"Švajcarska kapsula za samoubistvo" zakazala na prvom slučaju

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.298
283269_profimedia-0890297818_s.jpg

Prva osoba koja je koristila kontroverznu kapsulu za samoubistvo "Sarco" pronađena je unutra sa tragovima davljenja na vratu, a glavni švajcarski tužilac Peter Stiher izrazio je sumnju da je žena možda zadavljena u slučaju "namernog ubistva", piše holandski list Folkskrant.
Forenzičar koji je pregledao njeno telo ubrzo nakon što je umrla pronašao je povrede u blizini njenog vrata koje su izgledale slične tragovima davljenja.
Predsednik "Sarco" operatera "The Last Resort", dr Florijan Vilet, ostaje u pritvoru nakon što je uhapšen zajedno sa još nekoliko ljudi u blizini.
Vilet je bio jedini prisutan kada je žena umrla u kapsuli postavljenoj u šumi u Švajcarskoj, podseća holandski list.

Amerikanka (64) i majka dvoje dece, čije ime nije poznato, umrla je u kapsuli usred šume u blizini kolibe u Merishauzenu, u Švajcarskoj, 23. septembra.
Kapsula, koja pre toga nikada nije korišćena, omogućava osobi unutar uređaja da pritisne dugme koje ubrizgava gas azota u zapečaćenu komoru.
Osoba koja se nalazi u kapsuli bi tada trebalo da zaspi pre nego što umre od gušenja.List navodi da se kapsula otvara i zatvara nekoliko puta pre nego što žena pritisne dugme koje pokreće proceduru, kako bi testirala njeno zatvaranje.

Lekar sudske medicine prisutan na licu mesta rekao je sudu da je žena, između ostalog, imala i teške povrede vrata.
Kako se navodi u sudskim dokumentima, predsednik kompanije, koji je stajao pored žene tokom celog događaja, rekao dizajneru kapsule preko video poziva: "Još je živa, Filipe", šest i po minuta nakon što je ona pritisnula dugme da okonča svoj život.Navodi se da je on bio zbunjen zvukom alarma koji ukazuje na otkucaje srca.

Žena je odlučila da sebi oduzme život koristeći "Sarco" zbog dugogodišnje bolesti, saopštila je kompanija. Dijagnostikovan joj je osteomijelitis baze lobanje, odnosno infekcija koštane srži.Ona je rekla da je želela da umre "najmanje dve godine" nakon što je trpela "jake bolove zbog veoma ozbiljne link

Mani se Sizifa..reci svoje mišljenje o eutanaziji..da li smatraš da je potrebna ljudskom rodu
sa kog stanovista?

davno sam napisao ako osetim da se gubim i da demencija pocinje da me jede, ili mi na to ukazu ljudi kojima verujem, oma aranzmana za kareju tj. svetu goru i samo sa brodica kad prolazim pored pored nasih manstira se prebacim u vodu...caos... neka korist za planetu, nek me ribice izedu.

sa stanovista vere sucid je najveci greh...jer bog ti je podario zivot, a nije na tebi da ga se lisis, jer mozda zavrsis ko u hellboundu. ali i sama znas da je danas zapad oktroisano sam sebi nametnuo viziju novog sveta i puta gde za hriscanstvo nema mesta, tako da...kontas?

Jasno ..vera i realnost u životu su suprostavljeni u slucaju eutanazije..
Često se poziva na Bog nam je podario život..pa ako je darodavac
zašto onda dozvoljava da deca umiru ili da ljudi umiru u teškiom mukama zbog bolesti
Na Religiji je to prežvakano bezbroj puta ali bez obzira na Boga, tužno je održavati u životu
nekog za kog se pouzdano zna da leka nema i da ce umreti..za par dana, mesec ili godinu
Zašto da u tom slucaju takva osoba trpi bol i patnju ?

ako je žena htela da izvrši samoubistvo, u čemu je problem što je udavljena, čovek joj je pomogao...
izvinite, morala sam...
Možda je zamišljala da će otići na neki ljepši način, gledajuči u plavo nebo, a ne izbuljene oči nekog pomahnitalog muškarca koji joj stišće vrat.

Takav posao zapravo najbolje obavi Mossberg 500 nabijen 12-icom i uperen u usta, samo što iza ostane nered.

https://lostallhope.com/suicide-methods/statistics-most-lethal-methods/

Back