"Suze su OK"

Kiss_me

Aktivan član
Poruka
1.516
Pre par nedelja sam procitala ovu dramu Mirjane Bobic-Mojsilovic i tek tada videla da je to u stvari pisano za pozorisnu predstavu. U principu mi se dopala, i volela bih je pogledati, ali sam cula da ona vise ne igra. Sta vi mislite o ovom delu i da li znate da li je ipak jos negde na repertoaru?

ne igra se odavno...
premijera je bila u martu 1999 na maloj sceni Narodnog pozrista, Rasi Plaovic, u reziji Milana Karadzica a glavnu ulogu igrala je Tanja Bosković...tu su jos igrali vrsni, Vojin Cetkovic i Marko Nikolic, Predrag Tasovac, Suzana Petričević.....sve u svemu lak komad, populisticki i komercijalan...osvezenje za publiku u dobroj podeli i zanatski cistoj reziji...
ali ipak kada bi bila po meri, tj ostra, nazvala bi ovu dramu, odrazom epohalne praznine, koju kako god ja je nazvala je ipak gledalo deset hiljada ljudi... Nema patosa ali ima zabave i pomalo zivotne istine...

Posto pisem komentare za sve predstave koje sam gledala pronasla sam jedan dobar citat neke novinarke a sublimirace ti dubinu predstave i te zivotne istine koju sam drama nudi

"...svaki pijani, nabeđeni pesnik, u dva broja većim gaćama, za neku ženu može da bude kralj.." :lol:

...slazes se :lol:

p.s.
evo je jedna slicica sa probe (Tanja B. i Vojin C.)

Prilozi

• proba.jpg
    proba.jpg
    11,3 KB · Pregleda: 29
Hm, citajuci ovu dramu ja nisam njega dozivela tako, a nisam ni nju tako shvatila. Ne znam, mozda gresim, ali ja mislim da su oni samo ljudi koji, posebno ona, sto zbog vremena, sto zbog sticaja okolnosti ili nedostatka talenta, nisu uspeli da do kraja odsanjaju svoj san.
Zbog toga oni vide podrsku materijalnu ili duhovnu u onom drugom. Njemu je trebao krov nad glavom i neko da podnosi njegove hirove, a njoj mladji muskarac u kom ce ona, bar u svojim ocima, dobiti potvrdu sebe kao zene.

Iz licnog iskustva kazem, da ni jednom muskarcu ne mozemo toliko podilaziti i prastati kao onom pored koga se osecamo ZENOM u svakom smislu te reci.

Kiss_me:
Iz licnog iskustva kazem, da ni jednom muskarcu ne mozemo toliko podilaziti i prastati kao onom pored koga se osecamo ZENOM u svakom smislu te reci.

slazem se...ali ja sam ti izvela citat iz predstave utiska kada je drama vizelizovana ispalo je da je tako...naravno da nije

Back