Supstance iz kozmetičkih p. sa štetnim efektom - aluminium chlrohydrate, parabeni...

..pa sta onda, isto se znojim ali nema mirisa...propylene glycol.. sodium - stearate, hydroxide, lauryl sulfate, palmitoyl proline, styrene/acrylates copolymer, stearath-100 + propylene glycol, glycerin, behenic acid, edta, nymphaea alba extract...ili neki tajni sastojak koji nisu napisali:think:

A šta misliš da ubija bakterije u občnim dezodoransima.Odgovor je:Ništa.Oni, a tu se može i svrstati u tvoj stik dezodorans Vichy, imaju komponente etarskih ulja tzv. mirise čimim isparavanjem sa površine kože osećaš lep i prijatan umesto užasnog i neprijatnog mirisa znoja.Dakle, ne mora dezodorans da "radi" samo na principu baktericidne komponente već i na bazi etarskih ulja bez baktericida.To je samo jedna od varijacija na temu.

Kako rece Dusa, zaista djeluje cijeli dan...probao sam dva puta, i drugi put sam osjetio blago peckanje pri nanošenju, ipak se radi o kiselini; ali ništa strašno, prođe za par sekundi...pretpostavljam da eterična ulja limuna imaju neku funkciju u neutralisanju mirisa znoja, a limunska kiselina djeluje kao antibiotik...sve u svemu, preporučujem, dodatna testiranja u toku ;)

Kako rece Dusa, zaista djeluje cijeli dan...probao sam dva puta, i drugi put sam osjetio blago peckanje pri nanošenju, ipak se radi o kiselini; ali ništa strašno, prođe za par sekundi...pretpostavljam da eterična ulja limuna imaju neku funkciju u neutralisanju mirisa znoja, a limunska kiselina djeluje kao antibiotik...sve u svemu, preporučujem, dodatna testiranja u toku ;)
Limunska kiselina nikako ne može biti antibiotik.Možda baktericid ali ni to nije preterano verovatno.Sve u svemu, nije dobro za kožu spuštati pH ispod prirodne pH kože.

Ne znam kako funkcioniše al sam siguran da nije dobro za kožu,pogotovo na tom mestu gde lako može doći do iritacije.

A zasto si siguran ? Ja nisam primetila da mi nesto fali . A kad koristimo dezodoranse sa mnostvom hemikalija u njima da li je to dobro ? I koliki je njihov ph? Otkud unapred strah od neceg prirodnog a ni ne razmisljamo kad koristimo "hemiju "

A zasto si siguran ? Ja nisam primetila da mi nesto fali . A kad koristimo dezodoranse sa mnostvom hemikalija u njima da li je to dobro ? I koliki je njihov ph? Otkud unapred strah od neceg prirodnog a ni ne razmisljamo kad koristimo "hemiju "
Zato što znam koliki je pH limunovog soka.pH=2,3 dok je pH kože 5,5.To znači da je konc. H+ jona(koji su nosioci kiselosti) 1585 puta veća nego ona koja prirodno odgovara koži.Da li je to za igru?To može dovesti do oštećenja epitela,iritacije kože i dosle duže upotrebe do perutanja kože.Kozmetička sredstva za negu kože moraju ispunjavati zahtev da su pH izbalansirana.
Nikad ne bih stavljao kiselinu ispod pazuha pogotovo zbog mnoštva limfnih žlezda i osetljivosti regije.

Zato što znam koliki je pH limunovog soka.pH=2,3 dok je pH kože 5,5.To znači da je konc. H+ jona(koji su nosioci kiselosti) 1585 puta veća nego ona koja prirodno odgovara koži.Da li je to za igru?To može dovesti do oštećenja epitela,iritacije kože i dosle duže upotrebe do perutanja kože.Kozmetička sredstva za negu kože moraju ispunjavati zahtev da su pH izbalansirana.
Nikad ne bih stavljao kiselinu ispod pazuha pogotovo zbog mnoštva limfnih žlezda i osetljivosti regije.
Limun je kiseo ali kad se pije on alkalizuje organizam, mozda tako i na kozi deluje alkalno .Andreavk je nabrojala sta sve sadrzi dezodorans i ja izmedju te silne hemije sto ne znam kako deluje na limfne zlezde ( a sigurna sam da nije dobro , stavise kazu da Al u antiperspirantima izaziva rak dojke ) i limuna biram limun .Koristim ga duze i nisam primetila iritaciju koze. Naravno svako od nas ima izbor sta ce da unese u organizam ili da stavi na kozu

Limun je kiseo ali kad se pije on alkalizuje organizam, mozda tako i na kozi deluje alkalno .Andreavk je nabrojala sta sve sadrzi dezodorans i ja izmedju te silne hemije sto ne znam kako deluje na limfne zlezde ( a sigurna sam da nije dobro , stavise kazu da Al u antiperspirantima izaziva rak dojke ) i limuna biram limun .Koristim ga duze i nisam primetila iritaciju koze. Naravno svako od nas ima izbor sta ce da unese u organizam ili da stavi na kozu
Mogu samo da primetim da nisi pročitala postove od početka ove teme.Svi smo protiv antiperspiranata koji sadrže Al u svom sastavu.Ovde niko ne upoređuje limunov sok i antiperspirante, ako si pažljivo pročitala shvatila si iz toka cele diskusije.Ja samo kažem da ni limunov sok nije dobar i da je iritabilan.Ja sam za obične dezodoranse ili one na bazi Ag+ jona.
El sad sve jasno?

ja neznam kako da postavim pitanje ustvari kako da pitam imam jedan problem
imam mladez na ruci na mjestu gdje se vadi krv odmah kod vene prije7 dana slucajno sam ga zgulila i nastala je prava rana,istekla je neka tecnost ko bjelkasta zuta,krvario je i onda je se jako zacrvenio od prvog dana pa sve do danas i malo kasnije je se stvorila neka krastica jako me je svrbila i ja sam je ocupala opet i opet je islo malo krvi sta da radim

Idi do doktora da pogleda,dermatologa, -najverovatnije nije nista za brinuti ali ipak za svaki slucaj,znas da se mladezi ne diraju.Mada jedna moja poznanica je brijala noge i "obrijala "i mladez .Isla je kod doktora i dugo nisu uspevali da joj zaustave krvarenje, nesto su joj stavljalai u tu rupu sto je ostala od mladeza. Bilo je to pre par godina , dobro je sve proslo

Back