SUROGAT-ZAMENSKA MAJKA

U Meksiku su upravo danas doneli Zakon o iznajmljivanju materica onim zenama koje ne mogu same da nose svoje dete!

Uzme se celija majke, oplodi spermom muza in vitro i oplodjena celija se ubaci u telo zene koja ce sluziti kao INKUBATOR devet meseci !

Kad se dete rodi, zena koja ga je nosila predaje ga njegovim roditeljma, uz lepu novcanu nadonadu.

Sta mislite o tome ?

to je buducnost covecanstva..rent-a-organ

mada ako cemo realno i mi muskarci smo u stanju da iznajmimo nas organ tu i tamo i damo ejaklulat... sto bi pa ovo bilo drugacije...

Da,oglas je istinit,zelela bih da nekom bracnom paru pomognem time sto bih bila surogat iliti zamenska majka.Znam da mnogi parovi zele da stupe u kontakt sa osobom poput mene ali jednostavno ne postoji mesto gde bi nasli takvu osobu kao sto ni ja ne znam gde bih mogla da nadjem ozbiljan par.
Posto ne mogu ovde da ostavim svoju mail adresu neka me kontaktiraju na private oni koji su ozbiljni i zainteresovani i lako cemo stupiti u kontakt.I necu da se upustam u bezvezne diskusije sa osobama koje nemaju pojma sta znaci surogat majka a ipak 'imaju misljenje o tome'

Ja, koliko znam, trenutno u Srbiji je to nezakonito.

"Zakon zabranjuje surogat majčinstvo

U Srbiji zakon ne dozvoljava postojanje surogat majki, rađanje dece za novac, ili kao uslugu bliskim rođacima.

Odgovorno lice i ustanova koja bi bila umešana u ovaj proces, platili bi kaznu i do milion dinara, a direktni akteri, odnosno majka, otac i surogat majka, mogli bi da dobiju kaznu od tri do deset godina zatvora."

Ako imas dosta para , nadji neko resenje u inostranstvu .

Dali neko ima iskustva ili informaciju gde je zakonski regulisano surogat materinstvo.Koliko kosta, koji su prvi koraci ,svaka informacija bi mi dobro dosla jer mi je to poslednja nada posle dve vanmatericne i osam neuspela pokusaja vantelesne.

Sve ostale opcije si iscrpila?Pitas koliko kosta.Koliko po tebi bi bila realna cena za jedno dete koje nosi tvoje neprocenjive gene?A ako bi bili blizanci,je l cena manja?Znas ono trgovacka navlakusa,kilo secera ili 5 kg,koje platis kao 4 pojedinacno.Pitanje ti nije bas na mestu,tj nije draga precizno,jer to je isto kao da pitas koliko kosta da kupim auto.Koji auto?A u ovom slicaju mogla bi jeftino proci ako nadjes neku pacenicu koja je toliko ocajna da bi ti za lovu rodila dete! Jos ako je maloletna,super!
Pazi joj pitanja,ima li neko iskustva!:dash::dash::dash: Jes to na nekom americkom filmu gledala,pa bi i to zlo kod nas da uvedes?

Извини, мало сам ишчитала твоје постове...и заиста ме интересују твоји мотиви да непознатим људима постанеш сурогат-мајка.
Имаш ли деце?
мсм јесте цитат стар сто година
без обзира мислим да је актуелан
у овом случају мислим да је у питању чиста зарада као мотив за сурогат материнство

Sve ostale opcije si iscrpila?Pitas koliko kosta.Koliko po tebi bi bila realna cena za jedno dete koje nosi tvoje neprocenjive gene?A ako bi bili blizanci,je l cena manja?Znas ono trgovacka navlakusa,kilo secera ili 5 kg,koje platis kao 4 pojedinacno.Pitanje ti nije bas na mestu,tj nije draga precizno,jer to je isto kao da pitas koliko kosta da kupim auto.Koji auto?A u ovom slicaju mogla bi jeftino proci ako nadjes neku pacenicu koja je toliko ocajna da bi ti za lovu rodila dete! Jos ako je maloletna,super!
Pazi joj pitanja,ima li neko iskustva!:dash::dash::dash: Jes to na nekom americkom filmu gledala,pa bi i to zlo kod nas da uvedes?
па ако је малолетна (16-17 год) то само значи да је здрава
ако се слажу њени родитељи што да не
јел тако?

