SUSE LINUX 9.2

Molim vas da mi neko posalje link skripte o suse linuxu
Na koje skripte mislis?

ili da mi sve detaljno objasne . . .
Sta konkretno?

kako se podesava i kako se instalira . . . hvala u napred . .

Posto nisi jos instalirao suse, preporucujem ti da probas ubuntu jer ima vecu zajednicu i vise smo upuceni u instalaciju i podesavanje sistema. Probaj najnovji ubuntu 10.10. Skoro sve je isto. U okviru teme tutorijali imas linkove do tema/poruka koje opisuju instalaciju pojedinih verzija i kako se vrsi podesavanje sistema.

Kako ne razumes . . . racunar koji trebam da sredim koristi se kao server do sada je radio na suse linux 9.2 . . . e sada bi ja opet teo da reinstaliram sistem i da ga podesim vezano sa starim podesavanjima . . .

Poslednja izmena:
Ne,stvarno mi nije jasno...
Sta to nema OpenSUSE 11.3 a ima suse 9.2?
Ako treba da sacuvas nesto,uradi kao sto ti rece @dujkenujkeme i sve to ubacis u novoinstalirani sistem.
Mada i dalje mi nije jasno sta zelis :)

vidi u čemu je stvar , u tom /etc folderu se nalaze
podešavanja i onda da bi postavio kao što je bilo
pre nego što se obriše stari sistem moraš da vidiš kako je već bilo podešeno ;)

zato je preporučljivo u toku same eksploatacije sistema da
se s vremena na vreme pravi back-up /etc foldera :D

a moraš da znaš i koji su paketi bili instalisani , odnosno za šta je služio kao server?
(šta mu je otišlo , neki hardver ili hard disk ? )
ako stavljaš na novi hardver očekuj da nećeš imati drjvere u tom starom kernelu 2.6.8, za novu ploču i slično

suse ima specifična podešavanja , i nisam siguran , ali mislim da je imao neku funkciju u yast-u da on exportuje trenutna podešavanja sistema , pa se pose uvezu :think:

za sama podešavanja za neku serversku funkciju , na primer apache ili nešto treće postoje posebna HOWTO uputstva :think:
(koja su manje ili više komplikovana)

ti možeš da pitaš i na elite security na primer jer su tamo verziraniji na server upotrebu, ili na suse forumu nekom ili mailing listi,
mada očekuj odgovore u smislu "read the manual"

Back