Surovost sa zivotinjama

Bravo.

Rec humanost u doslovnom prevodu znaci "ljudskost".
Sad, sto mi volimo da sve sto nam je po volji nazivamo "humanim", jeste zbog naseg pomanjkanja poznavanja semantike. Isto tako je istina da rec "humano" sve redje oznacava nesto "lepo", jer je sve manje lepog, normalnog i opravdanog ponasanja unutar ljudske vrste (prema drugim vrstama, kao i prema vlastitoj).

Ali, nikada se nije desilo da pingvinima zapreti izumiranje zbog toga sto ih jedu orke, kao ni misevima zato sto ih jedu macke.

Tako je! A ljudi se od svojih žrtava ne prehranjuju uvek... I to je ono najogavnije...

Ma ok sto ubijaju ali sto ih seckaju kao sto su seckali oni iz evropske unije skoro dzukce! I kad ubijaju treba u skladu sa prirodom jer npr lav ubija skoro pa bezbolno jer prvo gusi zrtvu dok ne izgubi svest. Jednino zmija guta poluziv plen..

I licno mislim da jesti zivotinje za ljude prestavlja neku vrstu zadovoljstva sto je...... Pojesti nekog i osteiti se ne znam ni ja sta... Evo npr u kafani odbegli poslanik se postuju samo neakakvipeceni prasici i kobasice. Recite vi mene da li je zbog toga sto je ukusno ili je nesto drugo u pitanju?

Opet to humanije ubijanje, ja sam počela ospice da dobijam od te humanosti.
Životinje ubijaju onako kakO najbolje znaju i umeju da bi zadovoljile svoj
nagon za opstankom i tu nikakve humanosti nema.

Zivotinje po prirodi humano ubijaju jer su tako napravljene, samostvorene kako god... Evo ja tvrdim da je skoro svaki covek veca zivotinja od bilo koje zveri. Zar mozes zivotinji da zameris sto se hrani drugom a pritom sama isto radis i to na mnogo bolniji nacin nego oni? Cak zivotinje se pare samo u odredjeno doba tj kad je potrebno i kad ima svrhu a to je ostavljanje potomstva. Znaci otpada ona prica o zivotinjskim nagonima i kako treba da budemo humaniji. I jos zivotinje jedu ekonomicno. Zivotinje nemaju spoznaju dobra i zla ali zato znaju da tuguju. Dakle zivotinja ne moze biti zla vec samo covek i cak gotovo svaki covek je vise zao od bilo koje zveri.

Poslednja izmena:
Opet to humanije ubijanje, ja sam počela ospice da dobijam od te humanosti.
Životinje ubijaju onako kakO najbolje znaju i umeju da bi zadovoljile svoj
nagon za opstankom i tu nikakve humanosti nema.

Zivotinje po prirodi humano ubijaju jer su tako napravljene. Evo ja tvrdim da je skoro svaki covek veca zivotinja od bilo koje zveri. Zar mozes zivotinji da zameris sto se hrani drugom a pritom sama isto radis i to na mnogo bolniji nacin nego oni? Cak zivotinje se pare samo u odredjeno doba tj kad je potrebno i kad ima svrhu a to je ostavljanje potomstva. Znaci otpada ona prica o zivotinjskim nagonima i kako treba da budemo humaniji. I jos zivotinje jedu ekonomicno. Zivotinje nemaju spoznaju dobra i zla ali zato znaju da tuguju. Dakle zivotinja ne moze biti zla vec samo covek i cak gotovo svaki covek je vise zao od bilo koje zveri. Pogledaj samo sta covek radi svom bratu a onda pogledaj copor vukova. Vukovi se u retkim slucajevima medjusobno ubijaju, jedino se pofajtaju oko zenke ili vlasti... Homo homini lupus est se pokazalo na Haitiju. Kad nema hrane otimace se oko nje kao vukovi kad ima bacaju delove mesa rasparcane zvotinje. Kradu jedni od drugih, ubijaju se za hranu....Cak u nekim situacijama covek bi pojeo drugog. Ali zato covek ima slobodnu volju i moze da bude i vuk ali takodje i jelen. Vuk budi vuku, jelen jelenu.

I licno mislim da jesti zivotinje za ljude prestavlja neku vrstu zadovoljstva sto je...... Pojesti nekog i osteiti se ne znam ni ja sta... Evo npr u kafani odbegli poslanik se postuju samo neakakvipeceni prasici i kobasice. Recite vi mene da li je zbog toga sto je ukusno ili je nesto drugo u pitanju?

Mislim da je to više stvar navike, a i ljudi na ovim prostorima su slabo upućeni u začine i u ukusne načine spremanja vegetarijanske hrane; jedino znaju da ispeku šniclu i to ti je to - slabo umeće...

Mislim da je to više stvar navike, a i ljudi na ovim prostorima su slabo upućeni u začine i u ukusne načine spremanja vegetarijanske hrane; jedino znaju da ispeku šniclu i to ti je to - slabo umeće...

Ne nego ljudi uzvaju da klopaju nesto sto se kretalo. Prvo radi ukusa a drugo sto je za to potrebno nekog zkalati. Naravno da ima onih kojima to nije preokupacija ili da nece da se izdvajaju od gomile... nesvesni je klanicari ubijaju dok bi oni pri toj sceni vecinom povratili..

Moj stav je ubij ga ali posteno i nemoj da ga mucis. Ako ti se jede nesto sto se krece uzmi pusku pa na dvoboj sa divljom svinjom. Ko pobedi pobedio je a nek pobedi jaci, spretniji ili kome se posreci. To je fer!