Nemoj tako kanarinka, ne znamo kako je to kad nemas svoje dete...Mada ja mislim da je usvajanje nesto sto bi trebalo da ti bude opcija. Sto se tice surogat materinstva, o tome ne znam bas nista.

Nemoj tako kanarinka, ne znamo kako je to kad nemas svoje dete....

тако је
другачије се мисли кад имаш дете
и кад немаш и мучиш се да га добијеш
ја нисам за сурогат материнство
нит бих платила жену да ми роди дете, нит бих ја некоме родила, нарочито не за паре
ипак ја сам без проблема затруднела и родила 2 пута, тако да нисам ни меродавна
а и ко зна како би размишљала да је све било другачије

Ostavljam svoju mail adresu dalekojesunce1@gmail.com ozbiljni smo bracni par.Hvala bogu da ima bar neko da razume nasu patnju, i bar recima nam pomogne da je podelimo.

Kad razgranicis u svojoj glavi sta zelis,manja ce patnja biti!Kao roditelj se mozes ostvariti usvajanjem deteta,jer roditeljstvo je briga,davanje ljubavi,vaspitavanje,malo ima veze sa genima.Moze se desiti zamena beba u porodilistu,a ti bi gajila tudju bebu kao svoju neznajuci da je tudja.Dakle sve je u glavi.Drugo,ima parova koji mogu roditi svoje,ali se rodi bolesno ili mentalno ili fizicki.Mislis li da je takvim parovima najvaznija cinjenica sto je to dete genetski njihovo?Verujem da bi radije da imaju zdravo,makar i "tudje"dete.Uglavnom,zelim reci da je tvoja zelja da budes roditelj ostvarljiva,vise od onog ko ima bolesno svoje dete,a zeli zdravo!Oprosti sto sam gruba,ali mozda cu te time podstaci da razmisljas u drugom pravcu,pre nego li ti pisem srceparajuce recenice"razumevanja"tvog problema! Imas dve opcije,ili da se pomiris da ne mozes imati svoje dete i ziveti sa tim,ili se ipak ostvariti kao roditelj odgajivsi"tudje"dete,koje postaje tvoje kad mu pruzis ljubav,vaspitanje i toplinu svog doma!

Kad razgranicis u svojoj glavi sta zelis,manja ce patnja biti!Kao roditelj se mozes ostvariti usvajanjem deteta,jer roditeljstvo je briga,davanje ljubavi,vaspitavanje,malo ima veze sa genima.Moze se desiti zamena beba u porodilistu,a ti bi gajila tudju bebu kao svoju neznajuci da je tudja.Dakle sve je u glavi.Drugo,ima parova koji mogu roditi svoje,ali se rodi bolesno ili mentalno ili fizicki.Mislis li da je takvim parovima najvaznija cinjenica sto je to dete genetski njihovo?Verujem da bi radije da imaju zdravo,makar i "tudje"dete.Uglavnom,zelim reci da je tvoja zelja da budes roditelj ostvarljiva,vise od onog ko ima bolesno svoje dete,a zeli zdravo!Oprosti sto sam gruba,ali mozda cu te time podstaci da razmisljas u drugom pravcu,pre nego li ti pisem srceparajuce recenice"razumevanja"tvog problema! Imas dve opcije,ili da se pomiris da ne mozes imati svoje dete i ziveti sa tim,ili se ipak ostvariti kao roditelj odgajivsi"tudje"dete,koje postaje tvoje kad mu pruzis ljubav,vaspitanje i toplinu svog doma!

делом се слажем са тобом
али што се тиче замене беба у породилишту, шансе су ипак, ипак, мале (не кажем да није могуће "преварити"мајку)
ебига, првог дана након порођаја знала сам која је моја беба, ма шта првог дана, прве секунде након порођаја

а што се тиче менталних и других обољења, ту се слажем са тобом
чак нису толико одговорни ни само гени него и понашање у току трудноће
пушење, стресови, излагање вирусима итд итд итд у току трудноће могу довести до трајних обољења детета
и онда, шта, тражићемо новац назад,шта? или нећемо платити јер нисмо задовољни услугом?
мсм питам само
шта ако се након трудноће сурогат материнством роди болесно дете?

