Svađa oko Mojsijevog tijela

gost 336946

Elita
Poruka
23.437
U Judinoj poslanici, deveti redak, kaže se:

"A Mihailo Aranđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo tijelo, ne smijaše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zaprijeti".

Ova prepirka ne spominje se nigdje drugo u Svetom pismu, a ni u sačuvanim apokrifima.
O čemu je ovdje riječ? Zašto je Satani potrebno Mojsijevo tijelo?

Znamo iz Tore sljedeće:

"I umrije ondje Mojsije sluga Gospodnji u zemlji Moavskoj po riječi Gospodnjoj.
A pogrebe ga Gospod u dolini u zemlji Moavskoj prema Vet-Fegoru; i niko ne dozna za grob njegov do današnjega dana". (Peta Mojsijeva, 34, 5-6)

"A Mihailo Aranđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo tijelo, ne smijaše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zaprijeti".

Ova prepirka ne spominje se nigdje drugo u Svetom pismu, a ni u sačuvanim apokrifima.

Znamo iz Tore sljedeće:

A pogrebe ga Gospod u dolini u zemlji Moavskoj prema Vet-Fegoru; i niko ne dozna za grob njegov do današnjega dana". (Peta Mojsijeva, 34, 5-6)
Ima dve opcije.
Ili su se svadjali jer je Mihailo a i sotona hteo Mojsijevi telo da zakaci na zidu svoje primace sobe kao trofej.

A druga je da je Mihailo hteo da vaskrsne Mojsijevo telo a sotona se pozivao na Bozji zakon koji kaze da je plata za bezakonje smrt.

Ja cu uzeti ovu drugu opciju a prvu dajem ovima sto veruju u zagrobni zivot.
Trece nema.

Ima dve opcije.
Ili su se svadjali jer je Mihailo a i sotona hteo Mojsijevi telo da zakaci ba zidu svoje primace sobe kao trofej.

A druga je da je Mihailo hteo da vaskrsbe Mojsijevo telo a sotona se pozivao na Bozji zakpn koji kaze da je plata za bezakonje smrt.

Ja cu uzeti ovu drugu pcciju a prvu dajem ovima sto veruju u zagrobni zivot.
Trece nema
Kako to misliš da arhandjel Mihailo vaskrsne Mojsija?

Kako to misliš da arhandjel Mihailo vaskrsne Mojsija?
Pa da ga ozivi.
Mojsije je slika Hrista koji ce izvesti svoj narod iz ropstva greha kao Mojsije Izrail iz ropstva Egiptu. I odvesti ih u obecanu zemlju.
Samo sto je Mojsije pogresio i nije mogao da bude vise slika Hrista kiji ce svoj narod odvesti na novu zemlju, pa nije mogao da uvede Izraila u Obecanu zemlju koja je minijaturna slika prave. Ucinio je greh i trebao je da iskusi smrt.
Ali ga je onda Mihailo vaskrsao.
Mojsije je slika, predstavnik i garancija verujucih koji ce iskusiti smrt ali ce vaskrsnuti.
Ilija je garancija i predstavnik, slika, onih koji nece okusiti smrt, bice preobrazeni u besmrtno telo kao Ilija.
Na primer oni koji zivi docekaju Hrista.

Uzmi onu prvu opciju ako ti vise odgovara?

Znamo iz Tore sljedeće:

Pa da ne bi Isus mogao da vaskrsne Mojsija i odlozi drugi dolazak, posto zna sta ga ceka onda :P

Znamo iz Tore sljedeće:

Satani je bilo potrebno Mojsijeevo telo
da bi to zloupotrebio
da ga obozavaju
i tako upadnu u idolopoklonstvo

Kad se kaze ima dve opcije to po meni podrazumeva da ne postoji konkretan Bibliski tekst koji to jasno i precizno otkriva .
E sad,posto to definiotivno nije relevantna cinjenica koja utice na veru u Boga a joa manje na versku praksu od koja zavisi spasenje gresnika, onda zakljucujemo da je sve to u zoni pretpostavki gde svako ima prava izneti SVOJE MISLJENJE...
Daklke eto,videli smo Glasnika gde je to uradio i ja se recimo s tim slazem jermi pre svega,I DELUJE LOGICKI !!!
Sad me zanima koje je tvoje razmisljanje po ovome ?

Kad se kaze ima dve opcije to po meni podrazumeva da ne postoji konkretan Bibliski tekst koji to jasno i precizno otkriva .
E sad,posto to definiotivno nije relevantna cinjenica koja utice na veru u Boga a joa manje na versku praksu od koja zavisi spasenje gresnika, onda zakljucujemo da je sve to u zoni pretpostavki gde svako ima prava izneti SVOJE MISLJENJE...
Daklke eto,videli smo Glasnika gde je to uradio i ja se recimo s tim slazem jermi pre svega,I DELUJE LOGICKI !!!
Sad me zanima koje je tvoje razmisljanje po ovome ?
Glasnika?

Ima dve opcije.
Ili su se svadjali jer je Mihailo a i sotona hteo Mojsijevi telo da zakaci na zidu svoje primace sobe kao trofej.
kako da zakači materjalno telo kao trofej u duhovnom svetu?
A druga je da je Mihailo hteo da vaskrsne Mojsijevo telo a sotona se pozivao na Bozji zakon koji kaze da je plata za bezakonje smrt.
da je hteo da ga vaskrsne u telu to bi uradio ali nije
Ja cu uzeti ovu drugu opciju a prvu dajem ovima sto veruju u zagrobni zivot.
Trece nema.
mora da ima i treća i četvrta... meni nije nelogično ovo što Arijana tvrdi...da je Satana hteo da od Mojsija napravi lažnog boga..
četvrta opcija bi bila da je hteo da oskrnavi Mojsijevo telo i tako ga izvrgne ruglu i pokaže Jevrejima ko je gazda ovog sveta kome trebaju da se klanjaju...

kako da zakači materjalno telo kao trofej u duhovnom svetu?

da je hteo da ga vaskrsne u telu to bi uradio ali nije

mora da ima i treća i četvrta... meni nije nelogično ovo što Arijana tvrdi...da je Satana hteo da od Mojsija napravi lažnog boga..
četvrta opcija bi bila da je hteo da oskrnavi Mojsijevo telo i tako ga izvrgne ruglu i pokaže Jevrejima ko je gazda ovog sveta kome trebaju da se klanjaju...
Ne ova je.
Hteo je da mu razapne kozu u primacu sobu...
To je Sarkazam...

Back