Supstance iz kozmetičkih p. sa štetnim efektom - aluminium chlrohydrate, parabeni...

malenaaaaaa

Zainteresovan član
Poruka
199
Otkako sam pocela da koristim dezodoranse.... uvek sam uzimala anti-pespirante.... no nedavno sam citala kako u vecini njih ima aluminium chlorohydrate, naravno meni to nista nije znacilo, trazila sam dalje i mnogi pricaju kako je to stetno.....
a onda sam otisla u prodavnicu i pokusala da nadjem neki koji nema to u sebi i dosla do zanimljiog zakljucka da takvog anti-pespiranta nije bilo u toj prodavnici....
obracate li paznju sta kupujete? i dal vam tako neka supstanca znaci?

i dalje pokusavam da nadjem neki bez te supstance, naravno bezuspesno....

Poslednja izmena:
Naravno da mi znači.To je AlCl3*H2O (ispravnija formula je Al2Cl(OH)5 AlnCl(3n-m)(OH)m) tj. hidratisani aluminjum-hlorid koji spada u higroskopne supstance tj. supstance koje apsorbuju vlagu.E sad, vezivanjem vlage stvara se rastvor tog jedinjenja na koži što dovodi do remećenja pH kože jer ta so spada u soli koje kiselo hidrolizuju tj. njihovi rastvori se ponašaju kiselo.Svakako da pH koja je niža od pH kože dovodi do iritacije kože praćene crvenilom i peckanjem što se svakome bar jednom dogodilo pogotovo ako je antiperspirant naprskao na vlažan ili sveže obrijan pazuh.
Neki naučnici sumnjaju da su jedinjenja aluminijuma potencijalni izazivači Alchajmerove bolesti, mada to još uvek nije eksperimentalno dokazano.

Ja inače ne koristim već sedam godina antiperspirante već samo dezodoranse.Nema iritacije,lepo miriše i ne ostavlja bele tragove po odeći.

Poslednja izmena:
Знојиш не само због терморегулације, већ се ослобађаш и неких штетних вишкова из организма.
Или овако, да ли је корисно избегавати мокрење???
Slažem se.Zato i mislim da je bolje ne zaustavljati znojenje upotrebom antiper.

...ja koristim vichy - neparfemisan, bez prezervativa i soli aluminijuma.... znojim se ali znoj nema miris... ne znam sta su stavili u njega al deluje... ovaj zinc gluconate mi je sumnjiv :think:
Zink-glukonat nije opasan.Čak se stavlja u proizvode protiv akni jer reguliše lučenje sebuma-protiv preteranog mašćenja kože.Takođe zink je najčešće u obliku glukonata u muiltivitaminko-multimineralnim tabletama tzv. food supplements-ima.

...sumnjivi su mi, mozda su taj aluminijum zamenili necim jos otrovnijim kao saharin aspartamom:sad2: sta cu kad mi je drugo ime paranoja :(
Ukratko.Ništa od navedenog nije otrovno niti kancerogeno.
Mene najviše zabrinjavaju Parabeni koji se često nalaze u jeftinijim kozmetičkim preparatima.

Poslednja izmena:
:super:

..a propylene glycol.. sodium - stearate, hydroxide, lauryl sulfate, palmitoyl proline, styrene/acrylates copolymer, stearath-100 ...sve prepisah :D

то су махом емулгатори, деривати масних киселина и нису опасни, за разлику од поменутог Алуминијум хлорхидрата, кога многе студије доводе у везу са карциномом дојке код жена.

.. u mom slucaju ima, provereno - cesto mi izlaze afte i svaki put pocnu da se povlace kad predjem na pastu bez fluora...sad je stalno koristim i nemam afte... kao dobar je za zube pa cemo kasikama da ga jedemo...glupost
To će lekari mnogo bolje znati da objasne ali afte izlaze pre svega zbog pada imuniteta i usled stresa koji duže traje.

...pa ne znam koji proizvod....winkler zubar mi je rekao da mi zbog fluora izlaze afte a i nije on tako koristan kao sto pricaju - peruci zube preko sluzokoze u ustima se talozi u organizmu
To ti je rekao stomatolog?????????????????Pod hitno menjaj stomatologa il ti ostade bez zuba:D:mrgreen:.Od flurida u pastama za zube da izlaze afte???????Šokiran sam izjavom,ako je od stomatologa.Fluoridi se preko sluzokože talože u organizmu.Taj mora da kao izvor informacija koristi Politikin zabavnik(protiv koga nemam ništa protiv:-)) ili njemu sličan visokonaučni časopis sa rubrikom Verovali ili ne.

Back