..nisi gruba nego gurash nos gde mu nije mesto i solish pamet zeni koja te nije pitala za mishljenje..
..ako nemash odgovor na pitanja koje je postavila - nije ti bash oglavu da kucash da bi kucala.. :roll:

..kod nas nije dozvoljeno surogat materinstvo, ali vec preko granice jeste, zene idu na VTO u inostranstvo, poradjaju se u inostranstvu, nije problem ni to obaviti u inostranstvu..
..verujem da je zena vec dobila na pp ili na mail detalje, a ti nastavi da trubish, slobodno.. :neutral:
..

Na koji način si ti ugrožena njenom odlukom da plati surogat majku? Sa kojim pravom joj namećeš svoje viđenje morala? I poturaš joj opciju usvajanja pod nos jer je tvoja sestra usvojila dete. Mnogi ljudi ne žele da gaje tuđu decu. Žele svoju. Ako im surogat majka to može omogućiti, zašto da ne. Ako je human gest biti donator bubrega ili koštane srži, zašto je nemoralno pozajmiti matericu?

..nisi gruba nego gurash nos gde mu nije mesto i solish pamet zeni koja te nije pitala za mishljenje..
..ako nemash odgovor na pitanja koje je postavila - nije ti bash oglavu da kucash da bi kucala.. :roll:

..kod nas nije dozvoljeno surogat materinstvo, ali vec preko granice jeste, zene idu na VTO u inostranstvo, poradjaju se u inostranstvu, nije problem ni to obaviti u inostranstvu..
..verujem da je zena vec dobila na pp ili na mail detalje, a ti nastavi da trubish, slobodno.. :neutral:
..
Draga moja,na forumu se diskutuje i iznosi misljenje!Ko ne zeli cuti i drugu stranu medalje,ne mora javno iznositi svoj problem!A da li ja trubim ili to cinis ti,je diskutabilno!Ja svoje probleme resavam na prilozeni nacin,sagledam sta mogu,a sta ne mogu,podvucem crtu i ne jadikujem.Svako od nas ima neki svoj problem,koji mu se cini najvecim.A neretko sam problem i ne mozes realno sagledati iz centra,bolje ga vidi onaj sa strane.Ti savetujes da ona ili bilo ko drugi prekrsi zakon i drzavni i moralni,samo da bi svoj sebicluk zadovoljila?

делом се слажем са тобом
али што се тиче замене беба у породилишту, шансе су ипак, ипак, мале (не кажем да није могуће "преварити"мајку)
ебига, првог дана након порођаја знала сам која је моја беба, ма шта првог дана, прве секунде након порођаја

а што се тиче менталних и других обољења, ту се слажем са тобом
чак нису толико одговорни ни само гени него и понашање у току трудноће
пушење, стресови, излагање вирусима итд итд итд у току трудноће могу довести до трајних обољења детета
и онда, шта, тражићемо новац назад,шта? или нећемо платити јер нисмо задовољни услугом?
мсм питам само
шта ако се након трудноће сурогат материнством роди болесно дете?[/B]

Šta ako se normalnom trudnoćom dobije bolesno dete?

Šta ako se veštačkom oplodnjom dobije bolesno dete?

Šta ako se veštačkom oplodnjom uz pomoć donatora sperme ili jajne ćelije dobije bolesno dete?

Šta ako surogat majka rodi zdravo dete a biološku udari tramvaj nakon par meseci? Mislim, ovu igru možemo igrati u nedogled.

- - - - - - - - - -

Draga moja,na forumu se diskutuje i iznosi misljenje!Ko ne zeli cuti i drugu stranu medalje,ne mora javno iznositi svoj problem!A da li ja trubim ili to cinis ti,je diskutabilno!Ja svoje probleme resavam na prilozeni nacin,sagledam sta mogu,a sta ne mogu,podvucem crtu i ne jadikujem.Svako od nas ima neki svoj problem,koji mu se cini najvecim.A neretko sam problem i ne mozes realno sagledati iz centra,bolje ga vidi onaj sa strane.Ti savetujes da ona ili bilo ko drugi prekrsi zakon i drzavni i moralni,samo da bi svoj sebicluk zadovoljila?

