svaka kazna je preblaga

da wideo sam twoj odg, ali ti nisi u njihowom taboru

ne znam u kakve tabore koga (uključujući i mene) svrstavaš. Ja nisam čan nikakvog udruženja za zaštitu životinja što ne znači da ne doniram istima neku sumu novca. I vrlo mirne savesti kažem to smatram mnogo boljom stvari no da sam pare dala cigankama koje maltretiraju sopstvenu decu držeći ih onako u naručiju ili još gore na betonu gde spavaju(uvek sam se čudila kako ta deca spavaju a moji oko neće preko dana da zatvore kad su bili u tom uzrastu, dok nisam videla da hemija čini svoje) ili koje jednostavno (uz neizbežno Kasandra ljubim ti lepe ruke, noge i sl) traže pare, a kada im ponudiš da urade nešto (tipa pranje ulaza, sređivanje podruma, sklupljanje lišća iz dvorišta) to nemaju nameru da rade i još se ljute (u ovu kategoriju ne svrstavam hendikepirane i stare prema kojima sam uvek blagonaklona).
Ja sam samo neko ko je suviše svoj da bi se priklanjao bilo kkavoj organizaciji.
Sve što pričam, potiče sa pozicija nekog ko ne shvat ašpmračene umove i ljude koji to mirno posmatraju.

PS Jesi mlad dečko, ali da bi te ljudi uopšte čitali potrudi se da takav način pisanja sa W umesto v i sl ostaviš za tinejdžerski kutak:bye:

prenosim

Nastavak priče o kuji , miljenici dece a u nemilosti manijaka i dokoličara...
Kuca je počela da se oporavlja, a gospođu Branku su pozvali u stanicu milicije da da izjavu povodom događaja i tu je obaveštena o događaju i to od strane policajaca, koji su u početku bili jako pristrasni u proceni učinjenog nedela!
Naš pas heroj je iako brutalno povređen od strane ljudi , dokazao da je razumniji i osećajniji od velikog dela ljudskog roda.
Jedna žiteljka Mladenovca prolazila je kasno uveče teritorijom koju čuva ova naša "zvezdica", gde su je sačekali huligani i pokušali da je opljačkaju, ne znajući da je tu pas! U gužvi koja je nastala, pas je zaskočio jednog od lopova, zgrabio ga za jaknu ili nešto slično na leđima i ne obazirući se na skorašnju ranu , odbranio je nemoćnu ženu,a u tom je stigla i policija koja ih je pohapsila te se tako i saznalo za ovaj podvig,a policajci su oduševljeni promenili mišljenje o tome da li ona i dalje treba da ostane tu gde jeste, među decom koju obožava!
Branka pokušava da dobije ime spašene sugrađanke da bi priča bila kompletna, ali je nažalost kucu sa sve štencima morala da premesti plašeći se osvete lopova!Iako joj je u novom smeštaju dobro, ona pati za mališanima na koje je navikla!

danima sam zgrožena

http://forum.krstarica.com/threads/290914&page=2

PROTIV D. R. iz Mladenovca podneta je krivična prijava jer je nedavno pokušao da nasred ulice zakolje psa naočigled desetoro dece. On je 7. juna u naselju "25. maj" u ovoj opštini slomljenom pivskom flašom iskasapio kerušu, pokušavajući da joj preseče grkljan. Pas je ipak preživeo i ubrzo je operisan. U Sekretarijatu za komunalne poslove kažu da ovaj monstruozni zločin, nažalost, nije usamljen slučaj svirepog ponašanja ljudi prema životinjama.
Prema nezvaničnim informacijma, Mladenovčanin poznat pod nadimkom Jaje, masakrirao je životinju - zbog opklade. Poznanici, sa kojima je prethodno pio ispred prodavnice, obećali su mu pet piva ako flašom ubije psa. Pred očima desetoro dece koja su se tu našla, on je razbio bocu, uhvatio psa za uši i počeo da ga mrcvari. Agoniju je prekinuo poštar koji je ga je oterao i tako spasio kerušu koja je nešto ranije dobila štence. U međuvremenu je žena koja je zastrašujući prizor videla sa terase pozvala policiju. Pas je operisan u Veterinarskoj klinici i oporavlja se.
- Protiv nasilnika je podneta krivična prijava i on bi mogao da bude kažnjen sa tri do šest meseci zatvora kao i novčano u iznosu od 100.000 do milion dinara - ističe Vladimir Terzin, pomoćnik sekretara za komunalno-stambene poslove. - Nažalost imamo mnogo primera svireposti ljudi prema životinjama. Najčešće je reč o ljudima koji ih truju po ulicama. Često se govori o napadima pasa, ali uz ovakvo ponašanje ljudi, agresivnost životinja nije iznenađenje.

i šta sada ?
da li je naš kazneni zakon preblag?
šta sa monstrumima koju su ga huškali na to?
šta sa svima onima koji su to mirno posmatrali?

