- Svakodnevne vesti iz Niša -

"Ikea" otvara objekat u Nišu

NIŠ - Ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp najavio je da će švedska kompanija "Ikea" otvoriti regionalni centar u Beogradu, kao i objekte u Nišu i Novom Sadu, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Asp nije precizirao kada bi to moglo i da se dogodi. Predstavnici ove kompanije su više puta prethodnih godina najavljivali otvaranja svojih predstavništva u Srbiji.

Decembra 2010. godine šef ekonomsko-trgovinskog odeljenja Ambasade Švedske u Srbiji Dimitrije Ivanović najavio je da će ova kompanija otvoriti 4 velika šoping centra u našoj zemlji, dva u Beogradu i po jedan u Nišu i Novom Sadu. U svaki od njih trebalo bi da bude uloženo 200 miliona evra i zaposleno od 1.500 do 2.000 radnika, naveo je tada Ivanović.

Ambasador Švedske je posetio Novi Sad zbog otvaranja izložbe karikatura "Suočavanje sa klimom" i razgovarao sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem i podržao otvaranje kancelarije Vojvodine u Briselu.

U Srbiji su 2006. i 2007. godine registrovana tri preduzeća čiji je vlasnik "Ikea": "Ikea Srbija", "Ikea Yu" i "Ikea trading".

"Ikea" je osnovana 1943. godine u Švedskoj, a danas ima prodavnice u 25 zemalja Evrope, Kanadi, Sjedinjenim Državama i 14 zemalja Azije i Afrike, a 2009. godine direktno je upošljavala 127.000 radnika.

http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Ikea-otvara-objekat-u-Nisu.sr.html

Malo starija vest,ali moze da prodje:mrgreen:

Niški vodovod flašira vodu

Niš - Prema najavama čelnih ljudi JKP Naissus, ovo preduzeće uskoro bi moglo da otpočne sa proizvodnjom flaširane vode, prenosi Danas.

Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda koja bi već "početkom naredne godine trebalo da se nađe na tržištu".

Stručnjaci, inače, već godinama vodu iz niškog vodovoda ocenjuju kao jednu od najkvalitetnijih u Srbiji.

- Već četiri godine radimo biohemijske analize vode sa izvorišta Studena 2, a uskoro ćemo uraditi Studiju izvodljivosti koja bi pored ostalog trebalo da odgovori na pitanja koliko će ovakva delatnost i nova oprema da nas košta. Prema svim analizama, ova voda ispunjava sve parametre Pravilnika za mineralne, prirodne izvorske vode i stone vode - kaže Mitić.

Mitić dodaje da voda iz Studene 2 dolazi iz velike dubine i prolazi kroz sastav crvenih peščara i krečnjaka, te je niskomineralna, sa malim sadržajem kalcijuma i natrijuma i zato dobra za zdravlje odraslih i dece.

- Ovo izvorište je stabilno, ne muti se zbog padavina, ima prosečnu izdašnost od 200 litara u sekundi, a za flaširanu vodu potrebno je četiri do pet litara u sekundi, a njegova eksploatacija u komercijalne svrhe neće se ni na koji način odraziti na snabdevanje vodom grada - rekao je Mitić.

Mitić, inače funkcioner DS-a i VD predsednik Regionalne privredne komore, ocenjuje da bi flaširana voda iz JKP Naissus mogla da predstavlja „niški brend“, ali i dodatni izvor prihoda tog preduzeća, koje bi na taj način „počelo i tržišno da se ponaša“ i bude manje zavisno od gradskog budžeta.

Izvorište Studena nalazi se u podnožju Suve Planine, iznad sela Donja Studena. Izgrađeno je 1959. godine.

http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Niski-vodovod-flasira-vodu-video.sr.html

Niški vodovod flašira vodu

Niš - Prema najavama čelnih ljudi JKP Naissus, ovo preduzeće uskoro bi moglo da otpočne sa proizvodnjom flaširane vode, prenosi Danas.

Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda koja bi već "početkom naredne godine trebalo da se nađe na tržištu".

Stručnjaci, inače, već godinama vodu iz niškog vodovoda ocenjuju kao jednu od najkvalitetnijih u Srbiji.

- Već četiri godine radimo biohemijske analize vode sa izvorišta Studena 2, a uskoro ćemo uraditi Studiju izvodljivosti koja bi pored ostalog trebalo da odgovori na pitanja koliko će ovakva delatnost i nova oprema da nas košta. Prema svim analizama, ova voda ispunjava sve parametre Pravilnika za mineralne, prirodne izvorske vode i stone vode - kaže Mitić.

Mitić dodaje da voda iz Studene 2 dolazi iz velike dubine i prolazi kroz sastav crvenih peščara i krečnjaka, te je niskomineralna, sa malim sadržajem kalcijuma i natrijuma i zato dobra za zdravlje odraslih i dece.

- Ovo izvorište je stabilno, ne muti se zbog padavina, ima prosečnu izdašnost od 200 litara u sekundi, a za flaširanu vodu potrebno je četiri do pet litara u sekundi, a njegova eksploatacija u komercijalne svrhe neće se ni na koji način odraziti na snabdevanje vodom grada - rekao je Mitić.

Mitić, inače funkcioner DS-a i VD predsednik Regionalne privredne komore, ocenjuje da bi flaširana voda iz JKP Naissus mogla da predstavlja „niški brend“, ali i dodatni izvor prihoda tog preduzeća, koje bi na taj način „počelo i tržišno da se ponaša“ i bude manje zavisno od gradskog budžeta.

Izvorište Studena nalazi se u podnožju Suve Planine, iznad sela Donja Studena. Izgrađeno je 1959. godine.

http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Niski-vodovod-flasira-vodu-video.sr.html

e sad mu verujem čim je DSS,...kad su uzbori.

Zamolio sam jednog vašeg sugrađanina...da informacije koje su bitne za Niš...postavi i na ovom pdf-u...;).

ILI ...NEĆE....ILI ...NIJE NIŠLIJA...( kao što se prestavlja )

A ...INFORMACIJA JE ..VAŽNA

Ja sam kao mali živeo u Nišu...i u njemu imam rodbine i prijatelja...i osećam obavezu da vas...OBAVESTIM..:).

Da li je ...INFORMACIJA ...VALIDNA.....PROSUDITE SAMI...;)

http://forum.krstarica.com/showthre...-Србије!!!?p=18085880&viewfull=1#post18085880

http://forum.krstarica.com/showthre...-Србије!!!?p=18086603&viewfull=1#post18086603

Ali, kad počnu da im kriju identitet, to me izluđuje.

I mene. Punoletni ljudi a stavljaju im inicijale. Stavi bre sliku 2 sa 2 da vidimo ko je u pitanju. Nego policija prvo da otkrije ciji su to tatini sinovi da slucajno ne zabrljaju nesto. Inace uhapsili ubicu iz tvrdjave i procitao sam na dva mesta na internetu da je ubica jedan od one cetvorice koji su divljali mercedesom po gradu. Sacuvaj boze u sta se pretvara ovaj grad.

I mene. Punoletni ljudi a stavljaju im inicijale. Stavi bre sliku 2 sa 2 da vidimo ko je u pitanju. Nego policija prvo da otkrije ciji su to tatini sinovi da slucajno ne zabrljaju nesto. Inace uhapsili ubicu iz tvrdjave i procitao sam na dva mesta na internetu da je ubica jedan od one cetvorice koji su divljali mercedesom po gradu. Sacuvaj boze u sta se pretvara ovaj grad.

U šta se pretvaraju ljudi....???

Back