Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 236.176
aha i celulit im izgleda zivo..cek par godina kad im se pojave rupe i po faci
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...aluminijum zamenili srebrom...sta je sledece zlato ili ziva![]()
...a jel zapusava pore...pa i aluminijum ih je ubijao valjda![]()
..a sta onda ubija bakterije u onom mom vichyju...jel zinc gluconate![]()
..pa sta onda, isto se znojim ali nema mirisa...propylene glycol.. sodium - stearate, hydroxide, lauryl sulfate, palmitoyl proline, styrene/acrylates copolymer, stearath-100 + propylene glycol, glycerin, behenic acid, edta, nymphaea alba extract...ili neki tajni sastojak koji nisu napisali![]()
Ne znam kako funkcioniše al sam siguran da nije dobro za kožu,pogotovo na tom mestu gde lako može doći do iritacije.U vreloj Podgorici probao sam limunov sok ispod pazuha...djeluje odlično! Začuđen sam, ima li neko pretpostavku kako limunov sok funkcioniše?
Limunska kiselina nikako ne može biti antibiotik.Možda baktericid ali ni to nije preterano verovatno.Sve u svemu, nije dobro za kožu spuštati pH ispod prirodne pH kože.Kako rece Dusa, zaista djeluje cijeli dan...probao sam dva puta, i drugi put sam osjetio blago peckanje pri nanošenju, ipak se radi o kiselini; ali ništa strašno, prođe za par sekundi...pretpostavljam da eterična ulja limuna imaju neku funkciju u neutralisanju mirisa znoja, a limunska kiselina djeluje kao antibiotik...sve u svemu, preporučujem, dodatna testiranja u toku![]()
Ne znam kako funkcioniše al sam siguran da nije dobro za kožu,pogotovo na tom mestu gde lako može doći do iritacije.
Zato što znam koliki je pH limunovog soka.pH=2,3 dok je pH kože 5,5.To znači da je konc. H+ jona(koji su nosioci kiselosti) 1585 puta veća nego ona koja prirodno odgovara koži.Da li je to za igru?To može dovesti do oštećenja epitela,iritacije kože i dosle duže upotrebe do perutanja kože.Kozmetička sredstva za negu kože moraju ispunjavati zahtev da su pH izbalansirana.A zasto si siguran ? Ja nisam primetila da mi nesto fali . A kad koristimo dezodoranse sa mnostvom hemikalija u njima da li je to dobro ? I koliki je njihov ph? Otkud unapred strah od neceg prirodnog a ni ne razmisljamo kad koristimo "hemiju "
Limun je kiseo ali kad se pije on alkalizuje organizam, mozda tako i na kozi deluje alkalno .Andreavk je nabrojala sta sve sadrzi dezodorans i ja izmedju te silne hemije sto ne znam kako deluje na limfne zlezde ( a sigurna sam da nije dobro , stavise kazu da Al u antiperspirantima izaziva rak dojke ) i limuna biram limun .Koristim ga duze i nisam primetila iritaciju koze. Naravno svako od nas ima izbor sta ce da unese u organizam ili da stavi na kozuZato što znam koliki je pH limunovog soka.pH=2,3 dok je pH kože 5,5.To znači da je konc. H+ jona(koji su nosioci kiselosti) 1585 puta veća nego ona koja prirodno odgovara koži.Da li je to za igru?To može dovesti do oštećenja epitela,iritacije kože i dosle duže upotrebe do perutanja kože.Kozmetička sredstva za negu kože moraju ispunjavati zahtev da su pH izbalansirana.
Nikad ne bih stavljao kiselinu ispod pazuha pogotovo zbog mnoštva limfnih žlezda i osetljivosti regije.
Mogu samo da primetim da nisi pročitala postove od početka ove teme.Svi smo protiv antiperspiranata koji sadrže Al u svom sastavu.Ovde niko ne upoređuje limunov sok i antiperspirante, ako si pažljivo pročitala shvatila si iz toka cele diskusije.Ja samo kažem da ni limunov sok nije dobar i da je iritabilan.Ja sam za obične dezodoranse ili one na bazi Ag+ jona.Limun je kiseo ali kad se pije on alkalizuje organizam, mozda tako i na kozi deluje alkalno .Andreavk je nabrojala sta sve sadrzi dezodorans i ja izmedju te silne hemije sto ne znam kako deluje na limfne zlezde ( a sigurna sam da nije dobro , stavise kazu da Al u antiperspirantima izaziva rak dojke ) i limuna biram limun .Koristim ga duze i nisam primetila iritaciju koze. Naravno svako od nas ima izbor sta ce da unese u organizam ili da stavi na kozu