SUV Dilema do 20.000 - 25.000 evra

Mazda i dizel nikako ne ide zajedno to je tako već zadnjih x godina ..Moze novo 150k pa sibaj dalje ..Benzin je dobra tako da ako gledas mazdu sa 100k km gledaj .bezinca..Volvo XC40 sa D4 motorom je dobar
AUDI Q sa 2,0tdi isto tako
X3 isto mada ne volim BMW x drive tj 4x4 tu je Audi tata .Od ta 4 sta god izaberes nećeš pogresiti ..Trazi održavan auto u verifikovanom servisu . JAGUAR Peugeot preskoci ..Jaguar preskup za održavanje a I preplatis ga kao auto radi znaka ..Peugeot klasa ispod ..Sva ova auta su skuplja za održavanje da se razumemo ali Jagi je bas preterano skup
.Jučer sam išao gledao jednog Tiguana mislim da je bio 2013 2,0tdi DSG 4x4 kolegi za dole ..9000€ mu je bila cena nzn za koliko su se pogodili na kraju ..267k km je prešao ali u dobrom stanju svi servisi u VW jako lep autic kaparisao ga je odmah kad sam mu javio ..Tako da i 200k nije problem ono što je problem to je ne održavanje auta

Jučer sam išao gledao jednog Tiguana mislim da je bio 2013 2,0tdi DSG 4x4 kolegi za dole ..9000€ mu je bila cena nzn za koliko su se pogodili na kraju ..267k km je prešao ali u dobrom stanju svi servisi u VW jako lep autic kaparisao ga je odmah kad sam mu javio
9.000€ , 267.000 km pređenih , ovo je čista nebuloza kakav savet mu daješ , jedino ako ne misliš da čovek ubaci još 10.000 € za oporavak tih auta

X3 isto mada ne volim BMW x drive tj 4x4 tu je Audi tata .Od ta 4 sta god izaberes nećeš pogresiti ..Trazi održavan auto u verifikovanom servisu . JAGUAR Peugeot preskoci ..Jaguar preskup za održavanje a I preplatis ga kao auto radi znaka ..Peugeot klasa ispod ..Sva ova auta su skuplja za održavanje da se razumemo ali Jagi je bas preterano skup
X3 pa to najgori auto to ako hoce da kupi i bankrotira ....

Pozdrav svima, zena i ja planiramo da kupimo polovan auto iz uvoza, ali se ne razumemo u automobile pa bi zeleli da cujemo vase utiske, iskustva i misljenja.
Nase interesovanje je SUV, i mi smo imali neku listu od 10-ak automobila, koju smo sveli na 4.

Uglavnom smo gledali sledece karakteristike:
Budzet:20.000-25.000 evra
Godiste: 2016+
Kilometraza: max do 100.000km,ali pozeljno bi bilo da bude manja, iznad toga bas i ne bi hteli
Motor: Dizel do 2.000 ccm i do 132kw
Sto se tice motora to smo uglavnom gledali zbog manje potrosnje, ali svaku sugestiju prihvatamo.

Ovo je lista od 4 SUV-a:
1. Hyundai Tuscon N-Line 1.6 CRDI
2. Peugeot 3008 novije godiste
3. Jaguar F-Pace 2018god (njega smo nasli u budgetu, ali je malo vise presao)
4. Mazda CX-5

Ostali SUV (vise se meni svidjaju po kareltaristikama nego mojoj zeni, ali ova 4 iznad smo se slozili)
5. Volvo XC40
6. BMW X1 ili X3
7. Audi Q5 ili Q2

Ovo su nama najbitniji parametri, ali posto mi nemamo pojma o tome koliko kostaju registracije, delovi, potrosnja, pouzdanost, sigurnost/bezbednost, koliko su kvalitetni sistemi za upravljanje, kocenje, kvalitet motora, i da li unutra ima dovoljno mesta za porodicu od 4 osobe i stvari, voleli bismo da cujemo sva vasa misljenja o navedenim ili ne navedenim modelima/markama automobila.

Samo da napomenem da ne bismo uzeli Tiguana, jednostavno nam se ne svidja auto.

Hvala unapred svima!
Ovo je lista onih koje bi ja izbegao:
1. Jaguar
2. BMW X3
3. Audi Q5
Nije bez razloga sto im cena drasticno pada cim izadju iz garancije.

Hvala, ali odlucili smo se za SUV ipak. Koji je razlog zasto ti ne bi vozio SUV?
Pa evo ako uporedim recimo odgovarajuće modele istog proizvođača, na primer Pežo 308 karavan i 3008, dobijam da je onaj prvi sa istim motorom brži, manje troši, stabilniji je i jeftinije mu je održavanje. Manje i košta. Takođe meni više odgovara položaj u ''običnom'' automobilu, nekako sam opušteniji. U SUV se lakše ulazi, ali kad sam već u njemu limuzina ili karavan se lakše vozi i meni jednostavno više odgovara.

Evo i jednog zanimljivog poređenja:

1. Hyundai Tuscon N-Line 1.6 CRDI
Nikada nisam upoznao nekoga da je licno imao Tucson-a te starije generacije. Redak je kod nas tako da je najbolje da potrazis iskustva na netu.

2. Peugeot 3008 novije godiste
Lepi automobili ali samo na oko i veoma precenjeni cak i kod apsolutno novih postoji tandrljanje raznih elemenata na losim putevima, a kod nas su svi putevi losi. Tako da ako nemas problem sa tim da das toliko para i da slusas tandrljanje i zveketanje onda zaobidji sve francuske marke (ovo dolazi od nekoga ko je kupio novog Captur-a pre dve godine) i naravno Suzuki i Hondu...

3. Jaguar F-Pace 2018god (njega smo nasli u budgetu, ali je malo vise presao)
Sta ce ti ovo u zivotu?

4. Mazda CX-5
Mazda ima problem sa prostorom na zadnjoj klupi jer mesta ima samo za decu i za odrasle osobe ako se voze do par kilometara. Dodatno se za motore preko 2000 kubika placa oko 90 000 poreza plus registracija sve ukupno izadje oko 1000 evra. Ali verovatno najbolji automobil iz ove liste u odnosu ulozeno / dobijeno, dodatno Mazde su generalno dosta tvrdi automobili i CX-5 ove starije generacije nema bas dobru zvucnu izolaciju. Zvucnu izolaciju su popravili tek na najnovijoj generaciji.

Poslednja izmena:

Back