i šta sa svom tom decom koja su to gledala pokušavajući da spasu psa:sad2:

mislim da je ovo mnogo dublje od obične priče o psu i da joj je zato i mesto ovde (a ne samo na ljubimcima)

hmm...alkoholicar (evidentno...) "zbog opklade" kolje psa...
ok, samo u zatvoru nije mjesto njemu (njemu je mjesto na lijecenju....)
vec "kladionicarima"....:evil:

ne znam u kakve tabore koga (uključujući i mene) svrstavaš. Ja nisam čan nikakvog udruženja za zaštitu životinja što ne znači da ne doniram istima neku sumu novca. I vrlo mirne savesti kažem to smatram mnogo boljom stvari no da sam pare dala cigankama koje maltretiraju sopstvenu decu držeći ih onako u naručiju ili još gore na betonu gde spavaju(uvek sam se čudila kako ta deca spavaju a moji oko neće preko dana da zatvore kad su bili u tom uzrastu, dok nisam videla da hemija čini svoje) ili koje jednostavno (uz neizbežno Kasandra ljubim ti lepe ruke, noge i sl) traže pare, a kada im ponudiš da urade nešto (tipa pranje ulaza, sređivanje podruma, sklupljanje lišća iz dvorišta) to nemaju nameru da rade i još se ljute (u ovu kategoriju ne svrstavam hendikepirane i stare prema kojima sam uvek blagonaklona).
Ja sam samo neko ko je suviše svoj da bi se priklanjao bilo kkavoj organizaciji.
Sve što pričam, potiče sa pozicija nekog ko ne shvat ašpmračene umove i ljude koji to mirno posmatraju.

PS Jesi mlad dečko, ali da bi te ljudi uopšte čitali potrudi se da takav način pisanja sa W umesto v i sl ostaviš za tinejdžerski kutak:bye:

Tamo preziru i moje ideje, i mene, i moj rukopis Hahahah.
zato i pishem owde :D

ovo treba i nama
Čovek koji je optužen za silovanje i ubistvo jedanaestogodišnjeg dečaka u Jemenu sproveden je juče kroz svoj rodni grad pre nego što ga dželat izvršio smrtnu kaznu, prenosi "Dejli Mejl".

Na stotine ljudi napunilo je ulice grada kako bi prisustvovali jezivoj sceni. Oni su uzvikivali i vikali na osuđenog Jehiju Huseina al-Ragvaha.
Prema ranijim izveštajima, dečak Hamdi al Kabas došao je prošlog decembra da se ošiša u salonu. Nakon što ga je brutalno napao, osuđeni berberin je isekao telo nesrećnog dečaka na delove i bacio ih izvan prestonice Sane. Mesec dana kasnije, jemenski sud ga je osudio na smrtnu kaznu nakon što je on navodno priznao zločin.

Osuđenik je juče prvo napustio gradski centralni zatvor sa lisicama na rukama obučen u belu odoru. Sa strahom na licu, okružen je vojnicima koji ga postavljaju da legne na ceremonijalni crveni tepih. Dozvoljeno mu je da se pomoli po poslednji put, nakon čega ga doktor pregleda, dok se okupljeni, među kojima je bilo i dece, podsmevaju i "udaraju u vazduh", a neki snimaju njegove poslednje trenutke života svojim mobilnim telefonima. Vojnik namesti pušku na potiljak zatvorenika i u deliću sekunde sve je gotovo. Jučerašnja egzekucija deveta je ove godine u toj zemlji.
Prema podacima organizacije Amnesti internešenel, Jemen je jedna od 59 zemalja koja je zadržala smrtnu kaznu, i koja "vrlo plodno izvršava" istu.

ovo treba i nama
Čovek koji je optužen za silovanje i ubistvo jedanaestogodišnjeg dečaka u Jemenu sproveden je juče kroz svoj rodni grad pre nego što ga dželat izvršio smrtnu kaznu, prenosi "Dejli Mejl".

Na stotine ljudi napunilo je ulice grada kako bi prisustvovali jezivoj sceni. Oni su uzvikivali i vikali na osuđenog Jehiju Huseina al-Ragvaha.
Prema ranijim izveštajima, dečak Hamdi al Kabas došao je prošlog decembra da se ošiša u salonu. Nakon što ga je brutalno napao, osuđeni berberin je isekao telo nesrećnog dečaka na delove i bacio ih izvan prestonice Sane. Mesec dana kasnije, jemenski sud ga je osudio na smrtnu kaznu nakon što je on navodno priznao zločin.

Osuđenik je juče prvo napustio gradski centralni zatvor sa lisicama na rukama obučen u belu odoru. Sa strahom na licu, okružen je vojnicima koji ga postavljaju da legne na ceremonijalni crveni tepih. Dozvoljeno mu je da se pomoli po poslednji put, nakon čega ga doktor pregleda, dok se okupljeni, među kojima je bilo i dece, podsmevaju i "udaraju u vazduh", a neki snimaju njegove poslednje trenutke života svojim mobilnim telefonima. Vojnik namesti pušku na potiljak zatvorenika i u deliću sekunde sve je gotovo. Jučerašnja egzekucija deveta je ove godine u toj zemlji.
Prema podacima organizacije Amnesti internešenel, Jemen je jedna od 59 zemalja koja je zadržala smrtnu kaznu, i koja "vrlo plodno izvršava" istu.

Pa ja taj program odavno zagovaram.

Back