Sva Muska Proljeca

Nije to umrtljavanje sebe, jer ti i dalje imas emocije, prozivljavas svoja iskustva, samo nisi o njima ovisan, sve ti se i dalje desava, ali imas budnog posmatraca. Rekoh vec emocije nam bogate zivot i nikako nisu negativne. Ovisnost je ono sto je negativno. Nekad je potrebno mnogo godina da se ona razvije. U sustini svaki covek je prica za sebe, najpodlozniji su joj temperamentni i strastveni. :wink:

Па јесте умртљавање...ако емоције схватиш као нешто што се дешава бомбардовањем неких ћелија у мозгу...значи ако стварно верујеш у то да су емоције продукт чистих физичких, хемијских, биолошких процеса...а не продукт нечег сасвим одвојеног (душе) и шта год ти се дешава...ти то схватиш као само још један трип у твојој глави...и кажеш себи...ма то се само мој мозак игра са мном,све је то утопија само, тако временом постајеш равнодушан, мртав :wink: . Значи ако стварно 100% верујеш у то што је наводно доказано...онда је ово логичан закључак...а ако је тако...онда је све један бесмисао...:wink:

divlja:
U sustini svaki covek je prica za sebe, najpodlozniji su joj temperamentni i strastveni. :wink:

Опет не мора да значи. Све је у томе да поставиш себи границу докле смеш да идеш, шта смеш да пробаш, шта не. Наравно ту је свест да ти каже шта је штетно, шта не. Конкретно...ужасно сам темпераментан (страствен? Можда, ту не могу да будем објективан), а не пијем, не пушим, никад нисам ни дувао, никад у кладионици нисам био...темперамент је више само карактеристика која те у добрим ситуацијама чини још бољим (шармантнијим, харизматичнијим, одлучнијим), а у лошим ситуацијама још лошијим (повећана агресивност или вероватноћа да направиш грешку нпр ). Значи нека неутрална карактеристика која појачава доживљај свега...:wink:

...ауууууу не памтим кад сам био озбиљан овде...:lol: ...то ме држало можда пар месеци кад сам се учланио...:lol:

Ljuba82:
Па јесте умртљавање...ако емоције схватиш као нешто што се дешава бомбардовањем неких ћелија у мозгу...значи ако стварно верујеш у то да су емоције продукт чистих физичких, хемијских, биолошких процеса...а не продукт нечег сасвим одвојеног (душе) и шта год ти се дешава...ти то схватиш као само још један трип у твојој глави...и кажеш себи...ма то се само мој мозак игра са мном,све је то утопија само, тако временом постајеш равнодушан, мртав :wink: . Значи ако стварно 100% верујеш у то што је наводно доказано...онда је ово логичан закључак...а ако је тако...онда је све један бесмисао...:wink:

Kakvo bre bombardovanje celija? :lol: Emocije su rezultat misli. Misao jos niko nije uspeo da "ulovi", "vidi" ili definise. Mozak se igra sa tobom, dok god nemas svesti o svojim mislima. Kad je imas to ne moze biti umrtvljenje, vec ozivljenje. Kad imas moc onda si ziv, kad nesto ima moc nad tobom onda si mrtav, jer nisi slobodan. :-P

Ljuba82:
Добила си живот да га проживиш а не да се снисходљиво уздржаваш од свега. Кад сам срећан...хоћу бре да проживим то, кад сам тужан...и то хоћу пређем. Мера мора постојати, слажем се. То је управо ствар морала и твог схватања праведности. Иста ствар је са страстима. Шта је лоше у задовољству неке летње романсе нпр, задовољству путовања, срећи кад Звезда освоји Лигу шампиона :lol: или уживању у омиљеном сладоледу?

А ово друго...не...не осећам се лоше кад не могу да задовољим своје страсти (можда зато што их могу задовољити :lol: ), нисам ја завистан од тога...могу без тога...али се поставља питање зашто бих без тога? :wink: Осећао сам се лоше кад сам изневерио своје принципе, моралне вредности и кад схватиш да си повредио друге......

Jednostavno citiram Ljubu u onome sto se slazem a da ne pisem isto..

Back