Predlazem da oni koji misle isto me kontaktiraju kako bi napravili grupu koja bi se bavila ovom problematikom.

Dnevno se kolje 25 miliona živih bića

Danas na Zemlji čak četiri milijarde ljudi živi pretežno vegetarijanski, a zadnjih je stotinjak godina stvorena već jasno izražena svest o nužnosti aktivnog angažovanja u ovom materijalnom svetu izokrenutih vrednosti, koji se, taj naopaki svet, možda, najbolje može sagledati iz vizure polumrtve, nedoubijene svinje obešene naglavce dok juri, samrtno vrišteći, pokretnom trakom u sterilnoj klanici koja izgleda kao unutrašnjost svemirskog broda Enterprisea.

Sve svetske i domaće aktivističke organizacije prijatelja životinja ističu da je njihov cilj da spreče upravo taj trenutak, jer kada do njega dođe - kasno je za sve. Treba delovati pre nego vas obese naglavačke.

Svinja iz mog primera sutra možete biti vi što se, nažalost, i dogodilo milionima žrtava holokausta koji su ubijani po istim principima kako se danas kolju životinje, po klanicama u vašem i mojem susedstvu. Godišnje se danas, samo u SAD - u, mučki ubije 9,4 milijardi životinja, od čega pilića 8 milijardi. To znači da se dnevno kolje 25 miliona živih bića.

Ta vruća i sramna prljava veza između eugenike nastale u SAD - u, holokausta i današnjih mega - klanica podrobno je opisana u knjizi "Večna Treblinka" Charlesa Patersona. Sličnosti nabrajene u knjizi, zapravo istosti, između nacističkog genocida i današnjeg institucionalizovanog ubijanja životinja jednostavno bodu i peku oči pa većina ljudi, baš kao i većina Nemaca za vrieme holokausta, ne žele previše slušati o tome jer - kvari im apetit i remeti programirani šoping raspored, a i nešto ih, kad to čuju, iznutra zapecka.

Pravi etivegetarijanac današnjice je upravo suprotno od toga - onaj koji svakoj životinji može pogledati ravno u oči. Etivegetarijancem se postaje iz etičkih razloga i uverenja, kada se svom svojom nutrinom oseti da nema ama baš nikakvog opravdanja da se upravo ljudima i jedino ljudima da status moralno superiornijih bića od svih drugih živih stvorenja koja nastanjuju Zemlju. Uostalom, etivegetarijanci su ljudi koji ne bi jeli meso ni da sto nauka objavi da je nejedenje mesa štetno po zdravlje.

Mislim, gušteri... Teorije zavere... Ne smem da se opterećujem, makar mi sve to u podsvesti i delovalo bar malo logično. Pročitao moj post na temi? Uvrstila bih se u kreacioniste-verujem u Boga i Darvina po tom pitanju. Ali da ne spamujemo više...

Od svih mucenja zivotinja, mislim da mi je to nesto najgore.Sinoc sam po drugi put gledala "Earthlings" i mislim da mi se za ceo zivot urezao prizor bebe foke kojoj su odrali krzno,njene tuzne okice i krvavo telo posle toga, i na sve to mama dolazi kod nje i pocne da place.Vecina vas je verovatno gledala taj dokumentarac, znate na sta mislim.:sad2:

Ljudska bolesna masta cini svasta

My name is Lucky Lucy and I was tied to a railway line to be hit by a train.

All I remember is that I was happy and playing, I was fed and didn’t go hungry. Perhaps my owner did love me at one stage cause I lived well and warm, I was clean and had friends to play with and I found a boyfriend and carried his babies, but then suddenly for some reason something changed in my owner.

He went looking for a strong rope, something that couldn’t snap or get loose and he took me with him, which I thought would be the usual stroll you go on with your owner. But then we were at the train tracks and he grabbed me, took my hind legs and stretched them out to be tied to my front legs, them my body stretched, was tied to the railway line. Then he took my head and tied it to the bolt that holds the track in place. My head must have been about a centimetre away from the track.

Then he turned and walked away… didn’t even look back. I thought at first this must be a game but he disappeared. I didn’t know what was going on – then I felt the vibration and heard the noise… I saw this huge train coming at me and I couldn’t move… I tried with all my strength but I just couldn’t move…

The train went over my leg – my paw was gone and my muscle had been ripped from my already smashed bone.

I didn’t feel any more… I just lay dead still and waited to die – a few more trains went over me… I just closed my eyes and hoped I would die soon to end this agony.

Out of nowhere this man saw me, he screamed and ran away only to come back with two people. They jumped out of their car and cut my neck and paws from the ropes. I don’t know if my life was now going to be completely over cause who would want to keep me alive – in my state?

They put me in their car and took me to the hospital. I head the lady and man say “Hold on for us girl… don’t give up… we will help you”.

Now I will try my best to pull through, I know they are asking everyone to pray for me, so I will pray for me too.

slike ove jadne kuce https://www.facebook.com/group.php?...#!/photo_search.php?oid=282474419606&view=all

i eto...sta je bolesniku to znacilo uopste?

:rida:

Takve "vlasnike" bih ja vezala za prugu, isto to što su učinili psu.. :evil: .. i NE; NE BIH SE OSVRNULA ZA SOBOM ...

:rida:

Od jutros sve ovakve vesti.
ŠTA JE TO ŠTO TERA LJUDE DA TO ČINE?
KOIKO NEKO MOŽE BITI BOLESTAN DA TO URADI?????
Ne mogu da shvatim :sad2: .

Back