Šta je nemoralno i sebično u tome što neko želi dete?

A i tebi je lako da pljuckaš i morališeš kada svoju biološku decu imaš. Šta bi bilo da ih ne možeš imati?

..ja savetujem da ona uradi ono shto zeli tamo gde moze, po zakonu..
..sumnjam da za sve ove godine nije ideju usvajanja pretresla uzduz i popreko..

..sasvim je ok izneti svoje mishljenje gde se trazi, zena trazi informacije..
..kao da si otishla na pdf oglasi pa krenula da objashnjavash nekom ko trazi (npr) bebisiterku zashto je bolji vrtic.. :roll:

Na koji način si ti ugrožena njenom odlukom da plati surogat majku? Sa kojim pravom joj namećeš svoje viđenje morala? I poturaš joj opciju usvajanja pod nos jer je tvoja sestra usvojila dete. Mnogi ljudi ne žele da gaje tuđu decu. Žele svoju. Ako im surogat majka to može omogućiti, zašto da ne. Ako je human gest biti donator bubrega ili koštane srži, zašto je nemoralno pozajmiti matericu?

Humanost koja je povezana sa novcem?Bubreg se donira uglavnom nekom iz familije,ne naplacuje se,i njegovo doniranje se ne moze porediti sa surogatstvom.Zamisli koliko ocajna moras biti da kako ti kazes iznajmis matericu za novac?Pitas li se ti kako je toj zeni iako genetski dete nije njeno?A ako ne oseca bas nista,onda bas i nije psihicki normalna.Ali vas nije briga kako je surogatu,samo je bitno da se zadovolji zelja onoga ko ne moze roditi!

- - - - - - - - - -

..ja savetujem da ona uradi ono shto zeli tamo gde moze, po zakonu..
..sumnjam da za sve ove godine nije ideju usvajanja pretresla uzduz i popreko..

..sasvim je ok izneti svoje mishljenje gde se trazi, zena trazi informacije..
..kao da si otishla na pdf oglasi pa krenula da objashnjavash nekom ko trazi (npr) bebisiterku zashto je bolji vrtic.. :roll:

To je ono sto mi smeta,oglas za kupovinu deteta,pobogu!

..kanarinka, ja sam prva protiv surogat materinstva (iliti iznajmljivanja materice) ukoliko postoji bilo koji drugi nachin dolaska do deteta,
ali ne zato shto mi je zao profesionalnih trudnica ili zato shto se placa nekome za telo (too se oduvek radilo, da li cesh iznajmiti mishice ili mozak ili neshto ochiglednije :roll: ),
vec zato shto mislim da je za razvoj bebe u stomaku jako vazan emocionalni kontakt sa onom u chijem telu raste..

..u sluchajevima gde nema drugog izbora, podrzavam i to..
..usvajanje je neizvesan proces u kom najveci broj parova i ne docheka dete pre nego shto izadje iz kategorije podobnih po godinama..

- - - - - - - - - -

Šta je nemoralno i sebično u tome što neko želi dete?

A i tebi je lako da pljuckaš i morališeš kada svoju biološku decu imaš. Šta bi bilo da ih ne možeš imati?

Sebicno je to sto se novcem zeli kupiti ono sto ti iz nekog razloga priroda nije dala! Iskustvo mi kaze da sve sto je na silu,ne moze biti dobro!
A i ti sad igras igru sta bi bilo kad bi bilo.Ne znam sta bi bilo da ne mogu imati svoju decu,i sta god rekla bilo bi nagadjanje.
Sagledavam problem i iz drugog ugla,ne samo jednostrano kako vi to cinite.Zamisli da je dozvoljeno surogatstvo kod nas,pa nam temu otvori zena koja je iznajmila matericu za novce,tj nema tu mesta dobrocinstvu,i pita nas za savet kako da nastavi da zivi svoj zivot iako je ucinila sa jedne strane dobro delo,ali ipak joj stoji kost u grlu?

Back