SUV Dilema do 20.000 - 25.000 evra

Sta ti znaci 2,0? Ne razumem.
2.000ccm3 kubikaže
nego , evo ih ko bombone
IMG_20221212_112045060~5.jpg

nisu svi na broju , nedostaje još jedna 5ka , i jedna 3ka

Kakve veze ima motor od 2.0? Svi hondini motori su perfektni.
Trenutno imam 2 honde (civic 1.8 benzinac i crv 1.6 dizel). Imao sam civic-a starijeg 1.4 benzinac, a u firmi bivsoj sam imao dva accorda (2.0 benzinac i 2.2 dizel). Dakle, licno, veliko iskustvo sa 5 razlicitih hondi, godista od 2006. do 2019 (CRV je 2019.).

Nijedan od svih tih nije isao kod majstora za bilo kakvu popravku, osim za redovan servis (ulje, filteri, kocioni elementi, gume).

thumbnail-364x204.jpg
2003-honda-cr-v-lx-awd-4dr-suv-w-side-airbags.jpg

Trenutno imam 2 honde (civic 1.8 benzinac i crv 1.6 dizel). Imao sam civic-a starijeg 1.4 benzinac, a u firmi bivsoj sam imao dva accorda (2.0 benzinac i 2.2 dizel). Dakle, licno, veliko iskustvo sa 5 razlicitih hondi, godista od 2006. do 2019 (CRV je 2019.).

Nijedan od svih tih nije isao kod majstora za bilo kakvu popravku, osim za redovan servis (ulje, filteri, kocioni elementi, gume).
ako već pričamo o CRV u ova generacija 2000/2005 , 2.0 benzinac vvti je pun pogodak

Nisam bio oduševljen skoro novim hondinim suvom dosta toga se klatilo i klimalo kao npr kvake na vratima. Velike masivne a kao da će svakog trenutka otpasti. I unutra dosta zvukova, iz motora ko da je jugo dolazi zvuk.
Ne znam sta vozis, moj civic je sad na 240K, vozim ga gas-patos, nista ne skripi, nista se ne cuje, nista ne zvecka.
Na 130km/h (brzina u Srbiji), se ne cuje motor skoro uopste unutra.
Sad ga zena tera na posao svakog dana, presrecna i prezadovoljna (a i ona je jako brz vozac, uopste ne vozi kao tipicno zensko, na posao ide 20-tak km autoputem, i izlazi redovno na 180km/h).

Ima veze ti stariji 1,8 varijavilni su odlični .. novi 1,5 benzinac npr je teško sranje..

Ja znam nekoliko ljudi koji ih imaju vec par godina i niko se ne zali - voze i uzivaju.
Znam i ja jednog koji je u prvih godinu dana 6 puta bio u servisu po 15-20dana ..Na kraju trazio pare nazad ..a i nije jedini to je opste poznato da su ti motori promašaj...Nzn jesu li to sredili ne pratim zadnjih godinu dve ali sve I jedan je bio pozvan nazad u servis ..

Izgleda sa nisu ..
Honda owners are raising a class action lawsuit against the automaker, alleging that Honda has been selling 2018-2021 models with an engine defect that causes excessive oil dilution. The plaintiffs claim that the defect reduces performance and drivability, and may even lead to engine failure. If you own a MY2018-2021 Honda with the “Earth Dreams” 1.5L turbo direct injection engine, you may want to consider joining the class action lawsuit.

Sta fali elektronici i senzorima?
pa nista kad se stavi normalan broj, al kad ih nakitis ko bozicnu jelku onda stvara problem..nije ti se desilo..budi sretan..ja imam gresku na mom starom autu egr, svijetli vec duze vrijeme, ne jednu godinu vec vise..i fino se odvezem do bosne i vrnem bez problema..auto imam od 2013, brisace nisam promjenio jos. ulje filter svake druge godine..zracni sam promjeno tek ove godine..filter kabine pre 2 godino..takodje svjecice pre 2 god. termostat ni pipno..alternator pre 2 god, crko njega sam promjenio..auto oko 195.000 milja..sijalice, otkad ga imam samo jednu na zadnjim tablicama...

Back