svadba

Želim da napravim svadbenu žurku kad se budem venčavala, malu, jednostavnu, ali s mnogo stila i ukusa.

Samo najvažniji ljudi iz života, ne po krvi, već po prisustvu u njemu.

Ја ћу да зовем деду да донесе прасе и јагње на ражњу, и онда ћемо сви да једемо то, рукама наравно, и онда ћемо да се фатамо с' певаљку, и да јој остају наше масне шаке по хаљини.. Ето..

Svadbe ne podnosim i idem na njih samo kad moram.
Ne podnosim sve te obicaje, pocev od onog gadjanja jabuke, kupovine mlade i slicno.
Da ne pricam posle o onam krkanluku i djipanju u sali i cinjenici da vidis ljude, koje si do tada samo jednom u zivotu video.
Obicno gledam da se na takvim slavljima sto pre olesim, jer jedino tako mogu da postanem imun na sve to.

Ovde je generalno problem ako si drugaciji od drugih. Tako je i po ovom pitanju.
Za mene je idealna svadba u krugu najuze rodbine i prijatelja, uz jednu prijatnu atmosferu, gde moze da se poprica i zaplese uz neku normalnu muziku.

Mahom se danas svadbe prave da bi se zaradila kinta (pa onda kupis auto, ko casa, uvoz Nemacka, zena vozila do pijace po prokelj, blitvu... ) jos ako imas vecu familiju, bog da te vidi. Malo ko ce ti u koverat staviti toliko para da se ne zaradi. Ako je po osobi u nekom kic restoranu cena 20 do 30 e ne verujem da ce u poklon kovertu biti manje kinte. :D

Svadbe ne volim ni bilo kakvo drugo veselje tog tipa. Znaci stoline, zdera, znojenje i dehidriranje. Jedino sto mogu da skapiram kod toga je da neki tako zarade love i napune kucu poklonima.

Meni je najace kad na nasim svadbama udari harmonikas da peva od Bajage "Moji su drugovi" a cela svadba se uvati u onaj vozic ko telatabisi.

A udarno je i to kad iznose torutu a muzicar svira ratnicu pesmu " Mars na Drinu" a cela sala ili sator tapsu u ritmu pesme.

Back