijalnim odnosima.

U čemu ste Vi uspeli ?

dodatak temi:

broj "trbusnjaka" po danu, to me jedino zanima, kad uspem, javicu:))
inace, kako da znam sta drugi misle po pitanju mojih uspeha kad nam to nikad i nije tema, imamo preca posla i lepse teme:)

Svi smo mi, više-manje, slabo imuni na ljude oko sebe, pa tako i na sliku koju ćemo stvoriti u nečijim očima...a tako ne živimo za sebe, već za druge. Svatko od nas treba znati cilj, što mu je prioritet u životu i nastojati biti što bolji u tome, ali radi sebe, ne radi drugih...jer ljudi ko ljudi, ne opraštaju ni uspjeh ni neuspjeh i uvijek će naći razlog za priču. Samokontrola, znati vlastite granice, smatram da je najveći uspjeh u životu, koji onda može biti samo pokretač za mnoge druge "uspjehe".

Back